Çözüldü Hasarın bazı rakamları gözükmüyor

• Konuyu açan Konuyu açan unbeat
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 7
  • Gösterim Gösterim 200
Bu konu çözüme ulaştırılmıştır. Çözüm için konuya yazılan tüm yorumları okumayı unutmayın. Eğer konudaki yorumlar sorununuzu çözmediyse yeni bir konu açabilirsiniz.
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

unbeat

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Merhaba, görseldeki gibi bir sorun yaşıyorum. Karakterin hasarı 100k küsür ancak görselden de anlaşılacağı üzere 3 adet rakam çizilmemiş. Daima yaşanmıyor, tüm rakamların çizildiği de oluyor çizilmediğide. Bu sorunu yaşayan, çözümünü bilen veya bir fikri olan var mı?

1760205668449.webp

Çözüm
Merhabalar, bu sorunu çözerken bazı şeyleri öğrenmek zorunda kaldım, onları paylaşıp benzer problemlerle karşı karşıya kalan kişilere fikir versin. Client-source farklılıkları olabileceği için şunu şurdan al buraya yapıştır demek yerine genel olarak nerelere odaklandığımı yazacağım.

- Metin2'de ekrana çıkan hasarlar yazı ile değil effect ile basılıyormuş, bunu çözümü araştırırken öğrendim. Yaşadığım problem, ekrana hasar bilgisini bastırdığımız efektle ilgili.
- Sunucumda fov sistemi var, normal görüş açısını genişletmeye yarıyor. Ben o kadar alışmışım ki sorunun bundan kaynaklanacağını hiç düşünmemiştim. Dördüncü günün başlangıcında aklıma geldi, yakınlaştırdığımda hiç sorun olmadan bütün hasarlar düzgünce çiziliyordu. Ben de bunun...
Problem devam ediyor. Bu sorunu yaşamış, çözüme ulaştırmış veya sebebi/çözümü ile ilgili bir fikri olan var mı?

Problem devam ediyor. Bu sorunu yaşamış, çözüme ulaştırmış veya sebebi/çözümü ile ilgili bir fikri olan var mı?
Aynı sorunu colored.dot sistemini eklediğimde yaşamıştım. güncel damagevalue.ddslerini çeksene packına benım öyle düzelmişti

Merhabalar, bu sorunu çözerken bazı şeyleri öğrenmek zorunda kaldım, onları paylaşıp benzer problemlerle karşı karşıya kalan kişilere fikir versin. Client-source farklılıkları olabileceği için şunu şurdan al buraya yapıştır demek yerine genel olarak nerelere odaklandığımı yazacağım.

- Metin2'de ekrana çıkan hasarlar yazı ile değil effect ile basılıyormuş, bunu çözümü araştırırken öğrendim. Yaşadığım problem, ekrana hasar bilgisini bastırdığımız efektle ilgili.
- Sunucumda fov sistemi var, normal görüş açısını genişletmeye yarıyor. Ben o kadar alışmışım ki sorunun bundan kaynaklanacağını hiç düşünmemiştim. Dördüncü günün başlangıcında aklıma geldi, yakınlaştırdığımda hiç sorun olmadan bütün hasarlar düzgünce çiziliyordu. Ben de bunun bir limiti olabileceğini düşündüm. Tabii bundan önce çokça kez hasarın düzgün çizilmesine eklemeler yapmıştım ama problem orada değilmiş.

Eğer siz de böyle bir problemle karşılaşırsanız client-source'da InstanceBase.cpp, EffectInstance.cpp, PythonTextTail.cpp, EffectManager.cpp dosyalarınızı detaylıca inceleyin. İnceleyin derken gerçekten okuyup hangi kodun ne işe yaradığını ve neden orada olduğunu düşünün. Yapay zekadan da yardım alabilirsiniz.

4 günlük problem sürecinin büyük bir kısmı aslında boşa harcanan, deneme-yanılma ile bir şeyleri çözmeye çalıştığım kısımdan ibaret. Sorunun efekt ile ilgili olduğunu düşündükten sonra çözüme kavuşması yarım saat sürdü. Bu mesajımın benzer problemlerle karşılaşan kişi/kişilere çok vakit kazandıracağını düşünüyorum.

Çözüm
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri