Soy Luna

Whistle

Ruhsuz :/
Kurucu
Geliştirici
Yardımsever Üye
Ticaret Puanı
2
Eskiden bu diziyi ilk izlediğimde patenler ile dans edilebildiğini gördüğümde şaşırmıştım. Her ne kadar bu dizide sevmediğim birçok nokta olsa da bütününü ele aldığımda izlenmesi gereken bir gençlik dizisi olduğunu düşünüyorum.

DisneyLA tarafından 2016~2018 yılları arasında yayınlanan Arjantin ve Meksika'da geçen pembe dizidir. 3 sezon, 220 bölümden oluşan bu dizide karakterlerin gelişim sürecini tüm detaylarıyla görebiliyoruz. Özetlemek gerekirse;

Luna Valente doğduğu konakta daha çocukken çıkan yangın sebebi ile ailesini kaybetmiştir. O dönem konakta hizmetli olarak çalışan Roberto Muñoz tarafından kurtarılır ve korumak amacıyla Meksika'ya kaçırır. Meksika'da bir villada hizmetli olarak çalışan Valente ailesi evlatlık edinir. Sonraki süreçte Roberto Muñoz hastalandığı için yattığı hastanede vefat eder.

Valente ailesinin çalıştığı villayı tatil için Meksika'ya gelen Sharon Benson satın alır ve o villada çalışan aşçının yaptığı yemekleri çok beğendiği için kendisiyle beraber Buenos Aires'daki Benson malikanesinde çalışmak için iş teklif eder. Valente ailesi başta bu teklifi reddetse de Sharon Benson; Luna için Blake South College'da iyi eğitim almasını teklif eder ve işi kabul etmezlerse işten çıkartmakla tehdit eder. Tüm bunlar neticesince Valente ailesi teklifi kabul eder. Luna ve ailesi için hayat değişmeye başlar.

Luna yeni bir ülkede uyum sorunları yaşarken Jam & Roller paten pistini keşfeder ve dizi genellikle Luna'nın bu pistteki maceralarını ve okuduğu okulu ele alır. Fakat Sharon Benson'un vaftiz kızı Ambar Smith sürekli olarak Luna'ya entrikalar düzenler. Aslında Luna doğduğu evdedir ve uzun süre bunu fark etmez. Rüyalarında çocukluğuyla ilgili kesik kesik anılar görse de 2. sezona kadar yeteri kadar somut delil bulamaz. Sharon Benson ise servetinin tehlikede olduğunu düşünerek bir an önce yangından kurtulan Soy Benson'u bulmaya çalışır. Eğer 18 yaşını geçerse servetini elinden alabilirdi. Diziyi izlemeyenler için daha fazla spoiler olmaması adına genel bir özet yapma gereği duydum.

Dizide bolca müzik ve dansla karşılaşacaksınız. Jam & Roller pistinde Open Music sahnesinde müzik söyleyip dans ederken paten pistinde ise paten ile dans ederler. Uluslararası paten yarışmalarına katılırlar. Luna paten ile dans kariyerine çok kötü şekilde başlasa da kısa sürede kendisini çok geliştirir ve 2. sezon 1. bölüm de Tamara Ríos, Jam & Roller'ın paten pisti bölümünün idaresini Luna'ya verir.

Soy Luna dizisi Disney Channel Türkiye kanalında da Türkçe dublajlı olarak yayınlanmıştır ve döneminde çok fazla başarı elde etmiştir. Meksika 'da sadece bu dizide geçen şarkı ve danslardan oluşan konserler dahi verilmiştir.

Bolca müzik, dans ve paten ile karşılaştığımız bu dizide karakterlerin yaşadığı deneyimlerden yola çıkarak değişim ve gelişimlerine tanıklık oluyoruz. Dizide karakter gelişimleri çok güzel işlenmiş. Ve sadece başrol oyuncusuna odaklanmak yerine diğer oyuncuların karakter gelişimleri de detaylı bir şekilde sunulmuştur. Karakterler ve yaşadıkları süreçleri tabii ki de buraya yazmayacağım çünkü yazı çok uzun olur. İzleyerek kendiniz keşfedebilirsiniz. O halde ilk bölümünü aşağıya ekledim. İyi seyirler!

Ayrıca şuradan konser kaydını izleyebilirsiniz;

Son düzenleme:
Geri