LOYALTY (BAĞLILIK) Sistemi

• Konuyu açan Konuyu açan andreisarpov
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 1
  • Gösterim Gösterim 76

andreisarpov

MT Üye
MT Üye
Ticaret Puanı
0
Daha önce farklı fileslerde dakika parası sistemi ile item alınma sistemini görmüştüm ve hoşuma giden bir sistemdi. Sistemi farklı bir şekilde tasarladım ve Sadakat Puanı olarak değerlendirdim. Peki nedir bu Sadakat Puanı?

>Sadakat Puanı; oyunda geçirilen her 1 dakika için 1 puan verir.
>Biriktirilen sadakat puanları sayesinde özel NPC den değerli itemler alınabilir.
>Takip kolay olması amacı ile Sadakat Puanı envanterde yang sekmesinin hemen üzerinde gözükür.
>Örneğin 1000 Sadakat Puanı ile 720 Puanlık bir item alındığında otomatik olarak eksiye düşürür.
>Mağazada ki ürünler günlük/haftalık olarak değişerek devamlılığı arttırıp oyuncuyu teşvik etmek amaçlanıyor.
>Sadakat puanı sayesinde Event ile aktif olan haritalara belirli bir bedel karşılığında girebilir.
>Event takvimine entegre edilerek x2 veya x3 sadakat puanı etkinliği ile yine bir teşvik yöntemi oluşturuldu.
>Premium itemi sayesinde normal oyuncular 1 Dakika = 1 SP iken Premium item kullanan oyuncular için 1 Dakika = 2 SP.
>SQL ve Server kısmını yormamak adına oyun içerisinde anlık yenileniyor ancak SQL tablosunda 7 dakikada 1 güncelleme geliyor.
>Premium iconu Affect'e bağlandı ve ne kadar süresi kaldığı gözükür durumda.
Fikir geldikçe daha çok güncelleyip burada paylaşmayı düşünüyorum.

Dosya Eklentileri

• Ekran görüntüsü 2026-08-07 061946.webp
    Ekran görüntüsü 2026-08-07 061946.webp
    35,8 KB · Gösterim: 48
Geri