- Ticaret Puanı
- 0
Dosyalarını edindiğim "Okey Kart Etkinliği" sisteminin kodlarını referans alarak GPT yardımı ile basit bir kod yazmaya çalıştım. Maksadım ekte belirttiğim Visual Studio üzerinden terminalde çalışacak şekilde yazdığım Taş-Kağıt-Makas oyununu Metin2'ye C dilini kullanarak hem server hem client tabanlı GUI ile oluşturulmuş bir şekilde entegre etmekti.
Bu süreçte ekte paylaştığım dosyaları hazırladım. Listesi aşağıdaki gibidir.
TKM Eventi.bin:
-clientsrc > UserInterface > Locale_inc.h / PythonApplicationModule.cpp / PythonEventManagerMoudle.cpp / PythonNetworkStreamCommand.cpp
-gamesrc > cammon > CommonDefines.h
-gamesrc > game > char.cpp / char.h / char_tkm.cpp / cmd.cpp / cmd_general.cpp / log.cpp / log.h / questlua_pc.cpp
-pack > root > game.py / interfacemodule.py / ui.py / uiscriptlocale.py / uiTKM.py
-pack > uiscript > minigametkmgamepage.py / minigametkmwaitingpage.py / minigamewindow.py (bunları kendi oluşturduğum patch dosyasının içerisine yerleştirdim.)
metin2_patch_tkm.bin:
uiscript > minigametkmgamepage.py / minigametkmwaitingpage.py / minigamewindow.py
ymirwork > ui > game > (bu klasörün içerisi boş)
ymirwork > ui > minigame > tkm > paper.dds / rock.dds / scissors.dds / tkm_button_min.dds / paper.sub / rock.sub / scissors.sub / tkm_button_min.sub
ymirwork > ui > public > check_image.sub / large_button_01.sub / large_button_02.sub / large_button_03.sub / Parameter_Slot_07.sub (Kodu daha FileZillada çalıştıramadığım için .sub içeriklerini ayarlamayı erteledim.)
metin2_patch_tkm.bin dosyasını ePack32 ile kapattım ve "Metin2 > Pack" içerisine yerleştirdim "Metin2 > Pack" içerisinde yer alan "Index" i açtım ve
metin2_patch_tkm 1
pack/
ifadesini en yukardan 2. sıraya yerleştirdim.
gamesrc > game içerisindeki hazırladığım .cpp ve .h dosyalarını kodların içerisinde yorum satırları ile tarif edilen satırlara FileZilla ile ekledim. Neredeyse hepsi halihazırda sunucuda olan AltyapiServer\Srcs\Server\game dizinindeki kodların düzenlenmesi ile devam ettirildi. Sadece char_tkm.cpp dosyasını game klasörünün içine kendi başına eklemiş oldum. Ekledikten sonra yine game klasöründeki Makefile dosyasını buldum ve ekte görebileceğiniz üzere gerekli düzenlemeyi yaptım.
Akabinde terminali açtım ve derleme işlemi için "gmake" komutunu kullandım. Aldığım hatayı ekte paylaştım.
GPT ' ye göre hata: "char.h" dizinine yaptığım eklemelerin görülememesi ile alakalıymış. GPT diyor ki: "Sen bana char.h içinde void TKM_Start(); dememişsin ama char_tkm.cpp dosyasında bu fonksiyonu yazmışsın. Ben böyle bir fonksiyonu class'ta tanımıyorum."
Hangi yolu denersem deneyeyim hatayı çözüme kavuşturamadım. Kodu FileZilla içerisindeki char.h ' ın neresine yerleştirdiğimi ekte paylaştım.
HızlıResim Link1:
HızlıResim Link2:
HızlıResim Link3:
(Dosya sayısı fazla olduğu için .rar formatını tercih ettim kurallara aykırı ise tek tek de paylaşabilirim.)
(Görsellerin kalitelerinin ciddi derecede kaybolmasına karşın hızlı resim linkleri paylaşılmıştır.)
