Yardım Maplerde oluşan görsel problemler

• Konuyu açan Konuyu açan Happy Way
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 16
  • Gösterim Gösterim 224
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

Happy Way

MT Üye
MT Üye
Ticaret Puanı
0
1109_191313.webp
1109_191418.webp

Şeytan kulesinin orda camerayı sağ/sola çevirince yukarıdaki resimde görmüş olduğunuz gibi bir problem yaşıyorum bunu nasıl çözebilirim.
not: sadece o aşağıdaki boşluk kısımlarda yapıyor normal zeminde bir problem yok sadece o boşluk kısımda oluşuyor

Aşağıdaki fotoğrafta görmüş olduğunuz bir alan var bu alanı neyden kaynaklı yapabilir ,nasıl çözebilirim
1109_192521.webp
1109_192506.webp

1109_193738.webp

1109_193738.webp

1109_201818.webp

f1977f722b824514d42fa1eb555bfcea.gif

Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.

Dosya Eklentileri

• 1109_201908.webp
    1109_201908.webp
    148 KB · Gösterim: 13
  • 1731243799481.webp
    1731243799481.webp
    101,4 KB · Gösterim: 15
Son düzenleme:
metin2 renderı ile alakalı zenaris filestan #define JTX_ENTIRE_TERRAIN_RENDER kodlarını kendi client srcnize ekleyin düzelir

1731335391414.webp

1731335407216.webp

1731335627323.webp

1731335658072.webp

1731335666649.webp

Resimlerde görüldüğü gibi sykbox değiştiği zaman problem çözülüyor fakat bazı skyboxlarda tuhaf bir görüntü oluşuyor ve karakter atıp girdiğimde yine aynı olayla karşılaşıyorum bu sorunu nasıl çözebilirim

Ayrıca;
Debug mod ile girdiğimde bir problem yaşamıyorum release modunda yaşıyorum şu kayma olayını
1731346252553.webp

Son düzenleme:
20020 eklentisini görüntüle
20021 eklentisini görüntüle
20022 eklentisini görüntüle
20023 eklentisini görüntüle
20024 eklentisini görüntüle
Resimlerde görüldüğü gibi sykbox değiştiği zaman problem çözülüyor fakat bazı skyboxlarda tuhaf bir görüntü oluşuyor ve karakter atıp girdiğimde yine aynı olayla karşılaşıyorum bu sorunu nasıl çözebilirim

Ayrıca;
Debug mod ile girdiğimde bir problem yaşamıyorum release modunda yaşıyorum şu kayma olayını
20025 eklentisini görüntüle
Hocam skyboxlarda üst alt bir de ön arka sağ sol resimler olur, zannederaem alt bölgesinde resim olmayan skyboxlar sorun yaratıyor

Bu sorunun birden fazla sebebi olabilir.
1-) Shaderların doğru uygulanmamış olması. (Vertex shader kaynaklı olma ihtimali yüksek, ancak pixel shader da bir faktör.)
2-) Z-Buffer ayarlarının düzgün uygulanmamış olması.
3-) Shaderlara ait parametrelerin doğru bir şekilde tanımlanıp shadera gönderilmemesi. / Eksik veya yanlış gönderilmesi.
gibi sebeplerden dolayı bu sorun yaşanabilir.

Kısacası kodları baştan sona kontrol edip eksik veya yanlış olan kısımları gözden geçirmen gerek. Ek olarak sadece #define kısımları değil diğer birçok yerde de definesiz değişimler mevcut. Dolayısıyla başta EterLib ve GameLib olmak üzere her dosyayı dikkatli bir şekilde gözden geçirmeni öneririm.

Bu sorunun birden fazla sebebi olabilir.
1-) Shaderların doğru uygulanmamış olması. (Vertex shader kaynaklı olma ihtimali yüksek, ancak pixel shader da bir faktör.)
2-) Z-Buffer ayarlarının düzgün uygulanmamış olması.
3-) Shaderlara ait parametrelerin doğru bir şekilde tanımlanıp shadera gönderilmemesi. / Eksik veya yanlış gönderilmesi.
gibi sebeplerden dolayı bu sorun yaşanabilir.

Kısacası kodları baştan sona kontrol edip eksik veya yanlış olan kısımları gözden geçirmen gerek. Ek olarak sadece #define kısımları değil diğer birçok yerde de definesiz değişimler mevcut. Dolayısıyla başta EterLib ve GameLib olmak üzere her dosyayı dikkatli bir şekilde gözden geçirmeni öneririm.
winmerge ile alt yapı olarak paylaşılan zenaris grafikli hasanmacit'in paylaşmış olduğu yapıdan çektim bütün verileri 1-1 aynı oldular alt yapı farkından dolayı yapıyor olabilir mi onda bu problem olmamış

skybox değil terrain yok olm
oyun seçeneklerinde hava ve yağmur efektleri var o kısımda storm seçeneğini seçince ekrandaki bozulma olayı gidiyor fakat clean kısmına veya diğer seçeneklere aldığımda bozulma devam ediyor storm kısmında olunca düzeliyor.
Storm seçili iken hava değiştirirsem bozulma devam ediyor

winmerge ile alt yapı olarak paylaşılan zenaris grafikli hasanmacit'in paylaşmış olduğu yapıdan çektim bütün verileri 1-1 aynı oldular alt yapı farkından dolayı yapıyor olabilir mi onda bu problem olmamış
Bu tür harici grafiksel olayların altyapı ile pek alakası yok. Ancak dahili kodlarda değişmemesi gerektiği halde bazı yerlerde değişiklik yaptıysan(StateManager vb. gibi) bu da sebep olabilir. Mesela benim geçmişte src içinde yaptığım bazı şahsi düzenlemeler grafik güncellemesinde bazı ufak buglara sebep oldu. Bunları orjinal haline çevirmem gerekti. Bu sadece örnek bir senaryo.

Bu tür harici grafiksel olayların altyapı ile pek alakası yok. Ancak dahili kodlarda değişmemesi gerektiği halde bazı yerlerde değişiklik yaptıysan(StateManager vb. gibi) bu da sebep olabilir. Mesela benim geçmişte src içinde yaptığım bazı şahsi düzenlemeler grafik güncellemesinde bazı ufak buglara sebep oldu. Bunları orjinal haline çevirmem gerekti. Bu sadece örnek bir senaryo.
evet bu tarz değişiklikler yaptım dosya yapısında komple değişen yerler oldu sanırım bundan kaynaklı

Geri