Çözüldü Moblar Saldırmıyor

• Konuyu açan Konuyu açan ProMetheuS55
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 6
  • Gösterim Gösterim 153
Bu konu çözüme ulaştırılmıştır. Çözüm için konuya yazılan tüm yorumları okumayı unutmayın. Eğer konudaki yorumlar sorununuzu çözmediyse yeni bir konu açabilirsiniz.
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

ProMetheuS55

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Arkadaşlar moblar hasar yiyor ama geri saldırmıyor öylece duruyorlar dibinize gelip bunu neden yapıyor olabilir kaynak dosyalarından nereye bakmam gerek

Çözüm
bakın normalde boos sabıt kalıyorsa bos vurmuyorsa mob_proto ılgılendıren foksıyon fakat sız agent ve nonove foksıyonları ve degerlerı yanlıs gırdıgınız ıcın bu nedenle olumlu sonuc alamıyorsunuz sıze gerek foksıyonları yazıyorum ona gore var olup olmadıgını kontrol edın AGGRESSIVE|NOMOVE

Moblar genelde bir state machine mantığında çalışır.

Idle
Moving
Attacking
Dead
Çözdüm hocam sorun mob protodan değil dedim zaten size. Şu dikkatimi çekti sadece elinde kılıç olan bosslar vuruyordu. Sonra anladım ki sanırsam bir forumdan aldığım yumruk ile vurma engeli vardı
yani su kod
if (!GetWear(WEAR_WEAPON))
{
return false;
}

Sonradan bu aşağıdaki fonksiyonun moblar ve karakterlerle ortak kullandığını öğrendim bende...
Bu konuda işlem yapmanız gereken yer mob_proto dosyasıdır. Örneğin, eğer Azrail sabitlenmişse, bu sabit kalma durumu mob_proto içinde yer alan bazı kod ve bloklardan kaynaklanıyor olabilir. Özellikle nonmovable, aggressive, race_flag gibi alanlar üzerinde düzenleme yapmanız gerekebilir.

Gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra, dump_proto aracıyla bu dosyayı tekrar dışa aktarmanız, ardından pack işlemiyle paketleyip sunucuya yüklemeniz gerekiyor.

Zaten bu işlemleri doğru şekilde yaptıktan sonra, çözüm sürecinde siz de hangi alanlarda değişiklik yapıldığını görebilir ve ilgili yerleri işaretleyerek sorunu daha iyi analiz edebilirsiniz.

Bu nedenle, ilgili konuyu detaylı şekilde incelerseniz, muhtemelen anlatmama bile gerek kalmadan sorunu kendiniz çözebilirsiniz.

İyi forumlar!

Bu konuda işlem yapmanız gereken yer mob_proto dosyasıdır. Örneğin, eğer Azrail sabitlenmişse, bu sabit kalma durumu mob_proto içinde yer alan bazı kod ve bloklardan kaynaklanıyor olabilir. Özellikle nonmovable, aggressive, race_flag gibi alanlar üzerinde düzenleme yapmanız gerekebilir.

Gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra, dump_proto aracıyla bu dosyayı tekrar dışa aktarmanız, ardından pack işlemiyle paketleyip sunucuya yüklemeniz gerekiyor.

Zaten bu işlemleri doğru şekilde yaptıktan sonra, çözüm sürecinde siz de hangi alanlarda değişiklik yapıldığını görebilir ve ilgili yerleri işaretleyerek sorunu daha iyi analiz edebilirsiniz.

Bu nedenle, ilgili konuyu detaylı şekilde incelerseniz, muhtemelen anlatmama bile gerek kalmadan sorunu kendiniz çözebilirsiniz.

İyi forumlar!
Süleyman hocam sizede iyi forumlar. mob_protoyu açmadım bile hiç oynamadım fakat yinede yedek dosya ile değiştirip sunucuya attım ve dump proto ile locale atıp fox fs kapatıp packe attım ama sonuc aynı yinede denedim.
Ama şunu farkettim bosslar ile alakalı bir sorun yok vuruyorlar fakat oyundaki moblar vurmuyor.

bakın normalde boos sabıt kalıyorsa bos vurmuyorsa mob_proto ılgılendıren foksıyon fakat sız agent ve nonove foksıyonları ve degerlerı yanlıs gırdıgınız ıcın bu nedenle olumlu sonuc alamıyorsunuz sıze gerek foksıyonları yazıyorum ona gore var olup olmadıgını kontrol edın AGGRESSIVE|NOMOVE

Idle
Moving
Attacking
Dead

Idle
Moving
Attacking
Dead
Çözdüm hocam sorun mob protodan değil dedim zaten size. Şu dikkatimi çekti sadece elinde kılıç olan bosslar vuruyordu. Sonra anladım ki sanırsam bir forumdan aldığım yumruk ile vurma engeli vardı
yani su kod
if (!GetWear(WEAR_WEAPON))
{
return false;
}

Sonradan bu aşağıdaki fonksiyonun moblar ve karakterlerle ortak kullandığını öğrendim bende bu kodu
bool CHARACTER::Attack (LPCHARACTER pkVictim, BYTE bType)

bu şekilde sadece karaktere özel uyguladım

if (IsPC() && !GetWear(WEAR_WEAPON))
{
return false;
}

Ve sorun çözüldü

Çözüm
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri