Yardım Korece kelimeler hakkında

• Konuyu açan Konuyu açan Levelsiz
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 8
  • Gösterim Gösterim 150
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

Levelsiz

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Merhaba,

.py dosyalarını VS Code ile düzenlerken farklı formatta kaydettiğimden korece kelimeler farklı bir şekle dönüşüyor ve locale karşılıkları çalışmıyor.

Bu sorunu yaşamamak için dosyaları hangi türde kaydetmeliyim?

1750933946850.webp

Son düzenleme:
Dosyanın orjinal halini aç ctrl + a ya bas sonra ctrl + c yap sonra kodlamadan utf 8 i seç sonra tekrar ctrl + a yap sonra yapıştır kaydet . Bu sayede hem korece kelimeler bozulmaz hemde dosya formatı yüzünden sıkıntı yaşamazsın ben bu şekilde yapıyorum

Dosyanın orjinal halini aç ctrl + a ya bas sonra ctrl + c yap sonra kodlamadan utf 8 i seç sonra tekrar ctrl + a yap sonra yapıştır kaydet . Bu sayede hem korece kelimeler bozulmaz hemde dosya formatı yüzünden sıkıntı yaşamazsın ben bu şekilde yapıyorum
Sen kol kulağını sağ elinle tutuyorsun, dosya encoding'ini EUC-KR yaptıktan sonra Convert to UTF-8 desen daha hızlı aynı işi yapmış olursun

Sen kol kulağını sağ elinle tutuyorsun, dosya encoding'ini EUC-KR yaptıktan sonra Convert to UTF-8 desen daha hızlı aynı işi yapmış olursun
Kol kulağımı :D Aslına bakarsan senin dediğin kısayol evet ama bazen senin dediğinde bozabiliyor ben en güvenli yoldan ilerliyorum malum notepadd bazen saçmalık çıkarabiliyor . Kol kulağıma saygılar <3

Kol kulağımı :D Aslına bakarsan senin dediğin kısayol evet ama bazen senin dediğinde bozabiliyor ben en güvenli yoldan ilerliyorum malum notepadd bazen saçmalık çıkarabiliyor . Kol kulağıma saygılar <3
Sadece serverde 1-2 dosyada çince ve japonca birkaç harf var diye hatırlıyorum onlar dışında bozulmaz

Geri