Geliştirici Notları 15

Whistle

Ruhsuz Filozof
Kurucu
Kurumsal Üye
Geliştirici
Yardımsever Üye
Mesaj
11.495
Çözümler
546
Beğeni
12.048
Puan
5.864
casro2 ticaret camı sistemi - v1.jpg

Casro2'nin gelişim süreci halen devam etmektedir.
Yayınladığımız son duyurudan bu yana yapılanlar şunlardır.

Yeni Sistem
Metin2 oyuncuları tarafından severek kullanılan ticaret camı özelliği artık serverimizde. Casro2 geliştiricileri tarafından yeniden kodlandı.
Sistem özellikleri şunlardır;
  • Arama sonuçları sadece görüş açısı ile sınırlandırıldı.
  • Orijinaldeki gibi kategori özelliği eklendi.
  • Serverimizde çevrimdışı pazar ve normal pazar kurulduğundan dolayı her iki pazar sisteminde de sonuçlar gözükecek.
  • Ticaret Camı eşyası ile uzaktan satın alınabilecek, Arama Camı ile sadece sonuçları gösterip pazarı işaretleyebilirsiniz.
  • Çevrimdışı pazar sonuçları gösterilirken eşyanın pazarda kalma süresi yazacak.
  • Beceri Kitabı, Unutkanlık Kitabı gibi eşyaların tam adları yazacak. (Hava Kılıcı Beceri Kitabı gibi.)
İnceleme videosunu izleyebilirsiniz;


Yeni Düzenlemeler
- Ticaret camı için protolar güncellendi.
- K Envanter sisteminde değişiklikler yapıldı. Bunlar;
  • Ticaret camı ile gelen kategori özelliği ile uyumlu hale getirildi.
  • Beceri Kitapları kategorisine artık şu eşyalarda gelecek.
    • Binicilik Klavuzu
    • At Evcilleştirme Kitabı
    • Savaş Sanat Kitapları
    • Kombo Kitapları
    • Lisan Kitapları
    • Dönüşüm Kitapları
    • Madencilik Rehberi
Hata Düzeltmeleri
- OX sorularındaki yazım yanlışları düzeltildi.

Bilgi: Geliştirme notları duyurularında sadece oyuncuları ilgilendiren bilgiler verilmektedir. Tamamlanmayan düzenlemelerle ilgili bilgiler yer almamaktadır.

casro2 ticaret camı sistemi - v1.jpg
 
adam kodlama biliyor ama işte sunucu kiralayacaksın,yetkili alacaksın,oyuncularla uğraşacaksın birde şimdi sunucu kiralamanın maliyeti çok yüksek 7-8 sene önce bedavaydı yani iyi bir sunucu istiyorsan 7 bin 8 bin lirayı gözden çıkar aylık en iyisi Almanya'da filan çalışıp Euro alıp öyle açacaksın Türkiye'de bu şartlarda zor
 
adam kodlama biliyor ama işte sunucu kiralayacaksın,yetkili alacaksın,oyuncularla uğraşacaksın birde şimdi sunucu kiralamanın maliyeti çok yüksek 7-8 sene önce bedavaydı yani iyi bir sunucu istiyorsan 7 bin 8 bin lirayı gözden çıkar aylık en iyisi Almanya'da filan çalışıp Euro alıp öyle açacaksın Türkiye'de bu şartlarda zor
Maalesef öyle, bende maddi anlamda yardımcı olabilmek isterdim bu oyunu bayadır bekliyorum gelmesini ben bu işin sunucusunda felan da değilim gerekirse reklam içinde destek olurdum yeterki açılacağını bilsem sırf oynamak için veririm o parayı :LOL: @Whistle hocam aslında fena fikir değilmiş onu farkettim buna benzer birşey yapılabilir mesela şey gibi paralı üyelik sistemi getirirsiniz hesabı parayla alırız oyunun tc kimlik doğrulaması olur tc kimlik doğrulamasını tamamlayan kişiler çark price kazanır. Bu sayede hem doğrulattırma istiyor hemde birşey kazandırmıyor açıkçası boş beleş birşey diyemezler. Oyun bunun üzerinden döner oyuncular hem severek doğrulama yaparlar bu sayede hilecilerin önünü kesmiş olursunuz aynı tc ile 2 hesap açılamıyacağı için buda gayet iyi bir önlem demektir sunucu sağlığı için. Çark price nedir ne demek çark price ne işe yarar oyun içerisinde bunu kullanmak oyuncuların hem oyun içerisinde birşeyler kazanmasını nasıl sağlıyacak oraya geleyim. Cheque eklediyseniz onun yerine çark ikonu koyup çark için bir fiyat sisteminiz olmuş olucaktır. Çark parası kasmış oyuncular en fazla 99 adet kasabileceği için oyunda en değerli şey çark parası üzerinden dönecek böylelikle. Çark parası pazara ticarete yere atılabilecek yada özel bir anti flag eklemesi yapılabilir ruha bağlamak için vs vs fazla düşünmedim ben sadece fikri veriyorum :) Nesne markete girdikten sonra kasmış olduğunuz çark parasını çark döndürerek harcıyabilirsiniz eski günlerdeki gibi eski günlerde çark vardı gene ama tabiki herşey çok farklıydı çoğu kişi hangi efsunun neye yarıyacağını dahi bilemeyebiliyordu açıkçası bunu gözden geçirin derim. Hem oyuna farklı bir bakış açısı katmış olursunuz sizde burdan kazanmış olduğunuz parayı sunucu için çıkartmış olursunuz.
 
Kaynak kodları mevcut. Çoğu şey yapılabilir. Bu duyuru konularını paylaştığım dönemlerde ciddi ciddi açılış için hazırlanıyorduk. Hatta bir önceki duyuru konusunda itemshop panelinin bittiğinden bahsetmiştim.
Casro2 Geliştirici Notları 14

Kader çarkı mevcut. :)
casro2 itemshop çark.jpeg Casro2 itemshop çark itemleri.jpeg
 
Geri
Üst