WS TURNUVASI SİSTEMİ

• Konuyu açan Konuyu açan PixelArt
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 34
  • Gösterim Gösterim 624
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

PixelArt

Üye
Üye
Ticaret Puanı
1
İçerik hakkında herhangi bir özgünlük belirtilmediği için konu kapatılmıştır.
WS turnuvası sisteminin özellikleri ve çalışma mantığı

1- Oyuncular haritaya event aktif değil ise giriş yapamaz
2- Event aktif olduktan sonra savaş sorumlusundan haritaya ışınlayınıp turnuva kayıtını yapabilirler
3- Kullanılmasını istemediğiniz itemleri bloklayabilirsiniz
4- Yarı final - final gibi roundların sayısını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz
5- İzlenen oyuncunun attığı ve aldığı hasarı kamerayı izleyen kişiler görebilir
6- Haritada savaşmayan oyuncular aynı bayrak gözükür ve skill kullanmaları yasaklanmıştır
7- Savaşan oyuncuya grup ticaret gibi isteklerin gönderilmesi bloklanmıştır
8- Akıla gelebilecek haritada açık oluşturabilecek her şey test edilip kapatılmıştır
9- Oyuncu düştükten sonra tekrar vs devam eder her round için oyuncuya 2 düşme hakkı verilir geri döndüğünde 30 saniye tekrar pozisyonlanarak roundun başlanması beklenir.
10-Vs de bulunan oyuncu ws bitene kadar rakibi ve kendisi hariç diğer oyuncuları göremez
11-Oyuncunun geri dönüşünün beklenmesini istemeyenler define ile o özelliği devre dışı bırakabilir
Sistem bu şekildedir sorusu olan ve satın almak isteyenler özelden ulaşabilir.

1746448744997.webp

WS turnuvası sisteminin özellikleri ve çalışma mantığı

1- Oyuncular haritaya event aktif değil ise giriş yapamaz
2- Event aktif olduktan sonra savaş sorumlusundan haritaya ışınlayınıp turnuva kayıtını yapabilirler
3- Kullanılmasını istemediğiniz itemleri bloklayabilirsiniz
4- Yarı final - final gibi roundların sayısını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz
5- İzlenen oyuncunun attığı ve aldığı hasarı kamerayı izleyen kişiler görebilir
6- Haritada savaşmayan oyuncular aynı bayrak gözükür ve skill kullanmaları yasaklanmıştır
7- Savaşan oyuncuya grup ticaret gibi isteklerin gönderilmesi bloklanmıştır
8- Akıla gelebilecek haritada açık oluşturabilecek her şey test edilip kapatılmıştır
9- Oyuncu düştükten sonra tekrar vs devam eder her round için oyuncuya 2 düşme hakkı verilir geri döndüğünde 30 saniye tekrar pozisyonlanarak roundun başlanması beklenir.
10-Vs de bulunan oyuncu ws bitene kadar rakibi ve kendisi hariç diğer oyuncuları göremez
11-Oyuncunun geri dönüşünün beklenmesini istemeyenler define ile o özelliği devre dışı bırakabilir
Sistem bu şekildedir sorusu olan ve satın almak isteyenler özelden ulaşabilir.

23279 eklentisini görüntüle
Bence direkt video ile gösterirsen daha iyi geri dönüşler alabilirsin hayırlı satışlar.

merhaba, eşleştirme algoritması nasıl çalışıyor? Herkes aynı sayıda maç mı atıyor yoksa bir bye mekanizması var mı? Ekstra olarak; eşleştirme algoritmasına uygun olarak, güncel eşleştirmeler client tarafında display ediliyor mu?

merhaba, eşleştirme algoritması nasıl çalışıyor? Herkes aynı sayıda maç mı atıyor yoksa bir bye mekanizması var mı? Ekstra olarak; eşleştirme algoritmasına uygun olarak, güncel eşleştirmeler client tarafında display ediliyor mu?
merhaba, eşleştirmeler rastgeledir ve kaybeden oyuncu turnuvadan elenir eşleşmeleri gösteren bir arayüz bulunmamaktadır. Duyuru şeklinde devam eder

merhaba, eşleştirmeler rastgeledir ve kaybeden oyuncu turnuvadan elenir eşleşmeleri gösteren bir arayüz bulunmamaktadır. Duyuru şeklinde devam eder
Beni yanlış anlamayın ama her turda rastgele eşleştirerek anlamlı bir eşleştirme sistemi kurmuş olmazsınız.

Bahsetmek istediğim aslında şu;
Örneğin 9 katılımcınız var diyelim. İlk turda 8'i eşleştirildi ve 1'i boşta kaldı. Boşta kalan oyuncuyu "J" olarak adlandıralım.
Maçlar bitti ve 4 oyuncu elendi, 4 oyuncu üst tura çıkmaya hak kazandı.
Şimdi elinizde eşleştirmeye hazır 5 oyuncunuz var. Bu oyunculardan biri, yani "J", henüz hiçbir maç atmadı.
Yine rastgele seçilim yapıldı ve 4 oyuncu seçildi. Şansa bağlı olarak "J" yine seçilenler arasında değil.
4 oyuncu birbiri arasında maç yaptı ve 2 oyuncu elendi, 2 oyuncu üst tura çıkmaya hak kazandı. Şimdi elinizde 2 oyuncu ve "J" olarak toplam 3 oyuncu kaldı.
Tekrardan eşleşme yapıldı ve 2 kişi seçildi. Ancak diyelimki "J" yine seçilmedi.
2 Oyuncu arasında yarı final maçı gerçekleşti ve biri elenip biri kazanan oldu. Şimdi elimizde "J" ve diğer kazanan oyuncu kaldı.
Şimdi final oynanabilir ve sonuç olarak; Finale hak kazanan bir oyuncu toplamda 3 maç attı ama "J" adlı oyuncu şimdi ilk maçını atıyor.

Bu anlattığım profosyonel eşleştirme sistemlerinde rekabeti bozmaması için çok üzerinde durulan bir konu. Çünkü örneğin 100, 200 katılımcı olduğunda, bir oyuncuyla diğer oyuncunun totalde attığı maç sayısı uçurum farkta olabilir. Her oyuncunun olabildiğince aynı maçta sayı atmasını sağlamak gerekmekte.

Sorum bu tarz bir konu hakkında nasıl bir çözüm ürettiğinizdi.

Emeğine sağlık kardeşim temiz iş çıkarmışsın yine bol kazançlar.

Beni yanlış anlamayın ama her turda rastgele eşleştirerek anlamlı bir eşleştirme sistemi kurmuş olmazsınız.

Bahsetmek istediğim aslında şu;
Örneğin 9 katılımcınız var diyelim. İlk turda 8'i eşleştirildi ve 1'i boşta kaldı. Boşta kalan oyuncuyu "J" olarak adlandıralım.
Maçlar bitti ve 4 oyuncu elendi, 4 oyuncu üst tura çıkmaya hak kazandı.
Şimdi elinizde eşleştirmeye hazır 5 oyuncunuz var. Bu oyunculardan biri, yani "J", henüz hiçbir maç atmadı.
Yine rastgele seçilim yapıldı ve 4 oyuncu seçildi. Şansa bağlı olarak "J" yine seçilenler arasında değil.
4 oyuncu birbiri arasında maç yaptı ve 2 oyuncu elendi, 2 oyuncu üst tura çıkmaya hak kazandı. Şimdi elinizde 2 oyuncu ve "J" olarak toplam 3 oyuncu kaldı.
Tekrardan eşleşme yapıldı ve 2 kişi seçildi. Ancak diyelimki "J" yine seçilmedi.
2 Oyuncu arasında yarı final maçı gerçekleşti ve biri elenip biri kazanan oldu. Şimdi elimizde "J" ve diğer kazanan oyuncu kaldı.
Şimdi final oynanabilir ve sonuç olarak; Finale hak kazanan bir oyuncu toplamda 3 maç attı ama "J" adlı oyuncu şimdi ilk maçını atıyor.

