Yardım Portları açık metin2 sunucusuna uzaktan bağlanamamak

• Konuyu açan Konuyu açan iambmys9
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 11
  • Gösterim Gösterim 117
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

iambmys9

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Merhaba arkadaşlar, arkadaşımın evinde sunucu var ve portlar ile sabit IP'yi aramızda dağıttık. Makinadan metin2 sunucusuna sorunsuz bağlanabiliyorum, oyun açılıyor oyuna girebiliyorum problemsiz çalışıyor fakat uzaktan giriş yapmaya çalıştığımda karakter giriş ekranına sorunsuz girebiliyorum sonrasında oyuna girmeye çalışırken hesaptan atıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim problem nerede?

1743023187860.webp

Yukarıdaki portların hepsi açık

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, arkadaşımın evinde sunucu var ve portlar ile sabit IP'yi aramızda dağıttık. Makinadan metin2 sunucusuna sorunsuz bağlanabiliyorum, oyun açılıyor oyuna girebiliyorum problemsiz çalışıyor fakat uzaktan giriş yapmaya çalıştığımda karakter giriş ekranına sorunsuz girebiliyorum sonrasında oyuna girmeye çalışırken hesaptan atıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim problem nerede?

22581 eklentisini görüntüle

Konudaki eksik. Martysama’dan alıp eklemen gerekiyor. Eğer Martysama altyapı kullanıyorsan CONFIG dosyalarına BIND_IP ve PROXY_IP eklemesi yapman gerekiyor. Ek olarak paylaştığım files içerisinde de ekli. Oradan da alabilirsin ama definesiz olarak eklemiştim diye hatırlıyorum.

Konudaki eksik. Martysama’dan alıp eklemen gerekiyor. Eğer Martysama altyapı kullanıyorsan CONFIG dosyalarına BIND_IP ve PROXY_IP eklemesi yapman gerekiyor.

Razuning V5 Mainline kullanıyorum, yapmalı mıyım?

BIND_IP kısmına local IP'yi mi eklemeliyim yoksa sabit IP adresini mi? Ek olarak Proxy IP kısmına ne yazmam gerek çünkü hamachi kullanmıyorum

22582 eklentisini görüntüle
BIND_IP: 192.168.1.115
PROXY_IP: 31.223.95.x

Gibi olmalı. Hamachi kullanmana gerek yok. BIND_IP dediğimiz olay, sunucunun ip adresi. PROXY_IP ise sunucunun public ip adresi. Ancak sadece CONFIG dosyalarına bunu ekleyip sorunu çözemezsin. Server source tarafına ekleme yapmalısın. İlk yorumda link göndermiştim, o konunun eksiği vardı. Martysama source içinden ayıklayabilirsin. Ek olarak paylaştığım altyapı filese de eklemiştim. Oradan da alabilirsin.

Gibi olmalı. Hamachi kullanmana gerek yok. BIND_IP dediğimiz olay, sunucunun ip adresi. PROXY_IP ise sunucunun public ip adresi. Ancak sadece CONFIG dosyalarına bunu ekleyip sorunu çözemezsin. Server source tarafına ekleme yapmalısın. İlk yorumda link göndermiştim, o konunun eksiği vardı. Martysama source içinden ayıklayabilirsin. Ek olarak paylaştığım altyapı filese de eklemiştim. Oradan da alabilirsin.

Özelden yardımcı olma şansınız var mı rica etsem nasıl yapılacağını anlayamadım. Daha öncesinde kod ayıklamada yapmadım.

22581 eklentisini görüntüle

Config dosyalarına gir oraya bind ip ataması yap bu kadar

"

"

ip oto çeken vardı o eklenti dışında yoktu diye hatırlıyorum bunu yap ardından bu verilen config ayarlarını yap sorunsuz gireceksin

proxy ip'de de sadece uzaktan bağlantıların kabul edileceği şekilde işliyor sistem, yani bu sefer de sunucunun açık olduğu makineden oyuna giriş yapılamıyor, sadece uzaktan girilebiliyor.

windows server files özelinde konuşuyorum, ben bu problemi config'e yerel ağımdan gireceğim id'leri yazıp src tarafında da "eğer configde yazdığım bu idlerden biriyle giriş yapıyorsam proxy kullanma" gibi bir düzenleme yaparak çözdüm.

resim_2025-03-27_121432089.webp

resim_2025-03-27_121448098.webp

ayrıca freebsd'de bir de sanal makinenin ipv4 özellikleri kısmında ve /etc/rc.conf dosyasında yapılan ufak bir ayarla da bu sorun çözülebiliyordu, diğer forumlardan burada link paylaşmak serbest değildir herhalde o yüzden direkt şu başlık ile google'da bir arama yaparsan karşına çıkacaktır:
"Localdeki Freebsd ile Dış Ağdan Oyuncu Alma (Karakter ekranında atma sorununa çözüm)" ben freebsd kullandığım zaman bu yöntemle çözmüştüm.

Geri