Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
YardımMetin2 Sunucu Classları Ayrı Dosyalara Bölmek
Belki bazı fonksiyonlar char_ şeklinde isimlendirilmiş diğer dosyalara taşınabilir ama radikal değişiklikler yapmak zor olacaktır. Çünkü mob, npc ve karakter gibi aktörlerin tamamı LPCHARACTER'den türetilmiş ve kaynağın büyük bir bölümü buna göre yazılmış. Bence karakter sınıfı yerine network altyapısını iyileştirme ve modernize etme üzerine düşünmek daha fazla fayda sağlayacaktır.
Belki bazı fonksiyonlar char_ şeklinde isimlendirilmiş diğer dosyalara taşınabilir ama radikal değişiklikler yapmak zor olacaktır. Çünkü mob, npc ve karakter gibi aktör sınıflarının tamamı LPCHARACTER'den miras almış ve kaynağın büyük bir bölümü buna göre yazılmış. Bence karakter sınıfı yerine network altyapısını iyileştirme ve modernize etme üzerine düşünmek daha fazla fayda sağlayacaktır.
Sorunum network değil aslında, dosyaların büyük ve okunamaz olması bu yüzden refactor etmek istiyorum, dediğiniz doğru ekranda neredeyse gördüğümüz herşey LPCHAR'dan türetilmiş maalesef.
Sorunum network değil aslında, dosyaların büyük ve okunamaz olması bu yüzden refactor etmek istiyorum, dediğiniz doğru ekranda neredeyse gördüğümüz herşey LPCHAR'dan türetilmiş maalesef.
Anladım.
-char.h'daki fonksiyonları ve değişkenleri türlere göre (player, npc, mob) kategorize edin.
-Ortak olan fonksiyonları sanal fonksiyon yapın ve default bir davranış belirleyin. Gerekirse override edip ekstra şeyler yaptırırsınız.
-Yeni sınıflar tanımlayın (PlayerCharacter, MobCharacter, NpcCharacter denilebilir).
-Kategorize ettiklerinizi uygun olan sınıflara taşıyın.
+Gerekirse char_ şeklinde yapıldığı gibi yeni dosyalar oluşturup bunlara da dağıtabilirsiniz ama bu sonraki adım olabilir.
-char_manager'da da karakter yaratma fonksiyonunu güncelleyip yeni fonksiyonlar ekleyebilirsiniz, türe göre spawn eden: