ERROR 2002 (HY000): Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' veya'/tmp/my.cnf' hatası Çözümü

yunus0399

「RcT 」YunusED
Premium Üye
MT Üye
Mesaj
657
Çözümler
10
Beğeni
423
Puan
829
Ticaret Puanı
0
Merhaba arkadaşlar çoğumuzun ya localde yada sunucu kiraladığında bu hatayla karşılaşmıştır yada socket hataları çeşitli var illaki onlarla karşılaşmıştır bende yakın zamandasunucu kiraladım virtualle kurduğumda bi sorun yok bağlanıyorum ama kiraladığım sunucuya kurdugumda bu hata çıkıyodu sorun / daki tmp klasörüne mysql.sock veya my.cnf dosyası oluşturamadığı için geliyomuş araştırırken rastgele kendim buldum. öncelikle tmp klasörüne baktığımda dosya oluşturma yazma işlemleri için aklıma izinleri kontrol etmek geldi ne hikmetse filezillada izinler 777 görünüyodu ama tmp klasöründe 1777 olmalı onun içinse winscpden bağlanıp 1777 yaptım ama görsel olarak olmuş görünsede hatam çözülmedi bende putty ekranında rastgele dosya oluşturmayı denedim yine oluşturmadı bende komutsal izinleri kontrol ettim baktım izin verilmemiş görünüyo ama winscpdende verilmiş görünüyo hemen komutlarla izin verdim düzeldi artık dosya oluşturabildim bende mysqlu tekrar başlattım baktımki dosya oluştu mysql.sock dosyası gelince hatam çözüldü.

Şimdi gelelim komutlara:

1.Öncelikle sudo komutunu yükleyelim .

Kod:
pkg install sudo

2.direk bi test dosyası oluşturalım

Kod:
sudo -u mysql touch /tmp/testfile

bu komutu yazdığınızda hata alırsanız tmpye yazma izniniz yok eğer hata almadan tekrar root@xxx:~ # gelirse demekki dosya oluşmuş filezilladan yada puttyden dosyayı kontrol edin. /tmp klasöründen puttyden ise cd /tmp yazıp daha sonrasında ls yazarsanız içeriği görünür.

Eğer dosya oluşmamışsa aşağıdaki komutu yazınki tmpye dosya izni vericez

önce onunda iznini kontrol edelim sonra iznini vericez

Kod:
ls -ld /tmp

yazın bendeki gibi görünmeli görünmüyosa izniniz yoktur.

Kod:
drwxrwxrwt  6 root  wheel  8 Apr 23 21:46 /tmp

alttaki komutu yazarsanızda izni vermiş olursunuz hepsi bu kadardı :)

putty ekranı:
sudo chmod 1777 /tmp


Eğer dosyanız normal olarak oluşuyosa hatanız bundan kaynaklı değildir diğer çözümleri deneyin ufak bir searchla bulursunuz alıntı yapmak istemiyorum.

Ufak not: bu hatalarla karşılaştığınzda /var/db/mysql/mysql kısmında error dosyası oluşuyo içerisine bakmak hatanızın çözümünü hızlandıracaktır.
 
yararlı olduğu için sabitlendi.
 
Geri
Üst