Yardım Metin2 source ve pack dosyalarındaki karakter sorunu

• Konuyu açan Konuyu açan taow
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 10
  • Gösterim Gösterim 48
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

taow

Çaylak Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Merhabalar, yakın zamanda metin2 geliştirmeye tekrar döndüm. Uzun zamandır bu konulardan uzak olduğum için bu hatanın çözümünü bulamadım veya neyden kaynaklandığını çözemedim. Files üzerinde sistem ekleyip çıkarıyorum. Durup dururken oyun içinde gelen sistem mesajları uyarılar vesaire türkçe karakterleri göstermemeye başlıyor. source ve pack dosyalarını kontrol ediyorum hepsinde türkçe karakterler bozuluyor. Ayrıca cmd_general cmd.cpp gibi source dosyalarının içindeki TEXT dosyalarıda koreceye dönüyor. İnternetteki tüm benzer şikayetleri ve çözümlerini inceledim fakat bir çıkış yolu bulamadım. Source dosyalarını editlerken vscode kullanıyordum. Bir yerde sorunun bundan kaynaklandığını yazmışlar. Sorunu çözemeyince bilgisayarı formatladım. Formattan sonra normale döndü karakterler. Fakat o formatın akşamına durup dururken yine koreceye döndü her şey. Bu sefer editlemeleri notepad++ ile yapmıştım. Daha önce başına böyle bir şey gelen olduysa veya çözümünü bilen varsa lütfen paylaşsın yoksa yakın zamanda kafayı yiyeceğim :D

notepad ile aç kodlama > UTF 8 seç bozulan yazıları düzelt ve kaydet eğer olmazsa ANSI seç

Sıfırdan editlemeni öneririm karakterler bozulduysa zaten düzelmiyor artık. Notepad sitesine gir download kısmında en aşağıdakilerden indirebilirsin.

tekrardan teşekkürler bir kez daha bozulursa metin2 geliştirme serüvenim sona erecek deneyelim bakalım :D
Saçmalama ya basit bir şey :D hem metin2 geliştiriyorsan alışsan iyi olur hocam sürekli bir şeyler bozulacak sen düzelteceksin :ROFLMAO::ROFLMAO: hatta bazen düzeltemeyeceksin kendi kendine düzelecek :ROFLMAO:

Saçmalama ya basit bir şey :D hem metin2 geliştiriyorsan alışsan iyi olur hocam sürekli bir şeyler bozulacak sen düzelteceksin :ROFLMAO::ROFLMAO: hatta bazen düzeltemeyeceksin kendi kendine düzelecek :ROFLMAO:
İşten arta kalan vakitlerimi hep buna harcıyorum ondada 1 haftanın emeği çöp oldu. Çok zoruma gitti umarım düzelir de bir oh çekerim. Kendi kendine düzelme kısmına katılıyorum. Bir kaç kez başıma geldi :D

Geri