Soru Martsama Mariadb Ve Mysql80 Bilgi Edinmesi

Herhangi bir konuda danışmak istediğiniz soru varsa bu öneki seçebilirsiniz.

SULEYMAN BOZOK

ANKA2 RINAMT2 65-250 PROJESINE HAKIM OLAN [ DEV ]
Premium Üye
Yardımsever Üye
Usta Üye
Ticaret Puanı
0
Merhabalar arkadaşlar,

bir konu hakkında sizinle kafamdaki soru işaretini paylaşmak istedim fakat
ChatGPT’ye sordum, istediğim cevapları alamadım. Şimdi paylaşılan dosyalarda Martsama 5.8 sürümü ve Mariadb karşılaştırmasını bir türlü çözemedim. MariaDB mainlinede olması gerekirken neden Martsama 5.8 sürümü bulunuyor? Ya da bulunması çok iyi bir avantaj mı, değil mi? Açık, bug gibi durumlar oluyor mu, anlamadım.

Benim bildiğim MariaDB mainlinede olması lazım, Martsama 5.8 orijinal sürümse MySQL 8.0 olması gerekirken MariaDB neden koyuluyor, Sürümün orijinal olup olmaması beni yanıltıyor, acaba orijinal mi değil mi diye. Normalde benim bildiğim MariaDB mainlinede olması lazım, Martsama 5.8 sürümü varsa MySQL 8.0 ya da 5.6 olması lazım.

Bu konuda dört duvar arasında takılı kaldım ve siz değerli ustalar bunu netleştirirseniz çok mutlu olurum. ChatGPT’ye sordum,
saçma yanıtlar alınca direkt kapattım. Anlaşılan soru işareti içinde yaşıyorum şu an ve Karasız Kaldım
Mesela Elimde Olan Bir Kısım Martsama 5.6 5.7 Olarak Buluyor Tabi Mysql Kullanılıyor Fakat Örnegın Martsama Son Sürüm 5.8 Mariadb Kullanımı Saglanılıyor Bız Bunu Mysql 80 Yapabılırmıyız Yada Mariadb Kullanmak Zorundamıyız Anlamış Degilim İlgi Gösteren Herkese Teşekür Ederim Şimdiden

Yanlış bilmiyorsam marty'nin fileslerinde veritabanı seçme özelliği oluyor. Eğer MySQL olarak seçilirse files MySQL ile çalışıyor. MariaDB seçilirse files MariaDB kullanıyor. Yani marty, her iki tarafın kullanıcısı için seçme özelliği eklemiş sanırım.
Yanılıyorsam martyci arkadaşlar düzeltebilir.

Ek olarak; mariadb ve mysql80 arasında öyle siyahla beyaz kadar fark yok. Ben şahsen mysql80 kullanıyorum.

Yanlış bilmiyorsam marty'nin fileslerinde veritabanı seçme özelliği oluyor. Eğer MySQL olarak seçilirse files MySQL ile çalışıyor. MariaDB seçilirse files MariaDB kullanıyor. Yani marty, her iki tarafın kullanıcısı için seçme özelliği eklemiş sanırım.
Yanılıyorsam martyci arkadaşlar düzeltebilir.

Ek olarak; mariadb ve mysql80 arasında öyle siyahla beyaz kadar fark yok. Ben şahsen mysql80 kullanıyorum.
peki hocam mariadb kullanmak yerine bunu mysql80 yaparsam filesin bozukluguna neden oluyormu yada herhangı bır acık bug meydana gelme ihtimali varmı benım dusuncem normalde martsama mysql marıa db paylaşmaması gerekıyor mainline ise mariadb paylaşmaması gerekıyor yapılacak olan bir çok günleme neden boyle bır karsılastırmayı iç içe koyuyorlar onuda anlamış degılım

MySQL veya MariaDB fileslere özel değil. İsteyen istediğini kullanabilir. Marty de kullanıcılar için her ikisini alternatif olarak eklemiş olsa gerek. Kim neyi istiyorsa onu kullansın diye. Ayrıca hayır hiçbir bug vb. sorun yaşamazsın.

Ancak marty filesler hakkında bilgim olmadığı için bu konuda bir yönlendirme yapamam. Marty kullanan arkadaşlar bunun nerden nasıl değiştirileceğini falan açıklarsa daha iyi olur.

MySQL veya MariaDB fileslere özel değil. İsteyen istediğini kullanabilir. Marty de kullanıcılar için her ikisini alternatif olarak eklemiş olsa gerek. Kim neyi istiyorsa onu kullansın diye. Ayrıca hayır hiçbir bug vb. sorun yaşamazsın.

