Mazeah321SF - Geliştirme Günlüğüm

• Konuyu açan Konuyu açan mazeah321
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 3
  • Gösterim Gösterim 86

mazeah321

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Selamün Aleyküm arkadaşlar, uzun zamandır bu kategoriyi ilgiyle takip ediyorum ve gerçekten keyif alıyorum.
Bu sebeple ben de bir hevesle kendi geliştirme günlüğümü sizlerle paylaşmak istedim.
Umarım sizler de okurken en az benim kadar keyif alırsınız.

1. KISIM - [Çevrimdışı mağaza]:

İlk sistem için bir süre düşündükten sonra "Çevrimdışı Mağaza" yapmaya karar verdim.
Bunun en büyük nedeni, oyunda olmazsa olmaz sistemlerden biri olması.

Peki neden sıfırdan yazıyorum?
Piyasadaki hazır mağaza sistemlerini kullanmak bana göre biraz riskli; neyle karşılaşacağınız belli olmuyor.
Bu riski azaltmak ve ileride çıkabilecek sorunlarla daha kolay başa çıkabilmek için sıfırdan yazmayı tercih ettim.
Tabii tek sebep bu değil, bu sistemi geliştirirken kendimi de geliştirmiş oluyorum.
Bana her anlamda çok büyük katkısı olacak diye düşünüyorum.

Neler yaptık:
1- Ürün ekleme - (Tüm harita ve kanallardan)
2- Ürün çıkarma - (Tüm harita ve kanallardan)
3- Ürün satın alma - (Tüm harita ve kanallardan)
4- Bakiye çekme - (Tüm harita ve kanallardan)
5- Mağaza görüntüleme - (Tüm harita ve kanallardan)
6- Mağaza süre ekleme - (Tüm harita ve kanallardan)
7- Mağaza Görünüm ve slogan değiştirme - (Tüm harita ve kanallardan)
8- Mağazadaki satılmış ürünleri toplu bir şekilde kaldırma - (Tüm harita ve kanallardan)
9- Ürün satın alan müşteri ve aldığı tarih bilgisi
10- Mağazanın yanına ışınlanma
11- Mağazaya ait ürün satışlarını görüntüleme (Log sistemi)
12- Ticaret camı:
1- Ürün arama (Tüm harita ve kanallardan)
2- Ürün satın alma (Tüm harita ve kanallardan)
3- Filtreleme seçenekleri (isim, kategori, adet, fiyat, seviye, artı)
4- Satılan veya kaldırılan ürünleri anlık güncelleme

karakter-magaza.png
magaza-bilesen.png
input-magaza.png
magaza-yonetim.png
magaza-NPC.png
magaza.png
Python-Magaza-Module.png
uimagaza.png
uimagazafiltre.png
uimagazanpc.png

2. KISIM - [Envanter]:

Bu kısımda, eşyaları türlerine göre listeleyen “k envanter” olarak adlandırdığımız sistem yer alıyor.
“k envanter” sistemini sıfırdan, Metin2 kodlarına uygun şekilde yazabilirim ya da hazır paylaşımlardan ekleyebilirim.
Ancak kodları inceledikçe çok fazla tekrar, ciddi bir karmaşa ve performans kayıpları olduğunu gördüm.
Bu yüzden tüm envanter kodlarını sıfırdan yazmaya karar verdim.

1- X, Y ve sayfa sayısı girilir. Sistem bu değerlere göre çalışır ve nesnelerin boyutlarına göre işlem yapar.
2- Sadece slot sayısı girilir. Bu yöntemde X ve Y olmadığı için boyuta göre işlem yapılmaz; daha sade, hızlı ve performanslıdır. (Nesnelerin boyutları değişkense kullanılamaz.)
3- Envanterler yalnızca oyuncular için oluşturulur.

envanter-olusturma.png
envanter-h.png
yeniden-yazilan-fonksiyonlar.png
move-item.png

getir-temiz-slot.png
envanterpy.png
oyun-ici-gorunum.png

3. KISIM - [Otomatik Av]:

Otomatik av, günümüzde çoğu sunucuda bulunan ve artık olmazsa olmaz sistemlerden biri haline geldi.
Bu yüzden ben de kendi ihtiyaçlarıma uygun bir otomatik av sistemi geliştirdim.

Özellikler:
1- Canavar Kes: Çevredeki canavarları otomatik olarak tespit eder ve keser.
2- Metin Kes: Metin taşlarını algılayarak otomatik şekilde kesme işlemini yapar.
3- Maden Kaz: Çevredeki madenleri bulur ve otomatik olarak kazma işlemini gerçekleştirir.
4- Balık Tut: Balık tutma sürecini kullanıcı müdahalesi olmadan otomatik yönetir.
5- Oto Giriş: Bağlantı kopması veya oyundan düşme durumunda otomatik olarak oyuna giriş yapar.
6- Oto Dirilt: Karakter öldüğünde otomatik dirilir ve kaldığı yerden devam eder.
7- Oto Toplama: Yerden düşen eşyaları otomatik olarak toplar.
8- Sabit Vuruş: Karakterin sabit bir noktada durarak vuruş yapmasını sağlar.
9- Başlangıç Pozisyon: Sistem başlatıldığında karakteri belirlenen başlangıç konumunda tutar.
10- KS: Ayarlara bağlı olarak KS yapar veya KS’den kaçınır.
11- Biyolog Ver: Biyolog görevleri için gerekli eşyaları otomatik olarak teslim eder.
12- Mesafe: Hedef seçimi için mesafe ayarları yapılmasını sağlar.
13- Rotasyon: Belirlenen rotasyonlar arasında otomatik dolaşım sağlar.
14- Beceri Kullanımı: Ayarlanan becerileri otomatik ve düzenli şekilde kullanır.
15- Nesne Kullanımı: İksir ve benzeri nesneleri otomatik olarak kullanır.

4. KISIM - [Zindan]:

Oyun yapımda çok sayıda zindana ihtiyaç olacağı için, kolay ve hızlı şekilde zindan oluşturabileceğim bir yapıya ihtiyaç duydum.
Bu yüzden, JSON tabanlı ve kendi ihtiyaçlarıma uygun bir zindan sistemi geliştirdim.

json-yapisi.png

Elinize sağlık Ahmet hocam içeriği zevk ile okudum projenin devamını diliyorum.Piyasadaki nadir kişilerden birisiniz 🌹♥️

Geri