SQLite içinde bulunan bir data hk.

Laniatus

Laniatus Games LaniEngine
MT Üye
Mesaj
267
Çözümler
6
Beğeni
226
Puan
779
Merhabalar, formatı db3 olan bir sqlite3 veritabanı dosyamız var. Bu dosyanın içerisinde game data tutulmaktadır. Bu data bir tür sql datası (tablo, hesaplar vb) değildir, ve tıpkı aslında eski metin2 oyun istemcilerinde olduğu gibi epk,eix formatı gibi düşünülebilir. Bir örneğini gösteriyorum size şimdi bu sayede kolay şekillenir kafanızda;
1669121219712.png

27 adet veritabanı türü, (.db3 yani kısmen epk) ve 27 adet veritabanının hash kodu (.db3.status yani kısmen eix) ve bunların toplamının içerisinde şu şekilde bir data tutuluyor;
1669121138351.png


Şimdi soruya gelecek olursam, bu datalar SQLite3 ile görüntülendiğinde içerisinde yalnızca jpg, ve png uzantılı dosyaları görüntüleyebilme izni veriyor. İçerisindeki diğer her türlü data binary tabanlı görünüyor. Çünkü SQLite3 için onu görüntüleyebilecek bir plugin mevcut değil. Bu dosya tipinin içerisinde bulunan dataları dışarıya export etmek için önerilerinizi dinlemek istiyorum, ve gerçekten yardıma ihtiyacım var. Bu bizim eski oyunumuza ait bir istemci dosyasıdır. Geliştirici bilgisayarının diski arızalı olduğundan bu dosyayı export edecek aracımız mevcut değil şuan. Tamamen yeni fikirlere açığım, teşekkür ederim.

Burada ise bu toplam 27 dosyanın file map hiyerarşisi var bakın en başta gösterdiğim resimle aynıdır, en başta gösterdiğim resim bu dosyaların açık hali ve eski halidir. Bu ise yeni halidir.
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.


Yardıma gerçekten ihtiyacım var, eğer herhangi bir fikriniz olursa discord üzerinden bile doğrudan yazabilirsiniz bize Laniatus#0001 teşekkür ederim.
 
Geri
Üst