Yardım Unity 3d ile Metin2 haritalarını oluşturma

Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

pownite

Üye
Üye
Metin2'de 20 parça halinde bulunan Pyungmoo haritasını Unity 3d ile birleştirmeyi başardım. Haritalarının yüksekliklerini height.raw dosyasını çekerek hallettim. Şuan ki problem doku ve materyalleri nasıl birebir Unity 3d'ye aktarabileceğim? Bu konu ile ilgili yardım edebilir misiniz?
 

Dosya Eklentileri

  • ekran.png
    ekran.png
    779,7 KB · Gösterim: 41
Map çevirilirken köyün tüm textureleri png ye çeviriliyor bunları unity de map dosyalarının olduğu yere sürüklersen otomatik geçer.
1709633852728.png
 
Son düzenleme:
@ZEUS06 Hocam belirttiğiniz bir kapalı mekan sürekli bırak yöntemi ile yapılabilir. Ama 1. köyün kordinat kordinat texture'ları farklı, manuel boyayamam ki. aynı bölgede farklı textureler var.


Yükseklikleri karşıya importladığında bir çeviricin olduğunu düşünmüştüm. Bu durumda haklısın, aktardığın şey mapın kendisi değil sadece parçalardan oluşturulmuş gri bir önizleme. İlk hata burada başlar çünkü bu yaptığın yöntemle textureleri geçirmen mümkün değil mapları diret olarak atarmak için bir çeviriciye ihtiyacın var bunu daha önce c# ile basit şekilde yazılmış bir sağlayıcı ile yapabiliyorduk. Unity'in kendi forumunda biri paylaşmıştı fakat tekrar baktığımda silinmiş görünüyor.

Yine de yapan birini buldum 1 yıl kadar önce birine daha yardımcı olmuştu kendisi çeviricisini direkt olarak paylaşmıyor ama fikrinin değişebileceğine eminim. Onunla konuşmak istersen discord'u şuydu: steap kendisi türk değil bu yüzden ingilizce konuşmanız gerekecek. Sen bu seçeneği değerlendirirken bende biraz kurcalayayım. Eğer bir çevirici elde edersem seninle paylaşacağım. Kendisine ulaşamazsan şuraya da profil linkini bırakıyorum:
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.
 
@ZEUS06 hocam teşekkürler. Linkteki postun altına yazdım. Keşke çeviriciyi arşivleyebilseydiniz. Bayadır uğraşıyorum. Pes etmiyorum. Ama benim için zorlu bir süreç oluyor. Sizde araştırmalarınızdan bir sonuç çıkarabilirseniz çok sevinirim.
 
@ZEUS06 hocam teşekkürler. Linkteki postun altına yazdım. Keşke çeviriciyi arşivleyebilseydiniz. Bayadır uğraşıyorum. Pes etmiyorum. Ama benim için zorlu bir süreç oluyor. Sizde araştırmalarınızdan bir sonuç çıkarabilirseniz çok sevinirim.

Haklısın, bir ara tamamen bırakma kararı almıştım hatta 2 yıl buralarda değildim o ara her şeyi sildim. Sonradan beni araştırmaya itip geliştiren yere tekrar dönüp farklı izler bırakayım dedim. Konumuza dönecek olursak bir kaç şey buldum sanırım;

Çok azimli bir arkadaş buldum, kafasını bu tarz benzer işlere takmış ve 2014 den bu yana geliştiriyor. Şuna bir göz at bakalım hala gelişen bir proje fakat deneme fırsatım olmadı en ufak hatada onunla iletişime geçtiğinde yardımcı oluyor.

Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.


Yeni bir şeylerle uğraştığını düşünüyorum, göz ucuyla baktığımda hala bir şeyleri güncellediğini söyleyebilirim çünkü: Last edited: Jan 31, 2024


Çevirici için ise yukarda bahsettiğim arkadaş da dönüş yaparsa çoğu şeyi halletmiş sayılırsın.
 
Geri