Motosiklet Zincirleri

Whistle

Ruhsuz Filozof
Kurucu
Kurumsal Üye
Geliştirici
Yardımsever Üye
Mesaj
11.494
Çözümler
546
Beğeni
12.049
Puan
5.864
Her dişli ve zincirin bir ömrü vardır. Bakımı yapılmayan zincirler deforme olmaya, hatta sert kullanımlarda koparak sürücünün hayatını tehlikeye sokabilmektedir, motosiklete zarar verebilmektedir. Zincirler oringli ve düz olarak kullanılmaktadır.

Motorumuzun zincirini koruyabilmek için ne yapmalıyız.
  1. Zincirimizi belli km den sonra periyodik olarak kaliteli zincir spreyi ile yağlamalıyız.Yağışlı havalarda bu yağlamayı daha sık yapmalıyız.
  2. Zincirin belli zamanlarda özel zincir temizleme spreyi veya özel solüsyonlarla yağlı boya fırçası yardımı ile yıkanarak bakımı yapılmalıdır.
  3. Yıkanan zincir iyice kuruduktan sonra yağlanmalıdır.
  4. Her zincirin ideal gerginlik ölçüsü vardır, bu değerler, genelde motosiklet arka maşasında etiketle veya el kitapçığında belirtilmiştir.
  5. Aşırı bol zincirler veya aşırı gergin zincirler motora ve dişlilere zarar verirler. Sürüş keyfini etkiler.Bozulan zincirlerin ön ve arka dişli olarak,takım halinde değiştirilmesi en uygunudur. Genelde zincirin kilitli olanı değil makine ile perçinlenmiş olanları tercih edilmelidir.

Yağlama nasıl olmalıdır?
Oringli zincirlerde yağlama motorun sehpaya alınması,sehpa olmayan motorlarda ise iki kişi yardımıyla,ön frenin sıkılarak motorun yan ayaklık üzerine dikilmesi(bunun nasıl yapıldığını görmeden kesinlikle denemeyiniz,kendinize ve motorunuza zarar verebilirsiniz.) lastiğin çevirerek,zincirin her iki tarafından,dıştan içeri doğru yağlamanın yapılması ve kesinlikle dış lastik üzerine gelmeyecek şekilde uygulanması gerekmektedir.

DİKKAT !
Yağlama yapıldıktan sonra hemen hareket edilmemeli,zincire sıkılan yağın biraz sıkılaşması beklenilmelidir.
 
Geri
Üst