Update Feb 02, 2023 at 8:40 PM
Göz kamaştıran güzelliği ve muhteşem ambiyansı ile Teven Hanedanı
Göz kamaştıran güzelliği ve muhteşem ambiyansı ile Teven Hanedanı

Çok sevindim bu habere, mutlaka oynayacağım… Metin2 ayarında bir oyun arıyordum uzun zamandır m1 mac de çalıştırabileceğim… Platform için desteği sağladığınız için teşekkür ederim, oyun geliştiricilerin genelde pek kâle almadığı bir platformuzTeşekkürler bu marka hakkı 2013 yılından itibaren bize ait zaten ama biz M2M demeyi tercih ediyoruz
Oyun multi platform desteğine sahiptir. Yeni oyun sürümünde MacOS, Linux ve VR desteği mevcuttur. Engine architecture çok fazla geliştirildi ve hatta sizi sevdiğimden bir spoiler bırakayım oyunun mobil sürümünü de yapmaya başlayacağız, hatta başladık sayılabilir. Steam sayfasında platform destekleri arasında MacOS uyumluluğunu bulabilirsiniz. Gözden kaçmış olabilir hocam.
11654 eklentisini görüntüle
Aslında mac platformer çok yoğun özellikle günümüzde. Fakat platform desteğini yalnızca Windows ile sınırlı tutmak bana çok mantıklı gelmiyor. Oyun firmalarının bunu yapma nedeni daha az maliyet olsa gerek diye düşünüyorum ama yanlış bir fikir bana kalırsa. Örneğin kendi oyun motoru mimarimizde ciddi farklılık yaratmak zorunda kaldık. Teknik açıdan bilmesem de mühendislerimiz platform desteği ve grafik api için çok fazla değişiklik yaptılar. Dış kaynaklardan çok fazla maliyet oluştu ve hala test aşamasında. Umarım bunca şeye değer ve platform desteği ile ilgili sorunu mazide bırakırız.Çok sevindim bu habere, mutlaka oynayacağım… Metin2 ayarında bir oyun arıyordum uzun zamandır m1 mac de çalıştırabileceğim… Platform için desteği sağladığınız için teşekkür ederim, oyun geliştiricilerin genelde pek kâle almadığı bir platformuz
Umarım söylediğiniz gibi olur, oyunu istek listeme eklerken şöyle bir noktayı farkettim. Minimum gereksinimlerde "intel işlemci" ibaresini gördüm.Oyunu m1 işlemci ile çalıştıramayacak mıyız acaba, bu konuda bilgi verebilir misiniz?Aslında mac platformer çok yoğun özellikle günümüzde. Fakat platform desteğini yalnızca Windows ile sınırlı tutmak bana çok mantıklı gelmiyor. Oyun firmalarının bunu yapma nedeni daha az maliyet olsa gerek diye düşünüyorum ama yanlış bir fikir bana kalırsa. Örneğin kendi oyun motoru mimarimizde ciddi farklılık yaratmak zorunda kaldık. Teknik açıdan bilmesem de mühendislerimiz platform desteği ve grafik api için çok fazla değişiklik yaptılar. Dış kaynaklardan çok fazla maliyet oluştu ve hala test aşamasında. Umarım bunca şeye değer ve platform desteği ile ilgili sorunu mazide bırakırız.
@hasanmacit beyciğimin benim benzer isteğim için yazdığı şu yorumu şuraya eklemek ile beraberUmarım söylediğiniz gibi olur, oyunu istek listeme eklerken şöyle bir noktayı farkettim. Minimum gereksinimlerde "intel işlemci" ibaresini gördüm.Oyunu m1 işlemci ile çalıştıramayacak mıyız acaba, bu konuda bilgi verebilir misiniz?
Oyunu oynama sürecinde platformdan kaynaklı karşılaşabileceğim sorunları elimden geldiğince düzenli bir biçimde not edip yeterince veriye ulaştığımda bir döküman olarak sizle paylaşmayı planlıyorum, macos tarafında test edilmesini istediğiniz bir konu olursa memnuniyetle yardımcı olabilirim.
Apple bünyesindeki cihazlar artık ARM64 ile yoluna devam ediyor. Bu yeni işlemcilerin native desteklenen oyunlarda gösterdiği performans cidden muazzam. Apple tarafından son dönemlerde oyunlar için bir dizi yeni API'ler sundu. Geçmiş oyunlar bir yana, yeni oyunların bu platformu da desteklemesi gerektiğini düşünüyorum. Unreal Engine ise yakın zamanda M1/M2 işlemci desteği alması oyunların bu platform için yaygınlaşması için faydası da olacaktır.ketçap mayonez de olsun mu eray admin
tayfun abi bende win98 desteği istiyorum ozamanhayırlı uğurlu olsun açılınca bende gelecem
likapa admine de beni eklemeseydin şimdi durduk yere ban yemeyelim eray admin@hasanmacit beyciğimin benim benzer isteğim için yazdığı şu yorumu şuraya eklemek ile beraber
Apple bünyesindeki cihazlar artık ARM64 ile yoluna devam ediyor. Bu yeni işlemcilerin native desteklenen oyunlarda gösterdiği performans cidden muazzam. Apple tarafından son dönemlerde oyunlar için bir dizi yeni API'ler sundu. Geçmiş oyunlar bir yana, yeni oyunların bu platformu da desteklemesi gerektiğini düşünüyorum. Unreal Engine ise yakın zamanda M1/M2 işlemci desteği alması oyunların bu platform için yaygınlaşması için faydası da olacaktır.