Yardım Bugün ben loncaları oyunuma çekmek istesem...

• Konuyu açan Konuyu açan hardemekprojem
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 12
  • Gösterim Gösterim 231
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

hardemekprojem

Kurumsal Üye
Kurumsal Üye
Grafiker
Geliştirici
Üye
Ticaret Puanı
0
Merhaba arkadaşlar,

Bugün büyük bütçeli bir oyun açmak istediniz ve genel loncalarla anlaşıp oyuncuları oyununuza çekmek istediniz. Bu sürecin nasıl işlediğini bilen biri var mı burada?

60 kişilik bir loncanın 30 bin TL istediği söyleniyor. Ancak bu sadece 30 bin TL ile sınırlı kalmayıp; oyuna giriş EPİ'sini vereceksiniz, lonca "katıl kazan" ödülünü sağlayacaksınız, lonca savaşını kazandığında yine ödeme yapacaksınız. Yani toplamda harcanacak parayı düşündüğümüzde, bu bütçeyi bireysel oyunculara yönelik reklamlara harcasam çok daha fazla oyuncu çekmez miyim?

Bu lonca sisteminin mantığını ve ortalama maliyetini anlatabilecek biri var mı?

1-99 orta emek harici serverlarda işe yaramıyor o loncalar kısa vadeli maks 1 aylık 1-99 açılacaksa +5 tane loncayla rekabet kızıştırılma amacıyla kullanılabilirler ama hard emek bir oyunda o bütçeyi tiktokta 1-99 yayını yapan emekçi adamlar var loncaya giriş parasına 1 ay yayın yaptırırsınız adama, giriş ep mevzusu zaten tüm yapıyı bozan bir olgu. Bireysele hatta para yatıran bireysel oyuncuya bile rekabet olanağı verdirtmiyor oyunun ticareti ve itemcisi belli loncaların elinde dönüyor. Çok karşıyım lonca adı altında birkaç çapulcuya bu denli müsamaha gösterilmesine. Vurkaç yapıp gieyim diyen server sahiplerinin çıkardığı bir olay tasmalarını elinde tutmak için. Ha oyunda online gözüksün isterseniz çokça bot sistemi var farm yapan vs atan botlar bile mevcut.

1-99 orta emek harici serverlarda işe yaramıyor o loncalar kısa vadeli maks 1 aylık 1-99 açılacaksa +5 tane loncayla rekabet kızıştırılma amacıyla kullanılabilirler ama hard emek bir oyunda o bütçeyi tiktokta 1-99 yayını yapan emekçi adamlar var loncaya giriş parasına 1 ay yayın yaptırırsınız adama, giriş ep mevzusu zaten tüm yapıyı bozan bir olgu. Bireysele hatta para yatıran bireysel oyuncuya bile rekabet olanağı verdirtmiyor oyunun ticareti ve itemcisi belli loncaların elinde dönüyor. Çok karşıyım lonca adı altında birkaç çapulcuya bu denli müsamaha gösterilmesine. Vurkaç yapıp gieyim diyen server sahiplerinin çıkardığı bir olay tasmalarını elinde tutmak için. Ha oyunda online gözüksün isterseniz çokça bot sistemi var farm yapan vs atan botlar bile mevcut.
evet katılıyorum tiktokta haftalık 5 6 bin tl ye yayın yapan çok fazla hard emek sunucusu oynayan yayıncılar var loncalara verilecek parayı onlara vermek daha mantıklı gözüküyor

Şu loncalara para yedirmeyin hepsi yamyam olmuş gerekirse oyuncu kalmasın oyun batsın
katıl kazan olarak para vermek aslında mantıklı çünkü o katıl kazanı sunucu açıldıktan çok sonra veriyosun lonca savaşları olduğu için zaten o parayı verene kadar loncalar sana 10 katını kazandırmış oluyor. ama direkt sunucuya gir para loncalar toplu ep çekecek 1 e 6 ep ver saçmalık

şu loncalardan nefret ediyorum hep oyunun piyasasını ve düzenini mahfediyorlar. birde gelsinlerde oynasınlar diye ep ve item veren server sahipleri falan var. 15-50 kişi aynı anda tek bir char kasıyor ve piyasanın öncüsü olup piyasayı istedikleri gibi manipüle ediyorlar. eğer oyun açacak olursam yapacak olduğum ilk şey lonca sistemini devre dışı bırakmak olur, pvp de loncaya çokda gerek yok.

Merhaba arkadaşlar,

Bugün büyük bütçeli bir oyun açmak istediniz ve genel loncalarla anlaşıp oyuncuları oyununuza çekmek istediniz. Bu sürecin nasıl işlediğini bilen biri var mı burada?

60 kişilik bir loncanın 30 bin TL istediği söyleniyor. Ancak bu sadece 30 bin TL ile sınırlı kalmayıp; oyuna giriş EPİ'sini vereceksiniz, lonca "katıl kazan" ödülünü sağlayacaksınız, lonca savaşını kazandığında yine ödeme yapacaksınız. Yani toplamda harcanacak parayı düşündüğümüzde, bu bütçeyi bireysel oyunculara yönelik reklamlara harcasam çok daha fazla oyuncu çekmez miyim?

