Yardım Gmake hatası

• Konuyu açan Konuyu açan jerrald
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 10
  • Gösterim Gösterim 83
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

jerrald

Yeni Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
kuzey2 tarzı filesin dosyalarını kullanıyorum. game source içindeki Server ve Extern dosyalarını /usr/src kısmına atıyorum. işlemler bittikten sonra putty üzerinden cd /usr/src/Server komutunu girip gmake all yapıyorum ama linkteki hatayı veriyor sürekli.Yardımcı olur musunuz, oyun için bayağı bir düzenleme yaptım.

Hata :

Çözüm
Arkadaşa filesinde build almayı gösterdim gamesrc dosya konumu yanlış olduğu için buildde dosya bulunamadı hatası alıyordu dosyaları doğru konuma atıp build aldık sorunsuz bir şekilde.

Diğer sorunu da Mor iksir ve Yeşil iksirler süresi devam etmesine rağmen tekrar kullanılabiliyordu. "Bu etki zaten çalışıyor" demesini ve kullanmamasını istiyordu onuda char_item.cpp içerisindeki ;

case USE_ABILITY_UP::
Genişlet Daralt Kopyala
                    case USE_ABILITY_UP:
                        {
                            switch (item->GetValue(0))
                            {
                                case APPLY_MOV_SPEED:
                                    AddAffect(AFFECT_UNIQUE_ABILITY, POINT_MOV_SPEED, item->GetValue(2), AFF_MOV_SPEED_POTION, item->GetValue(1), 0...
nasıl kuracağım hocam yeniyim de afedersin mala anlatır gibi anlatırsan sevinirim :d

Merhaba

Siz build mi almak istiyorsunuz onu tam onu anlamadım
hocam merhaba, ben filesi kurdum-oyunu vs. açtım ama oyunda yeşil ve mor pot sürekli basılıyor onun icin de char_item.app diye bir yerde düzenleme yaptım ama oyuna yansıtamıyorum aktif olması icin de gmake all tarzinda bir şey yapmam gerekiyormuş onu çözemedim sadece discord veya özelden destek veriyorsanız daha detaylı sorabilirim. şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşa filesinde build almayı gösterdim gamesrc dosya konumu yanlış olduğu için buildde dosya bulunamadı hatası alıyordu dosyaları doğru konuma atıp build aldık sorunsuz bir şekilde.

Diğer sorunu da Mor iksir ve Yeşil iksirler süresi devam etmesine rağmen tekrar kullanılabiliyordu. "Bu etki zaten çalışıyor" demesini ve kullanmamasını istiyordu onuda char_item.cpp içerisindeki ;

Genişlet Daralt Kopyala
                    case USE_ABILITY_UP:
                        {
                            {
                                case APPLY_MOV_SPEED:
                                    AddAffect(AFFECT_UNIQUE_ABILITY, POINT_MOV_SPEED, item->GetValue(2), AFF_MOV_SPEED_POTION, item->GetValue(1), 0, true, true);
                                    break;

case APPLY_ATT_SPEED:
                                    AddAffect(AFFECT_UNIQUE_ABILITY, POINT_ATT_SPEED, item->GetValue(2), AFF_ATT_SPEED_POTION, item->GetValue(1), 0, true, true);
                                    break;

bu bölümü olması gerektiği gibi düzenleyip şu hale getirdik.

Genişlet Daralt Kopyala
case USE_ABILITY_UP:
{
    {
        case APPLY_MOV_SPEED:

if (FindAffect(AFFECT_MOV_SPEED))
            {
                ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, LC_TEXT("Bu etki zaten çalışıyor."));
                return false;
            }
            AddAffect(AFFECT_MOV_SPEED, POINT_MOV_SPEED, item->GetValue(2), AFF_MOV_SPEED_POTION, item->GetValue(1), 0, true);
            break;

case APPLY_ATT_SPEED:

if (FindAffect(AFFECT_ATT_SPEED))
            {
                ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, LC_TEXT("Bu etki zaten çalışıyor."));
                return false;
            }
            AddAffect(AFFECT_ATT_SPEED, POINT_ATT_SPEED, item->GetValue(2), AFF_ATT_SPEED_POTION, item->GetValue(1), 0, true);
            break;

Çözüm
Geri