M2- 2008 ~ 2012

• Konuyu açan Konuyu açan Sys
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 18
  • Gösterim Gösterim 567

Sys

MT Üye
MT Üye
Ticaret Puanı
0
Merhaba arkadaşlar,

Uzun zamandır Metin2 ile ilgilenmiyordum. Bir süredir Valorant sarmıştım, hedefim Immortal 1-2'yi görmekti. Müsait zamanlarımda bu hedefimi de gerçekleştirdim. :D

Daha da rank kasabilirdim ama oyun bir yerden sonra fazlasıyla tilt ediyor, siz anladınız...

Arada Metin2’ye özlem çekiyorum. Malum, bu oyun kolay kolay bırakılmıyor. Yıllar geçse de insan bir dönüp bakıyor, içi kıpır kıpır oluyor.

Bu başlık altında bir nevi geliştirme günlüğü tutmayı planlıyorum. Kafama estikçe güncellemeleri, notları ve gelişmeleri paylaşacağım.

-Client & Server 64 bit

-Türkçe İngilizce olarak 2 dil mevcut

-Neredeyse tüm kütüphaneler güncel (LUA ve SpeedTree hariç)

-DirectX9Ex kullanıyorum, FPS ekran yenileme hızına göre sabit (StepTimer)

1758804180915.webp

Bu fileste neler olacağı konusunda biraz kararsızım.

2008 ~ 2012 arası o eski Metin2 havasını yakalamayı planlıyorum, ama aynı zamanda güncel oyunların mevcut düzenini de bozmak istemiyorum.
Yani nostaljiyle günümüzün dengesini harmanlamaya çalışacağım. Eski tadı verirken, bugünkü oynanabilirliği de korumaya çalışacağım diyebilirim.

Herkese Keyifli forumlar.

Selamlar umarım istedigin tadı alırsın.
altyapını merak ettim bilindik bir altyapı mı sana mı ait ?

2011-12 simyanın ilk geldiği milletin sistem hakkında bilgisinin olmadığı dönemlerdi, simya mevcut olacak mı

Selamlar umarım istedigin tadı alırsın.
altyapını merak ettim bilindik bir altyapı mı sana mı ait ?
Altyapı bilindik değil mainline tabanlı kullanıyorum. @Denizeri24 sağolsun :)
2 adet yapı üzerinden ilerleyeceğim sistemsel geliştirmeler denemeler vs için kendi düzenlediğim martysama altyapısını kullanıyorum.
teşekkürler.
2011-12 simyanın ilk geldiği milletin sistem hakkında bilgisinin olmadığı dönemlerdi, simya mevcut olacak mı
Simya aktif etmem büyük ihtimalle.

İlk Güncelleme

ENABLE_SHOW_VNUM

DX Math Kullanılan eski kod bloğu tamamen yenilenip güncel şekilde rework edildi

NPC’nin adı şu şekilde görünüyor:
<NPC Adı> Vnum [xxx]

Buradaki Vnum [xxx], NPC’nin oyun içindeki ırk/tür ID’si.
Renkler (turuncu ve gri) Eigen::Vector4f ile belirlenip HEX’e çevrilerek yazıya ekleniyor.
Normal oyuncular için ise sadece NPC’nin adı gösteriliyor.

Meraklısına Özel renk kodları:
Genişlet Daralt Kopyala
Eigen::Vector4f labelColor(1.0f, 0.65f, 0.0f, 1.0f);  // Turuncu
Eigen::Vector4f valueColor(0.63f, 0.63f, 0.63f, 1.0f); // Gri

1758811509138.webp

Güncelleme

Açık (define aktif) → Tüm pencereler ekran sınırına göre kilitlenir, dışarı çıkamaz.

Kapalı (define pasif) → Sadece FLAG_LIMIT taşıyan pencereler sınırlandırılır, diğer pencereler serbestçe ekran dışına çıkabilir.

Diğer özellikler:

Alt boşluk UIScaleFactor ile dinamik olarak ayarlanır, pencerenin alt kısmı ekran boyutuna göre otomatik ayarlanır.

FLAG_RESTRICT_X / FLAG_RESTRICT_Y → Sadece tek eksende hareketi kısıtlar.

FLAG_MOVABLE → Pencere normal sürüklenebilir.

FLAG_DRAGABLE → Özel sürükleme davranışı uygular (kendi callback fonksiyonuyla).

TREE_WIND_STRENGTH_SCALE → Ağaçların sallanma şiddetini ayarlayan katsayı.

Örneğin 20.0f değeri, rüzgar verisinin görsel etkisini ölçeklendirir.

Rüzgar ne kadar büyükse, katsayı ile bölünerek ağaçların sallanma miktarı dengelenir.

Güncelleme

Eklendi:
Genişlet Daralt Kopyala
#define ENABLE_TAB_NEXT_TARGET                                                    // Tab tuşu ile sonraki hedefi seçme
#define ENABLE_WALL_FOR_GM                                                         // GameMaster Engellerin içinden geçer

[Not]: kullanıp kullanmayacağım konusunda halen kararsızım şimdilik aktif olarak kalacak.

#define FOUR_INVENTORY_SYSTEM // 4 envanter sistemi
#define ENABLE_SPLIT_INVENTORY_SYSTEM // K Envanteri sistemi.

1758827397566.webp

Bir sonraki güncelleme ne içerecek?

Emoji sistemim yok 😅 Birçok fonksiyonu kaldırdığımız için kendi dosyalarıma uygun şekilde yeniden düzenlemem gerekiyor.

[Eterlocale] tamamen silindi 😆

Makefile için otomasyon tarzı mini güncellemeler planlıyorum. FreeBSD tarafında extern bağımlılığım yok; bu ilerideki güncellemelerimde sistem eklemelerimde biraz uğraş gerektirebilir. Zamanı geldiğinde detaylı sunum ve açıklamasını paylaşırım.

Şimdilik vakit bulamadığım için ertelediğim server kısmı için kurulum scripti oluşturma fikri de aklımda.

Fikir ve önerilerinizi bekliyorum.
Keyifli forumlar

Güncelleme

Emoji Sistemi eklendi
Level göstergesi tekrardan aktif edildi
[1-99-105 tarzı gideceğim için]
1758830002296.webp

1758830074468.webp

Makefile:
1. Güncelleme

gmake full ile, belirlediğim çekirdek gücünü kullanarak basit ama işlevsel bir paralel derleme sağladım.
Bunu JOBS değişkeni üzerinden kontrol ediyorum; yani aynı anda çalışacak derleme iş sayısını JOBS belirliyor. -j [x] yazmama gerek kalmıyor

1758830433888.webp

Makefile ile olan işlerimi bitirdim.

Şuan aklıma ne yapacağım konusunda gram fikir gelmiyor :aman:
help :(

Son düzenleme:
Makefile ile olan işlerimi bitirdim.

Şuan aklıma ne yapacağım konusunda gram fikir gelmiyor :aman:
help :(
Kullanılmayan eski mapleri kullanıcıları oyunda yeniliğe teşvik olarak optimize edip ekleyebilirsin. Bunu eventliste bağlayıp event saatinde aktif olan dropları %44 arttırlmış metin haritası yapabilirsin

Kullanılmayan eski mapleri kullanıcıları oyunda yeniliğe teşvik olarak optimize edip ekleyebilirsin. Bunu eventliste bağlayıp event saatinde aktif olan dropları %44 arttırlmış metin haritası yapabilirsin
Şimdilik harita veya droplarla ilgili bir düzenlemeye gitmeyi düşünmüyorum. oyunun arka planında güncellik istiyorum tamamen neleri rework edebileceğim konusunda hâlâ net bir karara varabilmiş değilim. fikir için teşekkürler. belki tamamen cmake'ye geçerim yada marty gibi kolay kullanım için tools (araçlar) hazırlarım..

Şimdilik harita veya droplarla ilgili bir düzenlemeye gitmeyi düşünmüyorum. oyunun arka planında güncellik istiyorum tamamen neleri rework edebileceğim konusunda hâlâ net bir karara varabilmiş değilim. fikir için teşekkürler. belki tamamen cmake'ye geçerim yada marty gibi kolay kullanım için tools (araçlar) hazırlarım..
Cap'n Proto'ya geçiş olambiler

Bir anda Ray Tracing teknolojisine geçirdik oyunu. :D

Geri