Yardım OLTA VE KAZMA SORUNU DAHA CÖZEN CIKMADI NEDENSE :)

• Konuyu açan Konuyu açan Gtkredii
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 15
  • Gösterim Gösterim 324
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

Gtkredii

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Oyunumuzda olta ve kazma takınca elinde görünmüyor
oltanın calıştıgı bır filesle kendı filesimizin dosyalarını ve packlarını karşılaştırdık
hepsı aynı yanı calışan filestekilerle bizim dosylar aynı ondada sıkıntı yok
İtem_list deki Gr2 konumlarına baktım hiç bir sıkıntı yok
locale ve filezilladaki item_proto ya baktım ondada sorun yok
item.epk eix packinda item_list de hangi yolu gösteriyorsa aynı yol
item.epk eix dede aynı ordada sorun yok fishing.cpp dosyasında sorun yok
debug yaptım exe girdim oyuna baktım yıne bır sıkıntı göstermedi sorun yok
videoda sorunun ne olduğu görünüyor
zaman ayırıp yorum yapanlara şimdiden tesekkür ederim

eklentilerinizi gözden gecirmenizi tavsiye ederim ve yanlıs bilgi vermis olmuyum olta için gerekli quest okutuluyordu diye dusunuyorum cunku boyle bir projele hic ugrasmadım ama tercubeleri paylasmakta insanın yukunu hafif edecektir diye dusunuyorum iyi forumlar.

Debug a alıp baktınız mı, herhangi bir sys mrvcut mu, balık tutma gerçekleşiyor mu bu haldeyken?

Debug a alıp baktınız mı, herhangi bir sys mrvcut mu, balık tutma gerçekleşiyor mu bu haldeyken?
Space tuşuna basınca yumruk atıyor. Tutmaz bence.
Oyunumuzda olta ve kazma takınca elinde görünmüyor
oltanın calıştıgı bır filesle kendı filesimizin dosyalarını ve packlarını karşılaştırdık
hepsı aynı yanı calışan filestekilerle bizim dosylar aynı ondada sıkıntı yok
İtem_list deki Gr2 konumlarına baktım hiç bir sıkıntı yok
locale ve filezilladaki item_proto ya baktım ondada sorun yok
item.epk eix packinda item_list de hangi yolu gösteriyorsa aynı yol
item.epk eix dede aynı ordada sorun yok fishing.cpp dosyasında sorun yok
debug yaptım exe girdim oyuna baktım yıne bır sıkıntı göstermedi sorun yok
videoda sorunun ne olduğu görünüyor
zaman ayırıp yorum yapanlara şimdiden tesekkür ederim

Hocam soruna sourceden bakarak başlamalısınız. İtem taktığında server ve client taraflı eşyanın id, type, subtype loglayıp karşılaştırmalısınız (protodaki değerlerlede) olta takılıyken wear kontrolü yapıp aynı şekilde loglayip bakmanız olta taktigindan, clientin gerekli sekilde islemleri yaptigindan emin olmaniz gerek. Source taraflı sorun olmadığına emin olduktan sonra pack tarafına yönelmelisiniz. Saatlerce sürecek bir problem olabilir çünkü sonradan kullanıcı kaynaklı oluşan birşey İşe Kendiniz El atmalısın, bu kadar zaman harcayacak birini bulmanız zor.

Son düzenleme:
oğlum böyle sorunları nasıl yaşıyorsunuz lan hiç görmedim böyle bir olay, indirdiğiniz filesler mi bozuk direkt yoksa ayar falan çekerken siz mi bozuyorsunuz :alala:
Konu açmak için bilerek siliyolar.( İçerden bi bilgi ) 😂😂😂😂
Sen çözersin bunu cano.

Bu arada benzer sorunu silah fişini eklerken görmüştüm. Silah ele takılıyo ama yumruk vuruyodum. Bakman gereken 3 durum söyliycem.
1.Saçma olacak ama eklerken gr2 mi ekliyosun GR2 olarakmı ve dosya uzantısıyla aynımı ?

2. İtem protoya eklerkenki type ve subtypeleri kontrol et. Farklı bir isimlendirmesi varsa sende ekli değildir. Ha birde mesela src kısmında İTEM_TYPE_WEAPON olarak eklidir. Ama protoya eklerken İTEM_WEAPON olarak ekliyeceksin gibi.

3. Msm eklemeleri doğru görünmüyo çünkü eline hiç birşey gelmiyo eklemelerini tekrar kontrol et sistemi bozuk olsa bile en azından elinde görünür. Gr2leri d diskine ymir work oluştur ve olta kazma dosyalarını oraya at oyuna gelirse eğer. Dosya konumundan gelmesse diğer işlemlere geçebilirsin.

Şuan aklıma gelen bunlar. Mobildeyim pcye geçince bakıcam merak ettim.

Öncelikle tüm yorum yapan saygı değer arkadaşlara tesekkur ederim ve şunu bilmenizi isterim ki hiç bir şekilde ve olta ve kazma eklemedm zaten Metin2 temelinde her fileste eklidir kazma ve olta ama ne hikmetse burda olta ve kazma sorunlu halen cozume kavusmadi

tüm geliştirici kısmı toplanıp didik didik mi etsek napsak?
Mantıklı 😀

Space tuşuna basınca yumruk atıyor. Tutmaz bence.

Hocam soruna sourceden bakarak başlamalısınız. İtem taktığında server ve client taraflı eşyanın id, type, subtype loglayıp karşılaştırmalısınız (protodaki değerlerlede) olta takılıyken wear kontrolü yapıp aynı şekilde loglayip bakmanız olta taktigindan, clientin gerekli sekilde islemleri yaptigindan emin olmaniz gerek. Source taraflı sorun olmadığına emin olduktan sonra pack tarafına yönelmelisiniz. Saatlerce sürecek bir problem olabilir çünkü sonradan kullanıcı kaynaklı oluşan birşey İşe Kendiniz El atmalısın, bu kadar zaman harcayacak birini bulmanız zor.
oğlum böyle sorunları nasıl yaşıyorsunuz lan hiç görmedim böyle bir olay, indirdiğiniz filesler mi bozuk direkt yoksa ayar falan çekerken siz mi bozuyorsunuz :alala:
Herşeyin bir ilki vardir

Buyur kardeşim sen çöz 😀 çözen çıktı dyelim

eklentilerinizi gözden gecirmenizi tavsiye ederim ve yanlıs bilgi vermis olmuyum olta için gerekli quest okutuluyordu diye dusunuyorum cunku boyle bir projele hic ugrasmadım ama tercubeleri paylasmakta insanın yukunu hafif edecektir diye dusunuyorum iyi forumlar.
Questle alakası yok kral insan quest var okutulmus zaten ama yorumun ickn yinede teşekkürler

İtem cpp ye gir

oltaya sokayım.webp

hadi eyv.
bir else bir elseye gel beraber bir else alalım demiş. bu sorunun tek sebebi aha şu elsenin olmaması.

Son düzenleme:
Geri