Bu lonca sisteminin mantığını ve ortalama maliyetini anlatabilecek biri var mı?
hocam seni forumda takip ediyorum bir kaç haftadır araştırmalar yapıyorsun konularını zevkle okuyorum bende yakında bir sunucu açacağım için araştırmalar yapıyorum, youtubede büyük sunucu sahipleriyle röpörtaj yapan bir arkadaş var yaklaşık 1-2 saatlik videolar sana özelden link gönderdim izlersin, senin için faydalı olacağını düşünüyorum.

hocam seni forumda takip ediyorum bir kaç haftadır araştırmalar yapıyorsun konularını zevkle okuyorum bende yakında bir sunucu açacağım için araştırmalar yapıyorum, youtubede büyük sunucu sahipleriyle röpörtaj yapan bir arkadaş var yaklaşık 1-2 saatlik videolar sana özelden link gönderdim izlersin, senin için faydalı olacağını düşünüyorum.
Önerdiğin videoları izliyorum hocam şuanda çok teşekkür ederim eksik olma benim pvp geçmişim 2010 yıllarına dayanıyor sayısız pvp açtım pvp firması kurup yıllarca şuanda büyük pvp sahipleri olarak tanınan isimlere o dönemlerde pvp sunucusu satmışlığımda var ama 2015 2016 yılından sonra tamamen bırakıp metin2 tr de oyuncu olarak oynamaya başladığım için pvp ye dair herşeyi a dan z ye unuttum dolayısıyla çok fazla araştırma yapıyorum para açısından sorunum yok ama bu işlerin sadece parayla olmayacağınıda görmüş oldum illa zarar edeceksin kusursuz files çıkartana kadar diyen çok fazla insan var sanırım o süreçleri yaşayacağız.

Bence olay tamamen yapacağın oyun yapısına bağlı. Piyasadaki bir çok oyun sahibi gibi 1 aylık açayım vurup çıkayım düşüncesindeysen yayıncılara lonca sahiplerine biraz para yedirmen gerekebiliyor. Çünkü kısa sürede yüksek etkileşim almalısın. Ama yok ben sağlam olsun uzun sürekli zevk alacağım bir sunucu yapmak istiyorum diyorsan onlara yedireceğin parayı farklı yerlerde reklamlara kullan. Oradan gelen oyuncu bile yeterli olacaktır

nerde var la vs atan botlar

Loncalara kuruş vermenize gerek yok. O para ile reklam ve yayıncı alın. Eski sunucu sahibi olarak şunu diyebilirim. Şahsen aldığım loncalar oyunumu bitirdi desem yalan olmaz, el altından giriş EP'ini satmaya çalışmalar, loncalara verdiğiniz toplu ep çekimindeki ekstra epleri satmaya çalışmalar, cartlar curtlar inanın verdiğiniz tavizler oyunu bitiriyor. Üstelik bunu para ile yapıyorlar. Aradan üç beş gün geçiyor, lonca başkanı gelip diyor ki kardeşim ben loncamın oyuncularını sunucumda tutamıyorum sen bize biraz daha nakit para ver bilmem ne... Bunların yalanları dolanları bitmiyor, adam gelip diyor ki sana sunucuna 30 kişi garanti gireceğim, tamam diyorsun girin, parayı veriyorsun bir fotoğraf almak istiyorsun birden fazla hesaba aynı IP adresinden girilmiş adam seni koparmaya çalışıyor. He birde afadersiniz bir yerleri de kalkıyor, bir oyuncu ile kavga ediyor oyunda gelip diyor ki ben XXX loncasının yardımcısıyım bu adama ban atmazssan biz oyunundan çekiliyoruz bilmem ne..

Özetle gerek yok. Bir lonca oyununuza gelmek ister dersin buyrun gelin ama benden size ekstra taviz vermemi beklemeyin. Burada katıl kazan ödüllerimiz var loncanıza ona hazırlarsınız hakkınızla ödülünüzü alabilirsiniz diyin.

Loncalara kuruş vermenize gerek yok. O para ile reklam ve yayıncı alın. Eski sunucu sahibi olarak şunu diyebilirim. Şahsen aldığım loncalar oyunumu bitirdi desem yalan olmaz, el altından giriş EP'ini satmaya çalışmalar, loncalara verdiğiniz toplu ep çekimindeki ekstra epleri satmaya çalışmalar, cartlar curtlar inanın verdiğiniz tavizler oyunu bitiriyor. Üstelik bunu para ile yapıyorlar. Aradan üç beş gün geçiyor, lonca başkanı gelip diyor ki kardeşim ben loncamın oyuncularını sunucumda tutamıyorum sen bize biraz daha nakit para ver bilmem ne... Bunların yalanları dolanları bitmiyor, adam gelip diyor ki sana sunucuna 30 kişi garanti gireceğim, tamam diyorsun girin, parayı veriyorsun bir fotoğraf almak istiyorsun birden fazla hesaba aynı IP adresinden girilmiş adam seni koparmaya çalışıyor. He birde afadersiniz bir yerleri de kalkıyor, bir oyuncu ile kavga ediyor oyunda gelip diyor ki ben XXX loncasının yardımcısıyım bu adama ban atmazssan biz oyunundan çekiliyoruz bilmem ne..

Özetle gerek yok. Bir lonca oyununuza gelmek ister dersin buyrun gelin ama benden size ekstra taviz vermemi beklemeyin. Burada katıl kazan ödüllerimiz var loncanıza ona hazırlarsınız hakkınızla ödülünüzü alabilirsiniz diyin.
Loncalara kesinlike giriş ücretleri , ep ücretleri tarzı saçma sapan şekilde ödemeler yapmak istemiyorum aynı zamanda toplu ep çekenler için bireysel yada loncalar farketmeksizin herkesin yararlanacağı örneğin 10 bin tl ve üstünde 1 e 4 şekilde ep alacakları bir sistem kuracağım bireyselde alsın loncada alsın.
Sıralama ödülleri,haftalık ws turnuvaları,lonca turnuvaları gibi klasik ödüllerin yer alacağı herkesin yaptığı standart uygulamalar üzerinden yönetmeyi düşünüyorum.

Geri