Bu anlattığım profosyonel eşleştirme sistemlerinde rekabeti bozmaması için çok üzerinde durulan bir konu. Çünkü örneğin 100, 200 katılımcı olduğunda, bir oyuncuyla diğer oyuncunun totalde attığı maç sayısı uçurum farkta olabilir. Her oyuncunun olabildiğince aynı maçta sayı atmasını sağlamak gerekmekte.

Sorum bu tarz bir konu hakkında nasıl bir çözüm ürettiğinizdi.
ilkte de anlamıştım fakat en güçlü ve en iyi oynayan oyuncu her zaman kazanacak mantığında yaptığım için o kısımları ayrıca ele almayı düşünmedim ek olarak turnuvalar uzun sürdüğü için çoğu server sahibi düşen oyuncuyu beklemeyi bile istemiyor fakat zaman bulursam bahsettiğiniz gibi tur sistemi de ekleyebilirim belki seçeneklere

Son düzenleme:
bu guiyi bi yerde daha gördüm sanki size mi ait

Merhaba önyüz tasarımları için başka bir arkadaş ile çalışıyorum benzerlik söz konusu ise bunlar değiştilir

Merhaba önyüz tasarımları için başka bir arkadaş ile çalışıyorum benzerlik söz konusu ise bunlar değiştilir
Sadece arayüzden bahsetmiyorum. Özellikler olarak da neredeyse aynı, Burhan'ın yaptığı turnuva sistemiyle.
Burhan yani Dracarys sistem açıklaması;
  • Multifunctional PvP Tournament.
  • You can block specific item vnum or with key(pet, etc.).
  • All settings can be set from header file.
  • System coded not only this map you can adapt with new map with easy settings.
  • Check move range(pull back and poison for player!).
  • System have quarter final, semi final and final algorithm, you can set every step different round count.
  • You can remove player in pvp tournament with button.
  • System have camera mode(with camera mode player can see their damage..).
  • In pvp duel player can see observer player in map(for performance)
  • Special duel for jobs or for all character options.
  • And much mini detail in video.
Amacım kötülemek değil diğer açtığınız bot kontrol sistemi de bkz;
Yakın arkadaşlarımın dosyası olan Elysium yani paylaşılan haliyle Valiant 1-120 dosyamızda mevcut(bilhassa Owsap'ın da benzer sistemi mevcut). Geçen gördüğümde bot kontroldür benzerdir demiştim ama bunu da görünce söylemek istedim. Bu kadar benzerlikle pek akla sığmıyor bu yüzden belirtmek istedim. Bu tarz birşey yapmanız kimseyi ilgilendirmez ama fark görmemiz lazım ki alım için çekecek birşeyi ve emeğinizi tebrik edebilelim.

Son düzenleme:
Ben 10 senelik yazılımcıyım mobil uygulamalardan şirketlere yazılımlar dahil bir çok alanda işler yapıyorum ve bir çok yazılım diline iyi seviyede hakimim zamanında metin2 ile ilgili yaptığım işleri satışa koyuyorum sadece burada yapıp unuttuğum bile bir sürü sistem mevcut bahsettiğiniz valiant dosyalarınızı görmedim bile emin olun hatta bot kontrolü esinlendiğim yer owsapın captcha sistemidir onunla bile benimkinin arasında büyük farklar mevcut ws turnuvası içinde ben yazılımcı olarak istekler üzerine geliştirme yapıyorum tabiki de bir sistemde istenen özellikler değişmiyor benzerlikler olacak tabiki ws turnuvası sistemlerinin birbiriyle

