Abdülaziz bin Baz'ın Dünyanın Yuvarlık Olduğu İddiası İle İlgili Sözleri

Whistle

Ruhsuz Filozof
Kurucu
Kurumsal Üye
Geliştirici
Yardımsever Üye
Mesaj
11.538
Çözümler
549
Beğeni
12.190
Puan
5.915
Ticaret Puanı
2
Abdülaziz bin Baz (1910-1999), Suud müftüsü.
  • Kim dünyanın yuvarlak olduğunu iddia ederse küfür ve delalete düşmüş olur. Çünkü bu iddia hem Allah'ın, hem Kur'an'ın, hem Peygamber'in reddidir. Bunu iddia eden kişi tövbeye davet edilir. Ederse ne âlâ! Aksi takdirde kafir ve dinden dönmüş bir kişi olarak öldürülür ve malı da Müslümanların hazinesine katılır. Eğer ileri sürdükleri gibi dünya dönüyor olsaydı ülkeler, dağlar, ağaçlar, nehirler, denizler bir kararda kalmazdı. İnsanlar batıdaki ülkelerin doğuya, doğudaki ülkelerin batıya kaydığını görürlerdi. Kıblenin yeri değişir, insanlar kıbleyi tayin edemezlerdi. Velhasıl bu iddia sayması uzun sürecek birçok nedenden dolayı batıldır.
(1975'te yayımladığı “Dünya’nın Sakin, Güneş’in Hareketli Olduğuna ve Gezegenlere Çıkmanın İmkansızlığına Dair Akli ve Hissi Deliller” adlı kitabından.)

Arkadaş sanki uzaydan dünyayı görmüş gibi o kadar emin konuşmuş ki. Böyle insanlar her yerde var ne yazık ki. Avrupa'da da Dünya'nın yuvarlak olduğunu iddia edenler engizisyon mahkemeleri tarafından idam ediliyordu.

Bu konuyu okuduysanız şu konuda ilginizi çekecektir: Dünyanın Yuvarlak Olduğunu ve Güneşin Etrafında Döndüğünü Söyleyen İlk Bilim Adamı
 
Bir zamanlar tepsi gibi düz olduğuna inanıldı. Sonradan küre olduğu anlaşıldı. Bir de bakıldı ki küre de değilmiş, "yumurta" gibiymiş. Sonra "yumurta" tanımı pek anlamlı gelmedi ve daha bilimsel olan "geoid" tanımı yapıldı. Son birkaç on yıldır da bu şekilde tanımlanıyor: "kutuplardan basık, ekvatordan şişkin" kelimeleri beynimize kazındı. Ancak yine de Dünya denince aklımıza bir küre geliyor. Çünkü hep o şekilde görüyoruz. Geoid olduğunu bilenler, küreye oldukça yakın, birazcık daha farklı bir şekil olarak algılıyorlar. Fakat Dünya gerçekten böyle düzgün bir şekle mi sahip? tartışmaya açık bir konu...
 
Geri
Üst