Yardım Map Zemin Textureleri Hakkında

• Konuyu açan Konuyu açan SinopLu57
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 4
  • Gösterim Gösterim 48
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

SinopLu57

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Selamlar, herkese iyi forumlar.

Vadi, çöl, sohan, doyyumhwan gibi map 'lerin zemin texturelerini biraz canlandırmak istiyorum, özgün halini bozmadan daha canlı hale getirmek istiyorum.

Bu resimde gördüğünüz vadinin zemin texturesine ait, Lakin yine gördüğünüz gibi yakından bakıldığında bulanık gösteriyor ve bu çok canımı sıkıyor. Bu şekilde yakından baktığımda daha canlı gözükmesini istiyorum, bunun için dds leri daha kaliteli yapmak için araç önerisi istiyorum veya aklınıza başka birşey geldiyse onuda paylaşabilirsiniz, özgün fikirlere açığım..
1749581354437.webp

bir kaç konuda şöyle cevaplar gördüm, metin2 oyunu eski olduğu için, hala eski tip bilgisayarlarda oynandığını söyleyenler var bundan ötürü bu tip dds leri 1k yerine 4k 8k yaptıklarında ram artışına sebebiyet verdiği için oyuncuların fps düşüklüğü yaşayacağını belirtmişler.
Eskiden olsaydı evet bu görüşe katılırdım lakin, yıl 2025 ve oyunu oyun için oynayan kitle git gide azalıyor. Artık çoğu kitle botlamak için para kazanmak için giriyor ve oyun ne kadar basit halde kalırsa oyuncular o kadar düşük bütçeyle kendilerine bilgisayar toplayıp botlamak için sistem kuruyorlar gerçekten mide bulandırıcı..

Uzun lafın kısası bu oyunun geleceği olacağını düşünen nadir kişilerdenim hala vazgeçmiş değilim maalesef oyun motorunu hatta oyun motorunu geçtim src tarafını editleyecek bilgim yok en azından yapabileceğim şeylere yönelmek istiyorum.

Fikirlerinizi bekliyorum :)

orijinalliği neden bozmuyorsunuzki hem game design hem level design hem de haritanın kendi dizaynı konusunda ymir haritaları çöp

Orjinalliği bozmak için plechito seviyesinde olmak lazım aksi takdirde bizim yaptıklarımız daha çöp hale gelir.
Ymir haritalarının içerisinde bulunan objelerinden tut havasına, slotuna, metinine kadar bir çok faktörle birlikte uyumlu şekilde yapılmış.
Dolayısıyla dediğini yapmaya kalktığımda benim şunları yapabilmem gerek.
1-) Sıfırdan obje modelleme
2-) Objelerin texturelerini sıfırdan veya sağdan soldan bile olsa uyumlu bir şekilde yapabilme becerisi
3-) Sıfırdan slot, metin, boss modelleme
4-) Animasyon ve Efekt yapabilme
Tüm bu saydıklarımda eğer uzman olsaydım, evet o zaman derdimki ymir çöp harita dediğin böyle yapılır.
Lakin ne slotları ne bossları ne objeleri sıfırdan yapamadığım için map in doğasına uyumlu şekilde düzenlemeler yapmayı tercih ediyorum buna başlangıç olarakta texturelerden geçmek istedim.
Değerli yorumun için teşekkürler <3

Orjinalliği bozmak için plechito seviyesinde olmak lazım aksi takdirde bizim yaptıklarımız daha çöp hale gelir.
Ymir haritalarının içerisinde bulunan objelerinden tut havasına, slotuna, metinine kadar bir çok faktörle birlikte uyumlu şekilde yapılmış.
Dolayısıyla dediğini yapmaya kalktığımda benim şunları yapabilmem gerek.
1-) Sıfırdan obje modelleme
2-) Objelerin texturelerini sıfırdan veya sağdan soldan bile olsa uyumlu bir şekilde yapabilme becerisi
3-) Sıfırdan slot, metin, boss modelleme
4-) Animasyon ve Efekt yapabilme
Tüm bu saydıklarımda eğer uzman olsaydım, evet o zaman derdimki ymir çöp harita dediğin böyle yapılır.
Lakin ne slotları ne bossları ne objeleri sıfırdan yapamadığım için map in doğasına uyumlu şekilde düzenlemeler yapmayı tercih ediyorum buna başlangıç olarakta texturelerden geçmek istedim.
Değerli yorumun için teşekkürler <3
çeşitli unpacklerden terrain/terrainmaps klasörlerini,, paint.net uygulamasını bir de değiştirmek istediğin mapin textureset dosyasını(mapin içinde setting klasöründe yazar), beğendiğin mape yakıştırdığın dds dosyalarıyla textureset dosyasındaki dds dosyalarını değiştir. yeni eklediğin ddsleri yani terrainmapsi textureseti kilitle ve oyuna girip bak.

en hızlı bu şekilde değiştirirsin world editorde zemini farklı kombinasyonlarla boyuyorlar saatlerini harcamış olursun.. bu dediğim en kestirme yol 10 dklık işe 4 saat emek vermeye gerek yok.

Evet dediklerini biliyorum lakin herhangi bir acelem yok neden hızlı olsun ki, yavaş olsun 4 saat değilde günlerimide verebilirim ortaya güzel birşey çıktıktan sonra gerisi önemli değilki, neticede bir satış yapmıyorum kendi sunucum için oyunculara görsel kalite sunmaya çalışıyorum çabalıyorum, ama dediklerinde unuttuğum birşey vardı onu hatırlatmış oldun, unpacklerin içeriğine bakıyorum ve plechitonun bazı dds lerini buldum onlar üzerinden birşeyler denemeye başladım ortaya güzel birşey çıkacak gibi..
1749589002016.webp

Yorumun için teşekkürler :)

Geri