Çözüldü Locale_string.txt Hatası Korece Dil Problemi

• Konuyu açan Konuyu açan Cankira
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 4
  • Gösterim Gösterim 163
Bu konu çözüme ulaştırılmıştır. Çözüm için konuya yazılan tüm yorumları okumayı unutmayın. Eğer konudaki yorumlar sorununuzu çözmediyse yeni bir konu açabilirsiniz.
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

Cankira

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
1768811498699.webp

/usr/game/share/locale/turkey/locale_string.txt dosyası gayet normal fakat ara ara bu şekilde korece şeyler çıkıyor. Bu problemi server source build aldıktan sonra almaya başladım. Çözümü nasıl yapacağım hakkında araştırma yaptım fakat teşebbüslerim işe yaramadı.

source tarafındaki korece yazı ile localestring korece yazı uyuşmamasından, bu sorun genellikle düzenleyicinizle alakalı olur. örn. char.cpp düzenlediniz fakat düzenlediğiniz program dil değişmesi yaptıysa (bu durumu farketmeden sizde yapabilirsiniz) kore dil desteği olmaz mesela utf8'i ansi olarak değiştirirseniz kore yazıları otomatik değişir. localestring kısmıda o yazıyı bulamadığı için çeviremez.

Dosyalarınızı geliştirmek veya uzun ömürlü kullanmak için, korece yazıları çevirmenizi öneririm, ingilizce stille yapmanız daha sağlıklı, fakat idarelik diyorsanız bu dediğim hususlara dikkat ederek ilerlemelisiniz.

Cmd dosyalarının Encoding ayarları bozulmuş, yedeklerini geri yükleyip Encoding i bozmadan tekrar düzenleme yapın.

Sunucu kaynak kodundaki bu stringleri içeren dosyaların bir kısmını muhtemelen encoding'i bozacak şekilde utf-8 olarak kaydettiniz. UTF-8 olan server stringi ANSI olan Locale_string.txt ile örtüşmediğinden doğrudan koddaki gibi yazıdırıyor.

Maalesef hiçbiri çözüm olmadı. Server Db Yedeklerini alıp tekrardan kurdum. Problem düzeldi.

Çözüm
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri