Yardım new biyolog sistemi game syserr

• Konuyu açan Konuyu açan niko4545
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 3
  • Gösterim Gösterim 50
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

niko4545

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
arkadaşlar forumdaki new biyolog sisitemini kurdum fakat gamede böyle bir syser veriyor nasıl çözebilirim

Dosya Eklentileri

Yapay zekanın cevabını direkt olarak atmak istedim. OpenAI chatgpt o3 modelinin cevabı:

Paylaştığınız SYSERR çıktısı ilk bakışta “hata” gibi görünse de aslında sunucu açılırken item attribute (bonus) tablosunun belleğe yüklenmesini bildiriyor. Yani gerçek bir crash ya da işlev bozukluğu yok; sadece debug seviyesinde log.

Kod:
Genişlet Daralt Kopyala
SYSERR: Apr 28 00:29:38 :: Initialize: id : 9 - aff : 1,  val : 1100
SYSERR: Apr 28 00:29:38 :: Initialize: id : 9 - aff : 53, val : 6
Nasıl okumalıyız?
AlanAçıklama
iditem_attr dosyasındaki satır numarası (0-255).
affBonusun türü; APPLY_* enum’una denk gelir. <br/>Örn. 1 = MAX_HP, 53 = ATT_SPEED, 59-62 = direnç vb.
valBonusun sayısal değeri.
Sunucu her satırı okudukça “şu bonusu yükledim” diye log basıyor; kanalı SYSERR olduğu için “kırmızı” görünüyor ama gerçek hata mesajlarında “unknown apply type”, “cannot find proto” gibi ek uyarılar olur. Bunlar yoksa problem de yok.

Kontrol listesi​

1. item_attr / item_attribute_proto dosyalarındaki satırlar benzersiz mi, 0-255 aralığında mı?

2. aff değerleri gerçekten APPLY_* listesinde var mı?

3. Logun devamında farklı uyarılar var mı?
Eğer oyunda anormal bir davranış görmüyorsanız bu satırları tamamen göz ardı edebilirsiniz. Gürültüyü azaltmak isterseniz src/item_attribute_manager.cpp içinde
sys_err("Initialize: id : %d - aff : %d, val : %d", ...);

satırını sys_log ya da kendi debug makronuzla değiştirmek yeterli.

Yapay zekanın cevabını direkt olarak atmak istedim. OpenAI chatgpt o3 modelinin cevabı:

Paylaştığınız SYSERR çıktısı ilk bakışta “hata” gibi görünse de aslında sunucu açılırken item attribute (bonus) tablosunun belleğe yüklenmesini bildiriyor. Yani gerçek bir crash ya da işlev bozukluğu yok; sadece debug seviyesinde log.

Kod:
Genişlet Daralt Kopyala
SYSERR: Apr 28 00:29:38 :: Initialize: id : 9 - aff : 1,  val : 1100
SYSERR: Apr 28 00:29:38 :: Initialize: id : 9 - aff : 53, val : 6
Nasıl okumalıyız?
AlanAçıklama
iditem_attr dosyasındaki satır numarası (0-255).
affBonusun türü; APPLY_* enum’una denk gelir. <br/>Örn. 1 = MAX_HP, 53 = ATT_SPEED, 59-62 = direnç vb.
valBonusun sayısal değeri.
Sunucu her satırı okudukça “şu bonusu yükledim” diye log basıyor; kanalı SYSERR olduğu için “kırmızı” görünüyor ama gerçek hata mesajlarında “unknown apply type”, “cannot find proto” gibi ek uyarılar olur. Bunlar yoksa problem de yok.

Kontrol listesi​

1. item_attr / item_attribute_proto dosyalarındaki satırlar benzersiz mi, 0-255 aralığında mı?

2. aff değerleri gerçekten APPLY_* listesinde var mı?

3. Logun devamında farklı uyarılar var mı?
Eğer oyunda anormal bir davranış görmüyorsanız bu satırları tamamen göz ardı edebilirsiniz. Gürültüyü azaltmak isterseniz src/item_attribute_manager.cpp içinde
sys_err("Initialize: id : %d - aff : %d, val : %d", ...);

satırını sys_log ya da kendi debug makronuzla değiştirmek yeterli.
dediğiniz dosya filesimde mevcut değil hocam

Bahsettiğiniz dosya src/item_attribute_manager.cpp bu ise muhtemelen hiç bir filesta yoktur. Yapay zekanın verdiği yanıt biraz daha genel anlamada algılayabilirsiniz. Yani dediğine göre bu bir hata değil bilgi çıktısı demek istemiş Yani bu syseer bilgi amaçlı bir çıktı veriyor. Tabi ki dosyaların yapısını tam bilmediğinden bu bilgi %100 doğru olamaz sadece tahmindir.

Bu konuda eminim yapay zekadan daha iyi bilen insanlar vardıır onlar cevaplarsa daha sağlıklı olur tabi ben hızlı bir bilgilendirme mesajı için bunu yazdım.

Geri