(FileZilla içerisinde yer alan düzenlenmiş char.h dosyası chat.txt formatına çevirilerek ekte paylaşılmıştır.)
Bu süreçte ekte paylaştığım dosyaları hazırladım. Listesi aşağıdaki gibidir.
TKM Eventi.bin:
-clientsrc > UserInterface > Locale_inc.h / PythonApplicationModule.cpp / PythonEventManagerMoudle.cpp / PythonNetworkStreamCommand.cpp
-gamesrc > cammon > CommonDefines.h
-gamesrc > game > char.cpp / char.h / char_tkm.cpp / cmd.cpp / cmd_general.cpp / log.cpp / log.h / questlua_pc.cpp
-pack > root > game.py / interfacemodule.py / ui.py / uiscriptlocale.py / uiTKM.py
-pack > uiscript > minigametkmgamepage.py / minigametkmwaitingpage.py / minigamewindow.py (bunları kendi oluşturduğum patch dosyasının içerisine yerleştirdim.)
metin2_patch_tkm.bin:
uiscript > minigametkmgamepage.py / minigametkmwaitingpage.py / minigamewindow.py
ymirwork > ui > game > (bu klasörün içerisi boş)
ymirwork > ui > minigame > tkm > paper.dds / rock.dds / scissors.dds / tkm_button_min.dds / paper.sub / rock.sub / scissors.sub / tkm_button_min.sub
ymirwork > ui > public > check_image.sub / large_button_01.sub / large_button_02.sub / large_button_03.sub / Parameter_Slot_07.sub (Kodu daha FileZillada çalıştıramadığım için .sub içeriklerini ayarlamayı erteledim.)
metin2_patch_tkm.bin dosyasını ePack32 ile kapattım ve "Metin2 > Pack" içerisine yerleştirdim "Metin2 > Pack" içerisinde yer alan "Index" i açtım ve
metin2_patch_tkm 1
pack/
ifadesini en yukardan 2. sıraya yerleştirdim.
gamesrc > game içerisindeki hazırladığım .cpp ve .h dosyalarını kodların içerisinde yorum satırları ile tarif edilen satırlara FileZilla ile ekledim. Neredeyse hepsi halihazırda sunucuda olan AltyapiServer\Srcs\Server\game dizinindeki kodların düzenlenmesi ile devam ettirildi. Sadece char_tkm.cpp dosyasını game klasörünün içine kendi başına eklemiş oldum. Ekledikten sonra yine game klasöründeki Makefile dosyasını buldum ve ekte görebileceğiniz üzere gerekli düzenlemeyi yaptım.
Akabinde terminali açtım ve derleme işlemi için "gmake" komutunu kullandım. Aldığım hatayı ekte paylaştım.
Anlamı:
GPT ' ye göre hata: "char.h" dizinine yaptığım eklemelerin görülememesi ile alakalıymış. GPT diyor ki: "Sen bana char.h içinde void TKM_Start(); dememişsin ama char_tkm.cpp dosyasında bu fonksiyonu yazmışsın. Ben böyle bir fonksiyonu class'ta tanımıyorum."Hangi yolu denersem deneyeyim hatayı çözüme kavuşturamadım. Kodu FileZilla içerisindeki char.h ' ın neresine yerleştirdiğimi ekte paylaştım.
HızlıResim Link1:
Linkleri görebilmek için
giriş yap veya kayıt ol.
HızlıResim Link2:
Linkleri görebilmek için
giriş yap veya kayıt ol.
HızlıResim Link3:
Linkleri görebilmek için
giriş yap veya kayıt ol.
(Dosya sayısı fazla olduğu için .rar formatını tercih ettim kurallara aykırı ise tek tek de paylaşabilirim.)
(Görsellerin kalitelerinin ciddi derecede kaybolmasına karşın hızlı resim linkleri paylaşılmıştır.)
(FileZilla içerisinde yer alan düzenlenmiş char.h dosyası chat.txt formatına çevirilerek ekte paylaşılmıştır.)