Full Stack Developer İçin En İyi Diller

EsatOfficial

MT Üye
MT Üye
Mesaj
184
Beğeni
112
Puan
706
Ticaret Puanı
0
Etrafta çok sayıda tam yığın dil varken, nereden başlayacağınızı bulmaya çalışırken kolayca kafanız karışabilir. Java, C#, Python, PHP, JavaScript ve diğerleri var. Her programlama dilinin popüler hale gelmesi nedeniyle belirli avantajları ve işlevleri vardır . Tam kapsamlı bir geliştirici olmak için, istemci tarafı ve sunucu tarafı projelerini yönetebilmek için birden fazla programlama dili öğrenmeniz gerekir .

Çok fazla seçenek olduğunda kafa karışıklığı olur ve bu karışıklığın üstesinden gelmenize yardımcı olmak için öğrenebileceğiniz en iyi tam yığın geliştirici dillerinin bir listesini derledik . Tam yığın geliştiricilere olan talep arttıkça maaşları da artıyor . Bu birincil dilleri öğrenerek, uygun bir geliştirici olma yolunda ilerlemiş olacaksınız!

Başlayalım.

Bilmeniz Gereken Tam Yığın Geliştirici Dilleri

HTML ve CSS

HTML, Köprü Metni İşaretleme Dili anlamına gelir ve bunu web sayfaları oluşturmak için kullanırsınız. Bir web sayfası metin, ses ve diğer öğeleri içerebilir. HTML olarak yazmak, web tarayıcısının web sayfasının neyi göstermesi gerektiğini yorumlamasını sağlar.

Web geliştirme için birincil dildir ve birçok güncelleme almıştır. Bu günlerde insanlar HTML'nin en son sürümü olan ve birçok özelliğe sahip olan HTML5'i kullanıyor. HTML, web sayfanız için bir yapı oluşturmanıza da yardımcı olur. HTML5, öğrenmeyi heyecan verici bir dil haline getiren birçok özelliğe sahiptir.

Örneğin, çevrimdışı çalışabilen (internete bağlı olmanız gerekmez) web uygulamaları oluşturmak ve yeni grafikler eklemek için HTML5'i kullanabilirsiniz.


HTML ile ayrıca CSS (Basamaklı Stil Sayfaları) öğrenmeniz gerekecek. HTML web sayfanızın yapısını verirken, CSS görünümünü etkiler. Web sayfanızın nasıl göründüğü ve hissettirdiği CSS koduyla belirlenir.

Ayrıca öğrenmeniz gereken önemli tam yığın dillerden biridir. HTML, öğelerinin görünümünü etkileyecek birkaç özelliğe sahiptir, ancak CSS ile karşılaştırıldığında kısıtlıdır. Bunun dışında CSS, birden fazla web sayfası için tek bir CSS dosyası kullanabileceğiniz için zamandan tasarruf etmenize yardımcı olur. World Wide Web Konsorsiyumu CSS'yi geliştirdi.

JavaScript

HTML ve CSS gibi basit dillere aşina olduktan sonra, daha karmaşık olan JavaScript'e geçebilirsiniz. JavaScript, bir nedenden dolayı geliştiriciler arasında en popüler üçüncü dildir ; mükemmel ön uç geliştirme için gereklidir. YouTube ve Facebook gibi birçok popüler site, harika web sayfalarını oluşturmak için JS'ye güveniyor.

Animasyon yapmanızı, içeriği güncellemenizi ve birçok güçlü işlevi gerçekleştirmenizi sağlayan bir betik dilidir. HTML ve CSS, web sayfasının yapısını ve görünümünü etkiler ve JS, arayüzünü etkiler.

Bir web sayfasının JS kodu, kullanıcı ile nasıl etkileşime gireceğini belirler. Verileri hesaplar, işler ve doğrular. JS ayrıca düzenli güncellemeler alır. Son zamanlarda, geçen yıl piyasaya sürülen ECMAScript 2019'u aldı . JavaScript herhangi bir full-stack geliştirici için hayati önem taşır çünkü daha önce tartıştığımız iki dilin aksine oldukça geniştir ve onu NodeJS aracılığıyla sunucu tarafı programlama için de kullanabilirsiniz. Javascript, bir kodlayıcının öğrenmesi gereken en iyi programlama dillerinden biridir .

Yeni başlayan biri olarak, veri yapıları ve algoritmalar hakkında bilgi edinmek için JavaScript'i de kullanabilirsiniz. Bu kavramlar, herhangi bir acemi geliştiricinin öğrenmesi için gereklidir çünkü programlama sorunlarını çözmenize yardımcı olurlar.

Python​

Şimdi ön uç dilleri tartıştığımıza göre, bir arka uç dili düşünelim. Sunucu tarafı programlamaya adanmış birçok tam yığın geliştirici dili vardır. Ancak, Python en popüler olanıdır. Çok yönlü bir dildir ve Makine Öğrenimi, veri bilimi ve arka uç web geliştirme dahil olmak üzere birçok alanda uygulamalar bulur. Herkesin neden python'dan bahsettiğini ve tercih ettiğini merak ediyor musunuz? Python'un geliştiriciler arasında neden bu kadar popüler olduğunu okuyun
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.


Yeni başlayan biri olarak öğrenmek de zahmetsizdir. Uygulamalar oluşturmak için de kullanabilirsiniz. Python'un kesin sözdizimi İngilizceye oldukça benzer, bu nedenle kodu yorumlamak ve yeni şeyler öğrenmek zor değil. Back-end web geliştirme için Python'da geliştirilen Django çerçevesine aşina olmanız gerekecek.

Django açık kaynak kodludur ve Python gibi öğrenmek için fazla çaba gerektirmez. Django üzerine kurulu bazı büyük şirketler Spotify ve Mozilla'yı içerir. Python'un esnekliği ve basitliği onu birçok geliştirici ve programcı için tercih edilen bir seçenek haline getiriyor.

ANLAMINA GELMEK

MEAN, tam yığın geliştiriciler arasında oldukça popüler hale gelen bir web çerçevesi yığınıdır.
Aşağıdaki web çerçevelerini içerir:

  • MongoDB
  • Express.js
  • AngularJS
  • DüğümJS
Böylece adı MEAN.

Her çerçeve belirli bir amaca hizmet eder ve hepsini öğrenerek tam yığın geliştirmeye hızlı bir şekilde başlayabilirsiniz. En iyi yanı, MEAN yığınını kullanmak için birden fazla tam yığın programlama dili öğrenmenize gerek olmamasıdır.


Tamamen JavaScript'e dayanmaktadır. MEAN yığınındaki tüm çerçeveler JavaScript kullanır. Böylece, JavaScript'i öğrenir öğrenmez MEAN yığınını öğrenmeye başlayabilirsiniz. MEAN, onu herhangi bir full-stack geliştirici için mükemmel kılan birçok özelliğe sahiptir.

Veritabanı için MongoDB'yi, web uygulamaları oluşturmak için Express.js'yi, ön uç geliştirme için AngularJS'yi ve arka uç geliştirme için NodeJS'yi kullanabilirsiniz. Bunların tümü güçlü araçlardır ve size herhangi bir ekleme yapmadan tam yığın geliştirme gerçekleştirme yeteneği verir. çok fazla çaba.

Bu çerçeveler daha hızlı programlamanızı ve zamandan tasarruf etmenizi sağlar. MEAN, çok yönlü kullanımı ve hızlı dağıtımı nedeniyle şirketler arasında oldukça popülerdir. Amazon, Google ve birçok büyük kuruluş bu teknolojiyi kullanıyor. Yani MEAN'i öğrenmek kesinlikle size bir avantaj sağlayacaktır.

Tam Yığın Programlama Dillerini Öğrenin

Bahsettiğimiz diller başlamanız içindir. Ruby on Rails, PHP, vb. gibi yolculuğunuzda karşılaşacağınız başka birçok dil var.
 
Geri
Üst