Şunu da sorayım madem ben şuan filesle ilgili bug vs fixlemeye başlayabilir miyim kendimce? Bilinen sağlam serverların altyapılarını indirip winmerge ile karşılaştırmayı düşünüyorum wom2, rubinum gibi yeni sürümlere geçerken yaptığım değişiklikler sıkıntı olur mu.
Tabii ki de yapabilirsiniz. Bu rehberlerin amacı insanlara başlangıcı bir şekilde göstermekti. Devamında nasıl ilerleyeceğiniz tamamen size kalmış. Zaten bu şekilde yapmanız gerekiyor ki daha fazla tecrübe kazanın. :)

Bence şuan için server filesteki syserr hatalarını çözmeye odaklanabilirsiniz. Kaynak kodlarındaki buglar için freebsd sürümü güncelleme videosu yayınladıktan sonra yaparsanız daha iyi olabilir. Yine de kurcalamak istiyorsanız uğraşabilirsiniz
 
Bence bu eğitimin en önemli hususu güncel freebsd sürümlerine geçme ve warningleri bugları fixlemek diye düşünüyorum bunları yaparsanız tadından yenmez :) Teşekkür ederim bu arada güzel anlatımınız sayesinde benim için kolay oldu. Şunu da sorayım madem ben şuan filesle ilgili bug vs fixlemeye başlayabilir miyim kendimce? Bilinen sağlam serverların altyapılarını indirip winmerge ile karşılaştırmayı düşünüyorum wom2, rubinum gibi yeni sürümlere geçerken yaptığım değişiklikler sıkıntı olur mu.
Winmerge ile karşılaştırıp bakman senin bilginide geliştirir fakat yanlış yaparsan geri dönmen için yedeklemeni yapman gerekiyor.
 
release exe de sanırım bu koordinatların fps değerlerinin gözükmemesi gerekiyor bir hata mı var? debug moddaki gibi cmd ekranı acılmıyor ama bu yazılar var
 

Dosya Eklentileri

  • 0709_004905.jpg
    0709_004905.jpg
    139,7 KB · Gösterim: 350
Onu kapatmayı ileri ki videolarda gösterecektim. Madem sordunuz. :)

Client/UserInterface/UserInterface.cpp açın ve aratın;
C++:
#ifdef _DISTRIBUTE
        stRegisterDebugFlag ="__DEBUG__ = 0";
#else
        stRegisterDebugFlag ="__DEBUG__ = 1";
#endif

Şöyle değiştiriniz
C++:
#ifndef _DEBUG
        stRegisterDebugFlag ="__DEBUG__ = 0";
#else
        stRegisterDebugFlag ="__DEBUG__ = 1";
#endif
 
video serisi harika çok akıcı ve açıklayıcı anlatıyorsun dostum bilgilendirici ve insana gelişme hırsı aşılıyorsun emeklerin için çok sağol eline diline sağlık herşey süper gidiyor bu kadar detaylı anlatım yapan ve alt yapı dahil tüm dosyaları bedava sunan malesef yok hadi onu geçtim serverin bitmiş hali bile herkese açık geliştirmeye açık olacak diyorsun projeyi ne kadar övsem az :)
 
Şu ana kadar gelen tüm güzel yorumlar, eleştiriler ve öneriler için çook teşekkür ederim.
8. bölüme kadar yaptığımız düzenlemeleri github hesabımızdan paylaştım.

Client Src:
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.

Server Src:
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.


Github sayfamızdan repoları takibe alabilirsiniz.
 
@McDynamic görsel için teşekkürler. :)

Rehbere gösterdiğiniz ilgi için herkese çook teşekkürler. Başta planlarken bu kadar detaylı bir şey yapmayı düşünmüyordum fakat gelen istekler doğrultusunda rehberi detaylandırdım. Kaynak kodların güncel freebsd sürümlerinde build olabilmesi için yapılacakların videosunu çektim. Udemy kursuna kayıt olanlar yeni bölümleri izleyebilir.

Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.
ise mevcut yayın planına göre şu tarihlerde yayınlanacaktır.
11. bölüm => Files olusturma scripti (14.08.2020)
12. bölüm => 12. Freebsd 12 Kurulumu ve Paketlerin Kurulumu (21.08.2020)
13. bölüm => Güncel freebsd sürümlerinde (11.x, 12.x) build için extern hazırlama (28.08.2020)
14. bölüm => Güncel freebsd sürümlerinde build için kaynak kodlarında düzenlemeler ve oyuna giriş (04.09.2020)

13 bölümde (Toplam: 9 saat) elimizde kendi oluşturduğumuz altyapı filesimiz artık olmuş oluyor. Bundan sonra eklenecek birkaç bölüm kaldı. Onlarda mariadb ve mysql desteği. Daha sonra ise warning düzeltmeleri ve güvenlik açıkların kapatılması anlatılıp rehbere final yapacağız. Eğer anlatılmasını istediğiniz başka şeyler varsa bu konu altından yazabilirsiniz.

Unutmadan tekrar hatırlatalım. İlk sızdırılan dosyalar ile filesimizi oluşturduk. Bu yüzden 2014 yılında oyun nasılsa o şekilde olacaktır. Güncel sistemleri eklemek tamamen size kalmış bir şey. Kafanızda planladığınız türe göre düzenlemeler yapabilirsiniz. Bu rehberi hazırlamak benim için düşündüğümden fazla yorucu oldu. Fakat yoğun ilgiden dolayı mümkün olduğunda doğru düzgün anlatım yapmaya ve detaylı bir şekilde her şeyi göstermeye özen gösterdim. Şu ana kadar yanlış bir şey söylediysem ve sürç-i lisan yaptıysam affola. :)

Bu rehber serisi MMO Tutkunları Altyapı Filesi hazırlama projesi ile ortak yürütülmektedir. Rehber serisi final verdikten sonra geliştirici takımımıza katılarak daha sonraki yapılacak çalışmalarda katkılarınızı sunabilirsiniz.
Detaylar: MMO Tutkunları Altyapı Filesi Hazırlama Hakkında
 
Yeni bölümler hakkında bilgilendirme
:disney-is-frozan12:

15 ve 16. bölüm çekimleri tamamlanmıştır. Yeni çekilen bölümler gün içerisinde Udemy kursumuzda yayınlanacaktır.

Youtube kanalımızda ise belirlenen yayın planlaması sebebi ile şu tarihlerde yayınlanacaktır.
15. bölüm => Mariadb desteği ve oyuna giriş. (11.09.2020)
16. bölüm => Mysql8.0 desteği, oyuna giriş ve sql hataları çözümü. (18.09.2020)

Mariadb kullanmak isteyenler 15. bölümü takip edebilirler. Mysql56'dan Mysql80'e yükseltmek isteyenler ve sql hatalarını çözmek isteyenler -syserrlerde log tablolalarında veren sql hataları.- izleyebilir.

Bu rehbere başlarken bu kadar detaylı bir içerik ortaya çıkaracağımı düşünmüyordum. Şimdi dönüp baktığımda bende memnun oldum diyebilirim. :) Her ne kadar ufak tefek hatalarım olsa da onlardan dolayı hepinizden özür diliyorum. Bir yandan anlatıp diğer yandan uygularken bazen kafa karışabiliyor. Gelecek bölümlerde ise source warninglerin çözümünü anlatacağım. Bu biraz uzun süren bir işlem olduğu için belki 2 ayrı bölümde anlatılabilir....

:disney-is-frozen20:
 
Estağfurullah sayın @Whistle ben vermiş olduğun bu bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum. Kalkıp bunu beğenmemezlik eden var mı bilmiyorum ama onların adına ben özür diliyorum keyfine bak ve tadını çıkar. :) Şahsen benim için çok faydalı bir içerik oldu baştan sona her şeyi izledim anlamaya çalıştım hatta ufak tefek kaçırdığın yerleri veya gözüme çarpan şeyleri de çözmeye çalıştım bu da demek oluyor ki bilinç altıma işledi artık :D Saygılarımla...
 
won sistemi nasıl ekleyebiliriz onu gösterir misin ? @Whistle şuan piyasada paylaşılan bütün won sistemleri buglu veya açıklı. Çoğu hazır filestan sökülme olduğu için ya çevrimdışı pazar olmadan çalışmıyor , çoğu da bizdeki çevrimdışı pazara uymuyor
 
Bu rehber sistem eklentisi olmayan altyapılık files hazırlamak içindir. Kendi oyun tarzına göre isteyenler istediği sistemleri ekleyecek şekilde tasarlandı. Belki won sistemiyle ilgili daha sonra yazılı bi rehber açarım.
 
Öncelikle emekleriniz için çok teşekkür ederim.
bu konularda baya bilgi eksikliğim vardı rehberiniz sayesinde artık rahatlıkla kendimi geliştirebileceğim.
bende bir adım atmak istiyorum hadi hayırlısı olsun :)
 
@Whistle config attigim zaman bu sekilde aciliyor
 

Dosya Eklentileri

  • Ek Açıklama 2020-08-18 171322.png
    Ek Açıklama 2020-08-18 171322.png
    7,1 KB · Gösterim: 246
Merhabalar
94. Bölümde takıldığım yer var videoyu da baştan izledim ancak atlamış olmalıyım.
./auth & sleep 5
Yazınca
./auth command not found hatası alıyorum.
Auth dosyası ekli yardımcı olur musunuz ?
 
auth, share/bin içindeki game dosyasına bağlı. Kısayolların (symlink) düzgün ayarlandığından emin olunuz.
 
Zaten konu başında da kolay olacağını söylememiştim. Biraz daha bu işlere aşina olanlara yönelik. Videoları adım adım takip ederek ilerlerseniz bi sıkıntı olacağını sanmam. Mesela 5. bölüm yanlış hatırlamıyorsam 50dk uzunluğundaydı. Fakat her dakikasında bir şeyler anlattım ve uyguladım. 6-7dklık kısımı atlamak bile sıkıntı olabilir.
Büyük ihtimal kısayollarda sorun vardır
 
Geri
Üst