Valorant İnceleme

Jeex

MT Üye
MT Üye
Editör
Mesaj
158
Beğeni
147
Puan
741
valorant-rekabetci-mod-cikis-tarihi.jpg


Kısa bir süre önce Riot Games tarafından yayınlanan, FPS türünde yeni bir oyun Valorant. Aslında FPS oyunlarla aram yok, ancak bu LoL'den sıkılmışlığın verdiği etki ve Riot Games'den beklediğim yüksek bir beklenti içerisinde oyunu indirdim. Oyunun başta kısa süren, oyunu nasıl oynayacağınızı anlatan antrenman kısmında her şeyi öğreniyorsunuz oyuna dair. Ancak, bu oyunu diğer FPS türlerinden farklı kılan sadece ajanların belli başlı yeteneklere sahip olması değil. Beni oyunun içine çeken kısmı ise tamamen bu oldu, oyun aslında takımınızla olan iletişimi zorunlu kılıyor.

Valorant-Beta-ii.jpg


Nasıl zorunlu kıldığı kısmına değinmeden önce, ajanlarımızdan biraz bahsedelim. Ajanların kendi küçük çaplı hikayelerine sahip olması şahsi görüşüm olarak gayet güzel olmuş. Ajanlarımızın birbirinden farklı ve her birinin ayrı işlevi olan yetenekleri var. Bu yetenekler aslında oyun tarzınızı biraz daha belirliyor. Bazı ajanların yetenekleri agresif bir oyun tarzı isterken, bazılarının yetenekleri ise biraz daha defansif bir oyun tarzı istiyor. Örnek olarak Jett karakteri. Jett karakteri (Yukarıda koyduğum resimde görülen bıçaklı ajanımız) uçup kaçan, bıçaklarını fırlatan bir karakter. Daha çok agresif oyuncular tarafından tercih edilen bir ajan. Birde benim en sevdiğim, Cypher karakterimiz var. Yetenekleri, tuzak kurma, kamera yerleştirme gibi düşmanları açığa çıkarmaya yönelik yetenekler. Agresif oynarken, aynı zamanda takımınıza yararlı olmak adına biraz daha defansif oynamanıza sebep olabilecek bir karakter. Karakterler, karşı takım üzerine sürekli saldırı halinde olmayabiliyor. Örneğin Sage adlı karakterimiz, kendi arkadaşlarına can basıyor, onları öldükten sonra geri diriltebiliyor. Omen adlı karakterimiz, bir yerlere ışınlanabiliyor. Karakterlerimizin 4 adet yeteneği bulunmakta. Bu yeteneklerin üçünü marketten satın alıyorsunuz. Dördüncü yetenek, yani en güçlü yeteneğiniz (En efektif olan yeteneğiniz oluyor. Omen, haritada istediği yere ışınlanabiliyor. Jett bıçaklarını çıkartıyor, Sage ölüleri diriltiyor, Cypher herkesin konumunu açığa çıkartıyor, Raze roket atıyor vs.) öldüğünüzde 1 bar, öldürdüğünüzde 1 bar olacak şekilde artıyor. Gerekli olan bar dolduğunda ( bazı karakterler için 7, bazıları için 6 bar gerekiyor) dördüncü yeteneğinizi kullanabiliyorsunuz.

144663-cypher-article_m-3.jpg


Oyunda belli başlı haritalar var. Haritalarda en büyük sıkıntı, her yerden her yere giriş çıkış olması. Yani ben arkamı şu duvara dayayım, alayım bir sniper herkesi öldüreyim diyorsanız, biraz hayal kırıklığına uğrayacaksınız. Siz orada pusmuş kamp kurarken, arkanızdan gelen birisi sizi anında öldürebilir. En sevdiğim kısımlardan birisi burası aslında, oyunda hareket halinde olmanız ve sürekli bir yerleri takip etmeniz gerekiyor. İşte en başta dediğim gibi, tam da bu yüzden sürekli takımınızla iletişimde olmalısınız. Kim nereyi tutuyor, kim nerede kimi gördü gibi birbirinize vereceğiniz bilgiler ile strateji oluşturuyorsunuz.

valorant-map-ascent-centre.jpg


Oyunumuzun amacına gelirsek, klasik olarak bomba kurma üzerine kurulu. Ancak burada bomba yerine Spike denilen bir alet var. Bu aleti karşı takımın bölgelerinden birine kuruyorsunuz. İşin asıl güzel tarafı bu. Saldıran rakip olarak gidebileceğiniz iki veya üç yer (bir haritada üç adet bomba kurma alanı var) var. Saldıran takım olarak burada nasıl bir strateji izleyeceğiniz size kalıyor. Tabi, savunan takımın üzerine düşen rolse sizin stratejinizi çözmek oluyor.

Eğer takımınızla iletişimde olacağınız, FPS yeteneklerinizi birde karakterinizin mevcut yetenekleri ile birleştirerek daha iyi bir FPS deneyimi yaşamak istiyorsanız kesinlikle tavsiye ediyorum. Oyuna rekabetçi modu hazır gelmişken, oynamanızı tavsiye ederim.
 
Geri
Üst