Çözüldü npc deki seçeneklerin sırasını aşağı/yukarı değiştirme

• Konuyu açan Konuyu açan mehmet07
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 17
  • Gösterim Gösterim 107
Bu konu çözüme ulaştırılmıştır. Çözüm için konuya yazılan tüm yorumları okumayı unutmayın. Eğer konudaki yorumlar sorununuzu çözmediyse yeni bir konu açabilirsiniz.
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

mehmet07

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
yaşlı kadın npc sinde şuan satır sıralamaları böyle

becerileri sıfırla
senin falcı olduğunu duydum
evlenmek istiyorum
evlilik töreni listesi
gümüşçü intikamı

Ama ben becerileri sıfırla butonunu gümüşçünün intikamını al butonunun hemen önünde olmasını istiyorum bunu nasıl yapabilirim.

Çözüm
FTP üzerinden sunucu dosyalarında kurulu olduğu kısımda quest dizinine gel. İçerisinde objects olacak. Yaşlı kadının kodu 9006'dır. 9006 klasörünü bulup klasörü silip olmasını istediğin questleri istediğin sıraya göre tekrar okutmalısın. Daha alternatif kolay bir yol var mı bilmiyorum.
Onu silme içinde klasör var chat olması lazım. Orada script0.... script0.... script0.... ve script1.... script1.... script1.... gibi her seçenek için 3 adet dosya oluşur. İçerisine bakarsın zaten hangi seçenek hangisine karşılık geliyosa numaraları değiştirirsin değişir.
FTP üzerinden sunucu dosyalarında kurulu olduğu kısımda quest dizinine gel. İçerisinde objects olacak. Yaşlı kadının kodu 9006'dır. 9006 klasörünü bulup klasörü silip olmasını istediğin questleri istediğin sıraya göre tekrar okutmalısın. Daha alternatif kolay bir yol var mı bilmiyorum.

yok yine random yine random kafayı yedim taktım bu konuya 1 haftadır başka hiç bişey yapamıyorum bunu çözücem diye çözemedim bi türlü

Alfabetik okuma ihtimaline karşılık alfabetik sıraya koyup okutmayı denediniz mi acaba ? Ya da aklıma gelen son çare istediğiniz tüm questleri tek bir dosyada toplamak geliyor

Onu silme içinde klasör var chat olması lazım. Orada script0.... script0.... script0.... ve script1.... script1.... script1.... gibi her seçenek için 3 adet dosya oluşur. İçerisine bakarsın zaten hangi seçenek hangisine karşılık geliyosa numaraları değiştirirsin değişir.

Çözüm
Alfabetik okuma ihtimaline karşılık alfabetik sıraya koyup okutmayı denediniz mi acaba ? Ya da aklıma gelen son çare istediğiniz tüm questleri tek bir dosyada toplamak geliyor
Alfabetik sırayı denedim baya zamanımızda aldı ama yinede denedim olmadı kendi kafasına göre sıralıyor tek questle almanın zararları varmı ki acaba

Teşekkür ederim bunu bilmiyordum öğrenmiş oldum ama farklı questler varsa yine de aynı durum oluyor. Ben questleri birleştirmiştim zamanında az önce ayrı olarak denedim. Bu falcı questi ile evlilik diğerleri vs ayrı yerlerde. Npc klasörüne baktığımda diğer cinsiyet değiştirme, imparatorluk değiştirme gibi şeyler çıkıyor evet ama falcı questi state kısmında var. Ayrı ayrı okutulduğunda da falcı hep üstte çıkıyor

Teşekkür ederim bunu bilmiyordum öğrenmiş oldum ama farklı questler varsa yine de aynı durum oluyor. Ben questleri birleştirmiştim zamanında az önce ayrı olarak denedim. Bu falcı questi ile evlilik diğerleri vs ayrı yerlerde. Npc klasörüne baktığımda diğer cinsiyet değiştirme, imparatorluk değiştirme gibi şeyler çıkıyor evet ama falcı questi state kısmında var. Ayrı ayrı okutulduğunda da falcı hep üstte çıkıyor
Questin yazılış biçiminden olabilir. Eğer chat.9006 gibi yazarsan yani npcye konuşma olarak yazarsan 9006 olarak dosya oluşur object içerisinde ve quest oraya tanımlanır tabi içeriğine göre değişkenlik gösterebilir. Ama aşağı yukarı mantık aynı.

Benim bildiğim npc nin questinde nasıl yazıldıysa ona göre açılıyor. Işınlanma yüzüğü questinde bakabilirsen eğer ordan örnekle yola çıkabilirsin.

Sizin yanlış bildiğiniz bişey var yalnız script 0 1 2 diye dediğiniz şeyle butonların sıralamasıyla alakası yok
Defalarca denedim.
Butonların sıralamasını değiştirmek ancak questlist le ilgili olduğunu düşünüyorum
Quest liseye alfabetik sıraya göre yazarsak o questleri o zaman olabilirdi ama ben onuda yaptım ilk başta oldu sonra shmake. Sh çektim yine random sallıyor butonları :(

Lua (Quest):
Genişlet Daralt Kopyala
say_title("Yaşlı Kadın")
say("Ne yapmak istiyorsun?")
local s = select("Görev Al", "Efsun Değiştir", "Çıkış")
if s == 1 then
    -- Görev kodu
elseif s == 2 then
    -- Efsun kodu
end

Şuan PC de değilim örneğin quest böyle ise
Buradaki select() fonksiyonundaki sıralamayı değiştirerek buton sırasını belirleyebilirsin.

Benim bildiğim npc nin questinde nasıl yazıldıysa ona göre açılıyor. Işınlanma yüzüğü questinde bakabilirsen eğer ordan örnekle yola çıkabilirsin.
Tamamen questin yazılış biçimine bağlı, mesela yüzüklerde dizin oluşturup oradan çekiyor. Ama npcye quest eklerken, seçenekler tek tek ekleniyor.
Örnek;
Işınlanma Yüzüğü:
Genişlet Daralt Kopyala
local s = select("Köyler","Orman Bölgeleri","Örümcek Zindanı ","Sürgün Mağarası ","Diğer Bölgeler","Kapat")

Yaşlı Kadın:
Genişlet Daralt Kopyala
                when oldwoman.chat."Senin falcı olduğunu duydum" begin

Sizin yanlış bildiğiniz bişey var yalnız script 0 1 2 diye dediğiniz şeyle butonların sıralamasıyla alakası yok
Defalarca denedim.
Butonların sıralamasını değiştirmek ancak questlist le ilgili olduğunu düşünüyorum
Quest liseye alfabetik sıraya göre yazarsak o questleri o zaman olabilirdi ama ben onuda yaptım ilk başta oldu sonra shmake. Sh çektim yine random sallıyor butonları :(
Hocam, bende aynı defalarca quest yazdım. Düzenlemeler yaptım yanlış birşey söylemediğime eminim.

Tamam o zaman senin falcı olduğunu duydum diye başlayan buton yani
Fortune telling. Quest dosyasının en üstte sıralamasını sonra evlenmek yani marriage manage quest onun altıda onun altı dada skil reset2 quest onunda altında Gümüşçü intikamı yani couple ring quest onu nasıl yapıcaz

Defalarca denedim.
Hocam arkadaş söyledikten sonra bu durumu bilmediğim için ben de test ettim tamamen söylediği şey doğru.
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.

Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri