Cevaplandı Directx9 Altyapı Server Files (Zenaris Grafikleriyle) Bilinen sorunları

• Konuyu açan Konuyu açan asilords
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 8
  • Gösterim Gösterim 126
Herhangi bir konuda danışılan soruya cevap gelindiğinde bu önek seçilir
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

asilords

MT Üye
MT Üye
Ticaret Puanı
0
@hasanmacit'in paylaştığı Bu filesin bilinen hataları nelerdir alt yapı olarak kullanmak istiyorum?
Zindanlarda oyunu alta alınca geri girdiğinizde mobların kaplamaları siyah oluyor benim rastladıgım hatalardan biri.
Sorun yaşayan oyuncular grafiği kapatıp oynamaya devam edebilirler mi en önemlisi bunu merak ediyorum?

Bir dönem zenaris kodlarını referans alarak uzun süre geliştirme şu bu vs. yapmış biri olarak şunu söyleyebilirim; zenaris versiyonu ilk versiyon olduğundan kod kirliliği ve kalabalığı çok fazla. Baştan sonra revize edilmeden kullanılması ancak ve ancak zaman kaybı kazandırır.
Ayrıca bahsettiğin "oyunu alta alınca geri girdiğinizde mobların kaplamaları siyah oluyor" sorununu ilk defa duyuyorum, muhtemelen filesten kaynaklı bir sorundur.

Bir dönem zenaris kodlarını referans alarak uzun süre geliştirme şu bu vs. yapmış biri olarak şunu söyleyebilirim; zenaris versiyonu ilk versiyon olduğundan kod kirliliği ve kalabalığı çok fazla. Baştan sonra revize edilmeden kullanılması ancak ve ancak zaman kaybı kazandırır.
Ayrıca bahsettiğin "oyunu alta alınca geri girdiğinizde mobların kaplamaları siyah oluyor" sorununu ilk defa duyuyorum, muhtemelen filesten kaynaklı bir sorundur.
Zindanlarda ouyun alta alınca mobların ve karekterlerin kaplaması siyah oluyor. Peki oyun seçeneklerindeki methodu normal şekilde kullananlarda sorun yaşar mı genel kullanımda.

Zindanlarda ouyun alta alınca mobların ve karekterlerin kaplaması siyah oluyor. Peki oyun seçeneklerindeki methodu normal şekilde kullananlarda sorun yaşar mı genel kullanımda.
Bu konuda bilinen en önemli sorun, ağaç gölgelerinin AMD ekran kartlarında çalışmaması. Bunun dışında grafiklerin tamamen kapalı olmasından bahsediyorsan yaşanacak sorunları minimuma indirmiş olursun elbette ancak src içinde pek çok yerde oyun seçeneklerindeki ayarlara bağlı if koşulları var, nereden ne sorun çıkarır test ederek görmek gerekir. Eğer kullanmakta ısrarcıysan, ilk olarak oyun seçeneklerindeki ayarlardan "buna gerek yok" dediğin ayarların python ve src tarafını komple temizleyerek çemberi biraz olsun daraltmış olursun.

Bu konuda bilinen en önemli sorun, ağaç gölgelerinin AMD ekran kartlarında çalışmaması. Bunun dışında grafiklerin tamamen kapalı olmasından bahsediyorsan yaşanacak sorunları minimuma indirmiş olursun elbette ancak src içinde pek çok yerde oyun seçeneklerindeki ayarlara bağlı if koşulları var, nereden ne sorun çıkarır test ederek görmek gerekir. Eğer kullanmakta ısrarcıysan, ilk olarak oyun seçeneklerindeki ayarlardan "buna gerek yok" dediğin ayarların python ve src tarafını komple temizleyerek çemberi biraz olsun daraltmış olursun.
Çok kararsız kaldım, grafikler cezbediyor

Çok kararsız kaldım, grafikler cezbediyor
Evet görüntü olarak öyle, ama işte perde arkası maalesef bildiğin belediye çöplüğü gibi. "Sadece kullanmak" için kullanılacak bir yapı değil. Üzerine düşüp çok fazla düzenleme ve temizlik yapmak gerek. Ayrıca zenaris v1.0 sürümü oluyor, sonrasında v1.1 de wareze düşmüştü sanırım, eğer bulabilirsen onu kullanmanı tavsiye ederim. Çok çok mükemmel sayılmaz ama zenarisin bir tık iyileştirilmiş hali diyebilirim.

Eğer hobi amaçlı uğraşmıyorsanız bir tavsiyem var. Zenaris grafik dediğimiz şey Jetty nin grafiği, kendisi bir kaç sürüm satışı yapıyor, grafik konusunda bilginiz yok ise satın almanızı tavsiye ederim, hem emeğin karşılığı vermiş hem de ilerleyen zamanlarda grafik ile ilgili sorun yaşadığınızda direkt olarak sistemin sahibinden destek alabilirsiniz.

Şuanda lisanslı satın alanlarda bile belirli kesim oyuncularda problem yaşanabiliyor, kullanmanızı tavsiye etmiyorum.

Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri