- Ticaret Puanı
- 1
Ben hem mobilya imalatı yapıyorum hem de yazılım tarafıyla ilgileniyorum. Atölyedeki CNC makinelerine sorunsuz veri aktarabileceğim, montaj detaylarını ve 3D çizimleri rahatça çıkarabileceğim bir program arıyorum.
Özellikle AutoCAD çizim mantığına uygun, CNC tarafıyla doğrudan entegre çalışan bir yapı kurmak istiyorum. Aklımdaki mantığa en uygun yazılımı seçebilmek için bu işi aktif yapan veya tecrübesi olan arkadaşların fikrini almak istedim.
Aradığım kilit özellikler şunlar:
Özellikle AutoCAD çizim mantığına uygun, CNC tarafıyla doğrudan entegre çalışan bir yapı kurmak istiyorum. Aklımdaki mantığa en uygun yazılımı seçebilmek için bu işi aktif yapan veya tecrübesi olan arkadaşların fikrini almak istedim.
Aradığım kilit özellikler şunlar:
- AutoCAD & 3D Çizim Entegrasyonu: AutoCAD/DWG tabanlı veya AutoCAD çizim alışkanlığına yakın, rahat 3D modelleme ve montaj yapılabilecek bir arayüz.
- Parametrik Yapı: Dolap veya modül ölçüsünü değiştirdiğimde minifix, kavela, delik yerleri ve kenar bantları otomatik olarak kendini güncellesin.
- CNC / CAM Uyumu: Çizimi bitirdiğimde doğrudan DXF, G-Code veya makine yazılımlarına (Alphacam, WoodWOP, NcStudio vb.) veri aktarmak uğraştırmasın.
- Script / API Desteği: İleride kendi otomasyonumu yazmak veya veri çekmek istersem AutoLISP, Python, C# veya C++ ile müdahale edebileyim.
- Nesting ve Optimizasyon: Plaka fire hesabı (Nesting) ve kesim listesini (BOM) temiz bir şekilde versin.
- AutoCAD çizim altyapısıyla CNC/İmalat tarafını en sorunsuz bağlayan program veya kombinasyon hangisidir? (AutoCAD + CAM eklentileri, Fusion 360, SolidWorks, Alphacam, Adeko, Cabinet Vision vb.)
- Kendi kodumuzu entegre etmek veya özel makro/script yazmak istediğimizde esneklik bakımından en mantıklısı hangisi olur?