Yardım Game Build alırken hata.

Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

kadirkado123

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
hata:
Genişlet Daralt Kopyala
linking ../game_r41028
/usr/local/bin/ld: skipping incompatible /usr/local/lib/gcc9/gcc/x86_64-portbld-freebsd13.1/9.5.    0/../../../libstdc++.a when searching for -lstdc++
/usr/local/bin/ld: cannot find -lstdc++
collect2: error: ld returned 1 exit status
gmake[1]: *** [Makefile:194: ../game_r41028] Error 1
gmake[1]: Leaving directory '/usr/src/Serversrc/Server/game/src'
gmake: *** [Makefile:137: all] Error 2

Sunucu aldım Freebsd 13.1 sürümü
cd /usr/ports/lang/gcc9 && make install clean dedim kurdum. Src build alırken bu hatayı veriyor. Başka ne yüklemem lazım anlamadım. 3 gündür arıyorum ama bulamadım bir şey.

libstdc++.a veya libstdc++.so dosyalarını /usr/local/lib altında varmı kontrol et eğer yoksa buraya eklemen lazım . Eğer varsa /game/src altında Makefile dosyasına eğer yoksa şu satırı ekle
Makefile:
Genişlet Daralt Kopyala
LIBDIR += -L/usr/local/lib

gmake ile build almaya çalış eğer gmake komutunu kullanamıyorsada yüklemen gerekiyor .

hata:
Genişlet Daralt Kopyala
linking ../game_r41028
/usr/local/bin/ld: skipping incompatible /usr/local/lib/gcc9/gcc/x86_64-portbld-freebsd13.1/9.5.    0/../../../libstdc++.a when searching for -lstdc++

cd /usr/ports/lang/gcc9 && make install clean dedim kurdum. Src build alırken bu hatayı veriyor. Başka ne yüklemem lazım anlamadım. 3 gündür arıyorum ama bulamadım bir şey.
niye uğraşıyorsun ki sunucuda build almaya tam dolu 13.1'ler var forumlarda onlardan bir tanesini indir localda kur build al sorunsuz.

hata:
Genişlet Daralt Kopyala
linking ../game_r41028

bilişim sunucusunda build alamazsın gerekli pkg ler yok ve engelliyolar genelde ( aldığın yere göre değişiyor tabi ) . en mantıklısı filesin uyumlu olduğu bir bsd bulup onu localine kur oradan build al . game db yi direk sunucuna taşı daha rahat olur . Kolay gelsin

Geri