Ancak marty filesler hakkında bilgim olmadığı için bu konuda bir yönlendirme yapamam. Marty kullanan arkadaşlar bunun nerden nasıl değiştirileceğini falan açıklarsa daha iyi olur.
ilginiz için çok teşekür ederim hocam sevgılerımle

neden mainline altyapının mariadb martysama nın mysql kullanmasını gerektiğini düşünüyorsun? ek olarak aralarında çok bi fark yok mariadb ekibide zaten mysqlden ayrılma ekip o yüzden birbirlerine çok yakın

neden mainline altyapının mariadb martysama nın mysql kullanmasını gerektiğini düşünüyorsun? ek olarak aralarında çok bi fark yok mariadb ekibide zaten mysqlden ayrılma ekip o yüzden birbirlerine çok yakın
tmmda sonuc itibari olarak :) orjınal sürüm neden çakma kullanım tercihi olabilirki bugun sen kendi firmanın İsmini bir başkasına verirmisin hayır ya sadık elemanın olacak ismini alabilmesi için yada para karsılıgı olarak ismini vereceksin o firmayı açabilmesi İçin bugun martsama iyiken yada ayrılan ekibinde Maridb Nedne Kullanmayı Terci Etsin Önemli Olan Soru İşareti Mainline yi Martsama Yapmak Yerıne Neden Orjınal Degiller Asıl Soru Şu Bugun Gündemlere Bakacak Olursanız Suan Yapı Olarak Martsama Geçiyor Diyelim Eger Benım İsmim Geçiyorsa Ali Veli Mustafanın İsmini Kendi Firmama Dahil Edimkı Önemli Olan Soruda Bu Yoksa Terci Ve Zevkler Farklıdır Saygı Duyorum Bence Mantıksız Geliyor Yanı

tmmda sonuc itibari olarak :) orjınal sürüm neden çakma kullanım tercihi olabilirki bugun sen kendi firmanın İsmini bir başkasına verirmisin hayır ya sadık elemanın olacak ismini alabilmesi için yada para karsılıgı olarak ismini vereceksin o firmayı açabilmesi İçin bugun martsama iyiken yada ayrılan ekibinde Maridb Nedne Kullanmayı Terci Etsin Önemli Olan Soru İşareti Mainline yi Martsama Yapmak Yerıne Neden Orjınal Degiller Asıl Soru Şu Bugun Gündemlere Bakacak Olursanız Suan Yapı Olarak Martsama Geçiyor Diyelim Eger Benım İsmim Geçiyorsa Ali Veli Mustafanın İsmini Kendi Firmama Dahil Etmem Önemli Olan Soruda Yoksa Terci Ve Zevkler Farklıdır Saygı Duyorum Bence Mantıksız Geliyor Yanı
orjinal değil derken mariadb mi orjinal demek istiyorsun?

orjinal değil derken mariadb mi orjinal demek istiyorsun?
sen anlamadm benım konum söyle martsama neden mysql80 degilde mariadb kullanıyor veya ınsanlar yapıyor yada mainline neden mysql80 kullanıyor konu su verdıgım konuları bır kısmı zaten yasıyoruz bır kısım ıse verdıgım örnekler Bu Şekilde Dile Getirim Çok Eski Alt Yapılar Bir Çok Mariadb den Oluşmayan Kendi Sürümünnü Kullanıyor Şuankı Cıkan Son Günceleme İse 5.8 Ama Mariadb Kullanıyor Bu Maria Db Kullanmanın Zararları Veya Yararları Nedir İlerde Ne Yaratır Ciddi Sorunmu Degilmi Bu Kafamda Mariadb Yerine Neden Mysql80 Terci Edilmedi Yada Mysql80 Eksiklerı Nelerdir Bu Son Sürümde

sen anlamadm benım konum söyle martsama neden mysql80 degilde mariadb kullanıyor veya ınsanlar yapıyor yada mainline neden mysql80 kullanıyor konu su verdıgım konuları bır kısmı zaten yasıyoruz bır kısım ıse verdıgım örnekler Bu Şekilde Dile Getirim Çok Eski Alt Yapılar Bir Çok Mariadb den Oluşmayan Kendi Sürümünnü Kullanıyor Şuankı Cıkan Son Günceleme İse 5.8 Ama Mariadb Kullanıyor Bu Maria Db Kullanmanın Zararları Veya Yararları Nedir İlerde Ne Yaratır Ciddi Sorunmu Degilmi Bu Kafamda Mariadb Yerine Neden Mysql80 Terci Edilmedi Yada Mysql80 Eksiklerı Nelerdir Bu Son Sürümde
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.
.

Bunun gibi karşılaştırmalar kafanda fikir olması için iyidir bence bende mariadb kullanıyorum martysama 5.8 altyapıda +300 online test etme fırsatım da oldu hiç bi sorun yaşamadım

mainline ile mariadb arasında bi ilişki yok ısrarla yazmışsın 2009 da çıktı mariadb ymir oyunu 2004de yayınladı istediğini kullan arada çok fark yok
CockroachDB kullanan gördüm ben fantezisine :D

Geri