Yardım diğer dillerde questler bozuluyor

• Konuyu açan Konuyu açan matraxf
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 7
  • Gösterim Gösterim 69
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

matraxf

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Arkadaşlar diğer dillerde locale_quest.txt'e ekleme yaptığım zaman Rusça arapaça yunanca ve lehçe dilinde questler bozuluyor notepadd'den UTF-8 seçmeme rağmen.
Bilgisi olan var mı ?

Ekran görüntüsü 2025-04-18 111659.webp

Örneğin Rusça locale.quest'e ekleme yaptığım zaman bu şekilde oluyor

quest foksiyonları kendi el duzeniz ile turkce karakteri kullanarak olusturun hocam bu sorunu bende yaşadım kendim elimde yazdıgim foksiyonları karsılastırarak duzenleme yaptım

quest foksiyonları kendi el duzeniz ile turkce karakteri kullanarak olusturun hocam bu sorunu bende yaşadım kendim elimde yazdıgim foksiyonları karsılastırarak duzenleme yaptım
arapça veya rusça karakterleri nasıl türkçe karakter kullanarak yazıcam

quest icine bakarsanız rusca ve ya arapca yazılması zaten sacma olur yazsa dahil temizce cekip türkce cevirmeniz 1 sanyeyi almaz dil sözlümleri kullanarak size anlatmak istedigim görev foksiyon questleri var hem söz dilimi olarak orayı ayarlayın hem questin icini duzenlene yaparsanız zaten yasadigınız sorun ortadan kalkacaktır yada yapay zeka destegi ile yapabilirsiniz

Son düzenleme:
quest icine bakarsanız rusca ve ya arapca yazılması zaten sacma olur yazsa dahil temizce cekip türkce cevirmeniz 1 sanyeyi almaz dil sözlümleri kullanarak size anlatmak istedigim görev foksiyon questleri var hem söz dilimi olarak orayı ayarlayın hem questin icini duzenlene yaparsanız zaten yasadigınız sorun ortadan kalkacaktır yada yapay zeka destegi ile yapabilirsiniz
türkçe local quest'de problem yok zaten siz yanlış anladınız, ben oyuna eklediğim questleri tüm dillere uyarlamaya çalışıyorum fakat rusça,lehçe arapça çekce gibi dillerde .txt dosyasını kaydedince tüm metinler oyun içinde bozuluyor

serverde utf8, clientte 1254 kullanamazsınız hocam. utf 8 kullanmak için serverinde clientinde utf8 olması gerekir.

Geri