Soru Metin2 Sunucusu İçin Sistem, Eklenti ve Düzenleme Tavsiyeleri

• Konuyu açan Konuyu açan CagiBoi
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 9
  • Gösterim Gösterim 181
Herhangi bir konuda danışmak istediğiniz soru varsa bu öneki seçebilirsiniz.

CagiBoi

𝓜.𝓚.𝓐
Premium Üye
Üye
Ticaret Puanı
2

1-99 Orta Emek Metin2 Sunucusu İçin Sistem, Eklenti ve Düzenleme Tavsiyeleri​

Selamlar,

Şu anda aktif olarak geliştirmekte olduğum 1-99 orta emek, farm ağırlıklı bir Metin2 sunucum var. Oyun dinamiklerini hem eski oyunculara nostalji yaşatacak şekilde hem de yeni oyunculara akıcı ve dengeli bir deneyim sunacak şekilde tasarlamaya çalışıyorum.

Bu süreçte Mmmotutkunları topluluğunun görüşlerine önem veriyorum. Özellikle aşağıdaki başlıklar altında önerilerinize ihtiyacım var:
  • 1-99 arası PvP sunucularda olmazsa olmaz sistemler neler olmalı?
  • Oyuncu sıkılmadan farm yapabilecek, aynı zamanda rekabeti hissedebileceği sistem önerileriniz var mı?
  • Lonca savaşlarını teşvik edecek yaratıcı çözümler?
  • Eşya dropları ve para kasma dengesi nasıl olmalı?

Bu başlıkta toplanacak öneriler, yalnızca kendi sunucum için değil; benzer şekilde 1-99 sunucu geliştiren veya geliştirmeyi düşünen tüm geliştiricilere ve sunucu sahiplerine de yol gösterici olacaktır.

Son düzenleme:
Bu oturup üzerine çok detaylı kafa yorulması gereken bir şey olduğunu düşünüyorum ama bence en önemli şey sizin beklentiniz. Gerçekten bu sektörde yıllar mı geçirmek istiyorsunuz yoksa açıyım kapatıyım devam edeyim sezonluk oyun yapayım mı istiyorsunuz? Dünyanın en iyi oyununu yapsanız bile sektörde ciddi manada isim yapmadığınız ve uzun soluklu şekilde bu işi yapmadığınız sürece bence oyuncular sizin sunucunuzu tercih etmektense daha köklü uzun soluklu olan 1 aylık bile olsa o serverlara gidiyor. Bence ilk açacağınız oyunun tamamen zararına olması ve insanların size güvenini kazanmalarını sağlamalısınız. Örneğin ilk sunucunuzda tamamen nesne market ürünlerini ucuzlatın ve oyunculara gerçekten eğlenebilecekleri ve güzel vakit geçirebilecekleri 1 ay sunun. İleride insanlar "Ya şöyle bir server vardı 1 ay çok sarmıştı" dedirtmek güvenininizin temelini atacak diye düşüyorum.

Çoğu insan oyunu legal satış için oynuyor artık Metin2 oyun kategorisinden çok gelir kategorisinde gibi. Bir kere açacağınız oyunda legalin canlı olması önemli oyuncuları oyunda en çok tutan şey legalin canlı olması. Her serverda olan sistemler örneğin çark sistemi zaten çok tutan bir sistem ve bence oyuncuların en nefret ettiği şey nesne itemlerinin oyun içinden elde edilememesi. Mesela bir premium paket satıyorsanız bunun oyun içinden bir şekilde craftı olmalı ve zor olmamalı. Hasar arttırmak için insanları bir şeye zorunda bırakacaksanız bile bence bunu sınırlı tutun çünkü oyuncular zorla birşey yapmaktan hiç keyif almıyor. Lonca savaşları konusunda en basit şey turnuvalar olabilir.

Oyuncu olarak ne zor ne kolay eşya drobu olmamalı. Emekçi ve para veren adam ayrılmalı ancak emekçilerle para veren adamların sürekli ticaret yapacağı şekilde dizayn edilmeli bence.

Ben eskiyi anımsatacak 1-99 geliştiriyor olsaydım temelde offshop ve efsun botu haricinde bir şey eklemezdim. Belki 1-2 ufak sistem de eklerdim ama fazlası olmazdı. Sistemler konusunda pek yenilikçi bir kafaya sahip olduğum söylenemez. Oto farm, şaman sistemi, simya, kuşak, yansıtma, pet vb. sistemleri hiçbir zaman sevemedim doğrusu.
Bunların olduğu hiçbir pvpyi de oynamadım bugüne kadar.
Eğer yeni nesil oyunculara hitap etmek istiyorsan bu ve benzerlerini de ekleyebilirsin. Ama eski nesil oyunculara hitap edecek bir çalışma planlıyorsan, bu ve benzeri sistemlerin varlığı hüsrana uğratır.

bu işin birilerinin fikriyle ya da tavsiyeleriyle değil kendi gördüğünüz eksiklerin giderilmesi ve yanlış işlediğini düşündüğünüz şeylerin düzeltilmesiyle yapılması gerektiğini düşünüyorum, aksi halde yapacağınız işin mevcut piyasadaki birbirinin aynısı kopyala yapıştır serverlardan farkı kalmaz ve bir anlamı olmaz

bu işin birilerinin fikriyle ya da tavsiyeleriyle değil kendi gördüğünüz eksiklerin giderilmesi ve yanlış işlediğini düşündüğünüz şeylerin düzeltilmesiyle yapılması gerektiğini düşünüyorum, aksi halde yapacağınız işin mevcut piyasadaki birbirinin aynısı kopyala yapıştır serverlardan farkı kalmaz ve bir anlamı olmaz
Genel olarak her server, az çok birbirine benzer yapılar barındırıyor. Oyun içi sistemler, oynanış tarzı ve genel yapı itibarıyla çoğu server’da benzer dinamikler görülebiliyor zaten. Konuyu açma amacım da aslında tam olarak bu noktaya dayanıyor doğru ve yanlışları birlikte görebilmek, farklı bakış açılarını değerlendirebilmek.

Bu forumda yalnızca geliştiriciler değil, oyunu oynayanlar da oldukça aktif. Bu yüzden her fikrin kıymetli olduğunu ve dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum. Oyunun temel yapısı zaten belli bir noktaya geldi ve ciddi bir yol katettiğime inanıyorum. Ancak buradan gelebilecek mantıklı öneri ve eleştiriler, belki de hiç akla gelmemiş bir fikrin kapısını aralayabilir.

Kısacası, yorumlara açığım. Fikirlerinizi paylaşmanız benim için değerli. 😊

Merhabalar,
Gerçekten oyunu geliştirmek mi istiyosunuz yoksa 1 99 server açmak mı istiyosunuz ?
Geliştirecek kadar yetenekli ve kabiliyetli değilim açıkcası. İnsanların oynarken zevk alacağı, keyifli zaman geçirebileceği bir sunucu açmak istiyorum. Piyasada ki 1 haftada açılıp kapanan sunucular gibi olmasını istemiyorum. Uzun ömürlü bir sunucu olsun istiyorum ve bunun için önerilerinize açığım.

Şunuda dikkat çekmek gerek insanlar bence yeni sistemlere karşı önyargılılar pazarında bence hep aynı tip sunucuları açmalarıda bu sebepten. Metin2 denince yenilik değilde genel kitle "eski"yi anımsattığı için oynuyor oyunu.

Yenilikçi fikirler olarak ben kendime örnek olarak büyük mmorpg oyunlarını örnek alıyorum hep WoW gibi NewWorld gibi oyunlar. Daha köklü uzun soluklu gerçek mmorpg oyunlar bence güzel örnek

Geri