SULEYMAN BOZOK
ANKA2 RINAMT2 65-250 PROJESINE HAKIM OLAN [ DEV ]
Premium Üye
Yardımsever Üye
Usta Üye
- Ticaret Puanı
- 0
Merhabalar,
Oracle VirtualBox üzerinde çalıştığım sanal sunucuda yaşadığım bir sorunu ve bunun kalıcı çözümüne ulaşmak için yardım talebimi paylaşmak istiyorum.
Sanal sunucu açıkken, özellikle GameSource taraflı veya server dosyaları üzerinde çalışırken bir anda elektrik kesintisi yaşandığında, sistem kendini kapatıyor. Elektrik geri geldiğinde VirtualBox üzerinden tekrar FreeBSD sistemini başlatmak istediğimde, sistem bozuk açılıyor veya hiç açılmıyor. Karşıma genelde şu şekilde bir ekran çıkıyor:
Bu durumun ardından sistem genelde açılmıyor ve bazı durumlarda tekrar FreeBSD kurulumu yapmak zorunda kalıyorum. Bu da yapılan tüm çalışmaları sil baştan yapmam anlamına geliyor.
Onca ayarı, yapılandırmayı ve kodları kontrol etmeme rağmen bu sorunun tam önüne geçemedim. Bu sebeple:
Elektrik kesintisi gibi ani kapanmalar sonrası FreeBSD sanal makinesinin bozulmasını engellemek için
Yapılan çalışmaların kalıcı olarak korunmasını sağlamak adına
Bu sorunu daha önce yaşamış veya çözümünü bilen arkadaşlar varsa, tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.
Çünkü bazen öyle detaylı ve zaman alan sistem düzenlemeleri yapıyorum ki, tek bir elektrik kesintisi her şeyi sıfırlayıp beni başa döndürüyor.
Yardımcı olacak herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
İyi çalışmalar dilerim.
Oracle VirtualBox üzerinde çalıştığım sanal sunucuda yaşadığım bir sorunu ve bunun kalıcı çözümüne ulaşmak için yardım talebimi paylaşmak istiyorum.
Sanal sunucu açıkken, özellikle GameSource taraflı veya server dosyaları üzerinde çalışırken bir anda elektrik kesintisi yaşandığında, sistem kendini kapatıyor. Elektrik geri geldiğinde VirtualBox üzerinden tekrar FreeBSD sistemini başlatmak istediğimde, sistem bozuk açılıyor veya hiç açılmıyor. Karşıma genelde şu şekilde bir ekran çıkıyor:
Çıkan Ekran Sorunu:
FreeBSD x86 boot
default: boot kernel
kernel:
Onca ayarı, yapılandırmayı ve kodları kontrol etmeme rağmen bu sorunun tam önüne geçemedim. Bu sebeple:

Çünkü bazen öyle detaylı ve zaman alan sistem düzenlemeleri yapıyorum ki, tek bir elektrik kesintisi her şeyi sıfırlayıp beni başa döndürüyor.
Yardımcı olacak herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
İyi çalışmalar dilerim.