Çözüldü Freebsd 14.1 kurulum - 'ifconfig' komutunda IP gözükmüyor

• Konuyu açan Konuyu açan CppOgrencem
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 3
  • Gösterim Gösterim 115
Bu konu çözüme ulaştırılmıştır. Çözüm için konuya yazılan tüm yorumları okumayı unutmayın. Eğer konudaki yorumlar sorununuzu çözmediyse yeni bir konu açabilirsiniz.
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

CppOgrencem

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Merhabalar, youtube kanalındaki 13.1 kurulum videosuna göre ilerledim. DHCP aktif, IPv4 kullanıyor, DNS ayarlarında isim olarak Home ve adres olarak da 192.168.1.1 yazdım. Makina ayarlarını da görsel olarak paylaşacağım. Bir de anormallik diyebileceğim şöyle bir durum var, burada bekliyor ve sonra başarısız oldu diyip login aşamasına atıyor beni. Ama neden başarısız olduğuna dair hiçbir fikrim yok:

Screenshot_39.webp

Screenshot_40.webp

IP gözükmemesinden kastım:

Screenshot_41.webp

yardımınız için şimdiden teşekkürler :)

Dosya Eklentileri

• Screenshot_42.webp
    Screenshot_42.webp
    47,4 KB · Gösterim: 28
  • Screenshot_44.webp
    Screenshot_44.webp
    37,1 KB · Gösterim: 36
  • Screenshot_45.webp
    Screenshot_45.webp
    25,8 KB · Gösterim: 31
Çözüm
Sorun çözüldü aslında, buraya yazmayı unuttum. Sorun yurt interneti kullanmammış. IP vermiyormuş o yüzden. Kendi telefonumdan bağlanınca IP veriyor.

İndirmelerimi ve kurulumlarımı yapıp Kaiser'in açtığı konudaki loopback bağdaştırıcısını kullanacağım. Zaten onu da test ettim çalışıyor, çok iyi.
bsdconfig den ayarlamana lazım reis

bsdconfig yaz enterle çıkan sayfada
networking management gir çıkan sayfada
network interfaces çıkan sayfada
ağ kartını seç
sonra karşına çıkan ayarları yap sonra kaydet çık reboot at düzelir

Sorun çözüldü aslında, buraya yazmayı unuttum. Sorun yurt interneti kullanmammış. IP vermiyormuş o yüzden. Kendi telefonumdan bağlanınca IP veriyor.

İndirmelerimi ve kurulumlarımı yapıp Kaiser'in açtığı konudaki loopback bağdaştırıcısını kullanacağım. Zaten onu da test ettim çalışıyor, çok iyi.

Çözüm

yurttayken bende öyle yapardım hey gidi günler :D hatta kampüsteki internet bağlantısıda ip vermiyor test edildi onaylandı xd

Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri