Simcity Buildit Epik Proje Rehberi

Whistle

Ruhsuz Filozof
Kurucu
Kurumsal Üye
Geliştirici
Yardımsever Üye
Mesaj
11.540
Çözümler
549
Beğeni
12.197
Puan
5.915
Ticaret Puanı
2
Epik Proje Nedir?
Simcity Buildit oyununa 1.16.56 sürümüyle gelen bir özelliktir. Bu özellik sayesinde konut binalarınızı epik binaya dönüştüren zamana dayalı görevler vardır.
Epik proje kapsamına alınan 7 ayrı uzmanlıkta 12 tane epik bina bulunmaktadır.
SimCityBuildIt_Epic_Projects.jpg


Resimde belirtilmemiş olsa da her bina stilinin 3 ayrı renkleri oluyor. Bu da aslında görünüm olarak bize her uzmanlıkta 36 farklı bina sunuyor.

Epik binalar normal konut binalarına göre oldukça görkemli gözüktüğünü söyleyebilirim. Bu özellik sadece gösteriş için oyuna eklenmemiş tabiki de konut binasını epik bir binaya dönüştürürseniz şunlar da oluşacak;
  • Bir süre sonra şehirde ki alan yetersiz kalacak. Daha fazla nüfusa erişmek isterseniz epik bina normal konut binalarına göre nüfus oranı %31 oranında aratacaktır. (1836 => 2411)
  • Üretimleri hızlandırmak için jeton parçası üretir hale gelecektir. Rehberin ilerleyen kısımlarında detaylarını okuyabilirsiniz.

Epik Bina Yapımına Nasıl Başlanılır?
Epik projeleri tam manasıyla kullanabilmeniz için 24. seviyeye kadar ulaşmalısınız fakat 16. seviyeye ulaştığınızda yönetim kategorisi altında Epik Projeler Departmanı açılır.
Epik Proje Depertmanı.jpg


Epik projeler depertmanı resimde gördüğünüz şekildedir. Binayı ilk defa kurduğunuzda 3 farklı hızlandırma jetonundan 4'er tane verir. Binaya tıkladığınızda elinizde ki jetonların sayısını görebilirsiniz.

Epik Projeler Depertmanı - Jetonlar.jpg


3 farklı tip hızlandırma jetonu türü vardır bunlar;
  • Kaplumbağa (2x Hızlandırma)
  • Lama (4x Hızlandırma)
  • Çita (12x Hızlandırma)
16. seviyedeyseniz lama ve çita jetonları kilitli olacaktır. Lama'yı açmak için 20, çitayı açmak içinse 24. seviyeye ulaşmanız gerekli. Bunun yanında epik binalar kurabilmeniz için de 24. seviye olmanız gerekli. Aşağıdaki resimde gerekli olan seviye bilgilerine bakabilirsiniz.
Epik Projeler Depertmanı - Seviye Bilgisi.jpg


Hızlandırma Jetonları Nasıl Elde Edilir?
Hızlandırma jetonlarını epik binalarda üretebilmekle beraber neomall ve başkanlar yarışmasından elde edebilirsiniz. Epik binalar hakkında detaylı bilgiyi rehberin ilerleyen kısımlarından bakabilirsiniz.

Epik Projeye Başlamak
24. seviyeye ulaştığınızda 6. kademeye ulaşan konut binalarınızda kanatlı kask gözükecektir.
Kanatlı Kask.jpg


Not: Epik projeler sadece konut binalarında ortaya çıkar. Paris, Londra, Tokyo, Omega ve Bölge Yerleşim binalarında ortaya çıkmazlar.

Bu binaya dokunduğunuzda şu şekilde projeyi başlatmadan önce size bilgiler verir;
Epik Proje Başlatma Menüsü.jpg


Bu menüyü incelediğimizde özelleştirme kategorisi bulunuyor. Rehberin başında da epik binaların uzmanlıklara ayrıldığını bahsetmiştim. 7 ayrı uzmanlık kategorisinde (sahil, eğitim, kumar, şehir simgeleri, ulaşım, eğlence, Dağ) epik binaları oluşturabilirsiniz.

Mevcut proje için seçilen uzmanlığı beğenmiyorsanız değiştir tuşuna basarak uzmanlığı değiştirebilirsiniz. Bu işlemi yapmadan önce bilmeniz gereken bir kaç şey daha var. Değiştirme maliyeti 200 simelion ile başlar ve her değiştirdiğiniz de bu miktar yükselir. Buna ek olarak binanın kapsadığı uzmanlıklar gelecektir.

Binanızın kapsadığı uzmanlıkları öğrenmek istiyorsanız binaya basılı tutun ve arsa değeri tuşuna basın. Şu şekilde bir arayüz karşınıza gelecek.
Binanın arsa değeri.jpg


Resimde uzmanlıkların sembolleri var. Mavi olanlar binanın kapsadıkları kırmızı olanlar kapsamadıkları. Bu binada kırmızı olarak bulunan dağ ve kumar hiç bir şekilde göreve gelmeyecektir. Bunları istiyorsanız bu binayı da kapsayacak uzmanlık binaları eklemek yada bu uzmanlıkların olduğu binaya gitmek için görevi başka bir binaya aktarabilirsiniz. Aktarma işleminin rasgele yapıldığını unutmayın.

Uzmanlık kategorilerinde epik binalar diktikçe bir sonraki görevin sizden istediği maliyet artacaktır. Ben daha önce eğitimle ilgili binalar diktiğim için 4.000 simelion istiyor ama ilk binanın maliyeti 1.000 simeliondur. Bu miktar seçilen uzmanlıkta yaptığınız epik bina sayısına göre artacaktır.

Tüm bu bilgiler ışığında epik proje yapacağınız binayı ve türü seçtikten sonra görevi başlatabilirsiniz.
Ben binayı ve uzmanlığı seçtikten sonra görevi başlattım. Görevi başlattıktan sonra bina şu şekilde gözükecektir ve görevi için 24 saat süre verecektir.
Epik Proje Görevi İlk Aşama.jpg


Epik Proje Görevleri Nasıl Yapılır?
Her bir proje 24 saat sürmektedir. Bu süre zarfı içinde gerekli Epik Puanlar toplamalısınız.
Epik puanlarını uzmanlık binalarınızın verdiği görevleri tamamlayarak toplayabilirsiniz. Uzmanlık binanızın değerine göre verdiği epik puan miktarı değişiklik gösterebilirsiniz. (1 ila 4 arası.)

Epik Puan Veren Uzmanlık Yapıları.jpg


Ben bu görevi yaptığım sırada sahil bölgeleri için epik puanları 2 katına çıkaran event vardı. Normal değerler buradaki değerlerin yarısı kadardır. 8 veren normalde 4 puan verir.

Uzmanlık binalarınızı kurmadan önce bina listesinden özelliklere baktığınızda ne kadar epik puan vereceğinin bilgisi yazar.

Kendinize uygun görevi seçtiğinizde şuna benzer bilgilendirme penceresi ile karşılaşacaksanız.
Epik Puan Görevi.jpg


Burada epik puan karşılığında sizden istediği eşyanın miktarı yazıyor. Bu eşyaları temin ederek epik puanlar kasmalısınız.

Peki neden bu epik puanlarını kasmamız gerekiyor diye sorabilirsiniz. Şimdi size bunu da açıkliyim. :)
Rehberin başında 3 ayrı hızlandırma jeton tipi olduğunu bahsetmiştim. Epik binaları yaparken de görev 3 ayrı kategoriye bölünüyor.
Örnek;
Epik Proje Görevi İlk Aşama.jpg


Bu sıralama şu şekildedir;
  • Kaplumbağa: 40 Epik Puan
  • Lama: 100 Epik Puan
  • Çita: 200 Epik Puan
Bu sıralama güncel sürümde bu şekildedir. Bu özellik ilk çıktığı sürümde bu oran (10, 80, 160) şeklindeydi.

Not: Kademe yükseldikçe epik puan görevlerinin istediği eşyalar zorlaşacaktır. (Miktar ve değerli eşyalar olarak.)

İnşaat süresi boyunca ulaştığınız kademeye göre binanın üst kısmı ve rengi değişecektir. 40 puan altı karanlık kaplumbağa şeklinde, 40 ile 99 arası Kamlumbağa renginde, 100 ile 199 arası ise Lama renginde olacaktır.
Epik Proje Görevi İlerleme Tasarımları.jpg


Bu görevleri yaparken bir sonraki seviyeye geçebileceğinize eminseniz devam edin.
Mesela 150 epik puanınız varken süre doldu diyelim. Bina lama seviyesinde kalacaktır. Kastığınız +50 epik puan direk çöpe gitmiş olacak.

Eğer kendiniz kaplumbağa yada lamada bırakmak istiyorsanız sürenin dolmasını beklemeniz gerekiyor. Süre bittiğinde ilerlediğiniz kademeye göre binayı inşaat edecektir. En yüksek seviyeye geçtiğiniz de görev tamamlanmış olacak.

Epik Proje Görevi Tamamlandı.jpg


Yükselt dediğiniz zaman havai fişekler eşliğinde seçtiğiniz uzmanlık kategorisine bağlı olarak rasgele bir biçimde epik bina yükselecek ve bina artık hızlandırma jetonu parçası üretir hale gelecek.

Hızlandırma Jetonu Parçası Nedir?
Bu özelliğin en büyük faydası ticari binalarınızda ki öğelerin üretim süresini hızlandırmak. Hızlandırma jetonlarını elde etmenin bir yolu da bu parçaları toplamak. Elinizde ki jetonların sayısı 5'den fazlaysa daha fazla parça toplamanıza izin vermeyecek ve öncekileri kullanmanız gerektiğini söyleyecek. Ben genelde jetonları neomall ve başkanlar yarışında kazandığım için baya birikti.

Hızlandırma jetonu parçaları aldıktan 24 saat sonra tekrardan üretilir. Yalnız bunların her birisi bir tane jeton vermez. Bunlar jeton parçası olarak tanımlanmış.
  • 1x kaplumbağa jetonu için: 3x kaplumbağa jeton parçası
  • 1x Lama Jetonu için: 6x lama jeton parçası
  • 1x Çita Jetonu için: 9x Çita jeton parçası
toplamanız gerekmektedir.

Çita jetonundan örnek vermek gerekirse her gün 1x Çita Hızlandırma Jetonu elde etmek için 9 tane en üst seviye epik binanız olması gerekiyor. Bu da 200x9 kadar Epik Puan toplamanız gerektiği oluyor.

Hızlandırma jetonları üretmek için baya zahmetli ve uzun süreçli bir yol ama epik binalar hem nüfusunuzu arttıracak hemde şehrinizin görünümünü daha iyi hale getirecektir.

Mevcut epik binayı taşırsam ne olur?
Kendi deneyimlerime göre taşıdıktan sonra da jeton üretiminde bir sıkıntı olmadığını fark ettim. Fakat siz gene de taşıdığınız yerde binanızın uzmanlık türünü kapsadığını kontrol edin.


Evet arkadaşlar bu rehberden de bu kadar olsun. Simcity buildit oyununda ki bir özelliği anlatmak (resimleri editleme ve yazıyı yazma) 3 saatimi aldı. Oyun içinde harcanılan vakiti saymıyorum bile. Bu yüzden bu tür içerik üreten kişilerin emeğine saygı duymanız gerektiğini düşünüyorum.

İlerleyen zamanlarda bu oyunla ilgili daha başka rehberlerde paylaşabilirim. Şimdilik bu kadar :)
Belediye başkanları iş başında. :)
 
Son düzenleme:
Geri
Üst