Son düzenleme:
Ben 10 senelik yazılımcıyım mobil uygulamalardan şirketlere yazılımlar dahil bir çok alanda işler yapıyorum ve bir çok yazılım diline iyi seviyede hakimim zamanında metin2 ile ilgili yaptığım işleri satışa koyuyorum sadece burada yapıp unuttuğum bile bir sürü sistem mevcut bahsettiğiniz valiant dosyalarınızı görmedim bile emin olun hatta bot kontrolü esinlendiğim yer owsapın captcha sistemidir onunla bile benimkinin arasında büyük farklar mevcut ws turnuvası içinde ben yazılımcı olarak istekler üzerine geliştirme yapıyorum tabiki de bir sistemde istenen özellikler değişmiyor benzerlikler olacak tabiki ws turnuvası sistemlerinin birbiriyle
Üst yorumumda belirttiğim gibi yazdığınız kod ile ilgili görmediğim için birşey konuşmadım ama yapılan sistemlerin benzerliklerini belirttim. UI olarak daha farklı tasarımlarla albeni kazanabilirsiniz. 10 senelik yazılımcı olmanız Metin2 kaynak kodlarındaki hakimiyetinizi veya iyi olduğunuzu göstermez. Saydıklarım ve sizin söyledikleriniz arasında implementor olarak ne gibi yenilikler var bunları da belirtirseniz alacak kişilerin kafasında fikir oluşur yoksa burada Aselsan'a çalışıp, gömülü sistem yazabilen ama Metin2 esasında yeni başlayan insanlara kadar uzanan bir kitle mevcut :)

Üst yorumumda belirttiğim gibi yazdığınız kod ile ilgili görmediğim için birşey konuşmadım ama yapılan sistemlerin benzerliklerini belirttim. UI olarak daha farklı tasarımlarla albeni kazanabilirsiniz. 10 senelik yazılımcı olmanız Metin2 kaynak kodlarındaki hakimiyetinizi veya iyi olduğunuzu göstermez. Saydıklarım ve sizin söyledikleriniz arasında implementor olarak ne gibi yenilikler var bunları da belirtirseniz alacak kişilerin kafasında fikir oluşur yoksa burada Aselsan'a çalışıp, gömülü sistem yazabilen ama Metin2 esasında yeni başlayan insanlara kadar uzanan bir kitle mevcut :)
Zaten onları belirtmemim sebebi files files gezip kod sistem bakmaya ihtiyacı olan birisi olmadığımı belirtmek için söyledim ui tasarım benzer var ise bana bot kontrol içinde özelden iletebilirsiniz benzerlik var ise değiştiririm dediğim gibi

İletişim adresin varmı hocam sistem için yazıcaktımda

1746643652279.webp

Dostum ne yaşıyosun sen. Bu tasarım bana ait seni yoklamak istedim hahaha sistem dracarys'a aittir.
Dracarys kendi hali bu şekilde;

1746643805891.webp

Sen benim packımdan guilerimi alıp ticaret konusu açmışsın veya arkadaşın bilemem orasını :)

Satın almadan sistemi nasıl gördün çok merak ediyorum :ROFLMAO: ui daki benzerliği belirtti diğer arkadaş değiştiriliyor şuan dostum o kısım ile ilgilenen kişi tarafından:) çamur atmak için konuşuyorsun valla sadece neyse bende senin gibi bu forumdakileri susturacak çok iş var merak etme, işinizi biraz böleceğiz herhalde kusura bakmazsın :sneaky:

Satın almadan sistemi nasıl gördün çok merak ediyorum :ROFLMAO: ui daki benzerliği belirtti diğer arkadaş değiştiriliyor şuan dostum o kısım ile ilgilenen kişi tarafından:) çamur atmak için konuşuyorsun valla sadece neyse bende senin gibi bu forumdakileri susturacak çok iş var merak etme, işinizi biraz böleceğiz herhalde kusura bakmazsın :sneaky:
tasarım kişiye ait olduğunu söylüyor tasarımı siz mi yaptınız yoksa unpack mi ettiniz önemli olan bunu kanıtlamanız.

Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri