Çözüldü Metinlerin Sp Çalması Hakkında

• Konuyu açan Konuyu açan CagiBoi
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 17
  • Gösterim Gösterim 238
Bu konu çözüme ulaştırılmıştır. Çözüm için konuya yazılan tüm yorumları okumayı unutmayın. Eğer konudaki yorumlar sorununuzu çözmediyse yeni bir konu açabilirsiniz.
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

CagiBoi

𝓜.𝓚.𝓐
Premium Üye
Üye
Ticaret Puanı
2
Marty sama 5.8 sürümünü kullandığım bir alt yapı filesim var. Files üzerinde düzenlemeler ve testler yaparken herhangi bir karakterle metin kesmeye çalıştığımda karakterlerin sp değerlerinin yaptığım her vuruşta düştüğünü farkettim. Sanırım vurduğu hasar kadar sp kaybediyor. Daha önce bu durumla karşılaşan ve çözüm önerisi olan forum üyelerinden destek rica ediyorum. :)

Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.
Video

bilen söylesin ben bilemedim arkadaşlar (ironi değil filesi ben geliştiriyom da sebebi bulamadım)

başka neler geliyor sp drain diye mi bakmak lazım
Orasını bilemem, SP'yi düşürebilecek bir sürü faktör var. PointChange, SetPoint, negatif değer.. gibi gibi.. nerede ne işlem yapıldığına bağlı. Belki de bambaşka bir .cpp de olan bir kod yüzünden bile olabilir.
Ayrıca videoda SP çalma efektini göremedim, büyük ihtimalle böyle bir şey yok. Yanlış bir işlem sonucu böyle bir şey oluyor.

Orasını bilemem, SP'yi düşürebilecek bir sürü faktör var. PointChange, SetPoint, negatif değer.. gibi gibi.. nerede ne işlem yapıldığına bağlı. Belki de bambaşka bir .cpp de olan bir kod yüzünden bile olabilir.
Ayrıca videoda SP çalma efektini göremedim, büyük ihtimalle böyle bir şey yok. Yanlış bir işlem sonucu böyle bir şey oluyor.
valla bende anlamadım ya inan oraları ilgilendirecek bir şey yapmadım ama

Marty sama 5.8 sürümünü kullandığım bir alt yapı filesim var. Files üzerinde düzenlemeler ve testler yaparken herhangi bir karakterle metin kesmeye çalıştığımda karakterlerin sp değerlerinin yaptığım her vuruşta düştüğünü farkettim. Sanırım vurduğu hasar kadar sp kaybediyor. Daha önce bu durumla karşılaşan ve çözüm önerisi olan forum üyelerinden destek rica ediyorum. :)

Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.
Video
char_battle.cpp

C++:
Genişlet Daralt Kopyala
if (!IsPC() && GetMonsterDrainSPPoint())
            {
                int iDrain = GetMonsterDrainSPPoint();

if (iDrain <= pAttacker->GetSP())
                    pAttacker->PointChange(POINT_SP, -iDrain);
                else
                {
                    int iSP = pAttacker->GetSP();
                    pAttacker->PointChange(POINT_SP, -iSP);
                }
            }

işte burası sadece metinler değil slotlarda da mevcut. Hata falan değil oyunda hep mevcut olan birşey.

char_battle.cpp

C++:
Genişlet Daralt Kopyala
if (!IsPC() && GetMonsterDrainSPPoint())
            {
                int iDrain = GetMonsterDrainSPPoint();

if (iDrain <= pAttacker->GetSP())
                    pAttacker->PointChange(POINT_SP, -iDrain);
                else
                {
                    int iSP = pAttacker->GetSP();
                    pAttacker->PointChange(POINT_SP, -iSP);
                }
            }

işte burası sadece metinler değil slotlarda da mevcut. Hata falan değil oyunda hep mevcut olan birşey.
oyunda sp emilimi olduğunu zaten biliyorum ama dümdüz metine vururken 100-100 azalmasını ilk defa yaşıyorum. yine de akşam eve geçince kontrol edicem mobların drain sp sütünunu. dün gece @Kaiser ile @Toranaga da söyledi zaten. bu akşam kontrol edicem. gerekirse artık tüm sp draini deaktif edicem.

bu fix yanılmıyosam oranlarla alakalı bir düzenlemeydi mob ya da metinlik bir durum değildi ama akşam bakayım tabi

@hasanmacit ile denedik drain sp sütununda değer olsun veya olmasın her türlü sp çalıyor kısacası tabloda kayma mevcut mob proto düzenlenirse problem ortadan kalkacaktır.

Çözüm
aynı sorunun benzerini oynadığım bir filesta görmüştüm, büyülü ormanda metin kesince karakerin exp si azalıyordu.

aynı sorunun benzerini oynadığım bir filesta görmüştüm, büyülü ormanda metin kesince karakerin exp si azalıyordu.
mob protoyu değişince düzeliyor benim kullandığımda fazladan satırlar felan varmış mert demese ayıkamıyorduk olaya

Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri