Bilmeniz Gereken Arka Uç Geliştirici Becerileri

EsatOfficial

MT Üye
MT Üye
Mesaj
184
Beğeni
111
Puan
706
Arka uç geliştirici olmak için temel gereksinim, en az bir sunucu taraflı programlama dili hakkında keskin bir bilgiye sahip olmak gereklidir

Bir arka uç geliştiricinin rolü nedir?​

Arka uç geliştirici olmak için gereken becerileri anlamak için sorumluluklarının ne olduğunu analiz etmek gerekir. Ancak o zaman becerilerini rolleri ve sorumluluklarıyla ilişkilendirebiliriz. Arka uç geliştiricilerinin temel sorumlulukları şunlardır:
  • Ön uç geliştiricilerle birlikte çalışırlar ve kullanıcıya yönelik web uygulaması öğelerinin sunucu tarafı algoritmalarını sağlarlar. Arka uç geliştiricileri, web uygulamalarının doğru şekilde çalışması için mantık oluşturmak üzere sunucu tarafı dilinde kodlar.
  • Arka uç geliştiricileri, kodlama ve işlevsel web uygulamaları oluşturmanın yanı sıra, yanıt süresini ve verimliliği artırmak için bunları optimize eder.
  • Hedefleri ve gereksinimleri analiz eder, hataları ve hataları ele alır ve çözümler üretirler.
  • Ayrıca veri depolamak için veritabanıyla etkileşime girerler ve her kullanıcının aradıkları şeye erişmesini sağlarlar.
  • Ayrıca cihazlar arasında yürütülen API'leri de yönetirler.
  • Ayrıca sistemin mimarisini oluşturmaya da dahil olurlar.

Arka Uç Geliştirici Becerileri

Etkili arka uç geliştirici becerilerine sahip olmak için, konuyla ilgili tam bir komuta sahip olmanız gerekir. İyi bir geliştirici, alanındaki her yeni trendin ve buluşun farkındadır. Öğrenmeye ve yoluna çıkan tüm gelişmelere uyum sağlamaya çağırıyor.


Teknoloji her gün ilerliyor. Birçok yenilik yapılıyor ve oyunu sürdürmek için modern tekniklere uyum sağlamak zorunludur. Neyse ki geliştirme alanında, öğrenmede yeni bir eğilim karmaşık olabilir, ancak kodlama çabasını azaltmaya odaklanmıştır. Her yeni dil, minimum sözdizimine sahip olmayı amaçlar ve bir geliştiricinin onu öğrenmek için biraz zaman ayırması uygundur.

Arka uç geliştiricisi olmak için gerekli teknik beceriler şunlardır:
  • En az bir arka uç programlama dili ve çerçevesi hakkında derinlemesine bilgi.
  • Ön uç ekibiyle iletişim kurabilmesi için HTML , CSS ve JavaScript gibi ön uç teknolojileri bilgisi .
  • Veritabanı yönetimi ile birlikte bir barındırma ortamını yönetebilmelidir.
  • Yük değişikliklerini işlemek için uygulamaları ölçeklendirebilmelidir.
  • Erişilebilirlik ve güvenlik uyumluluğu konusunda yeterli bilgiye sahip olmalıdır.
  • GIT gibi bir sürüm kontrolü deneyimine sahip olması onun için iyidir.
  • Bir arka uç geliştiricinin her programlama dilinde komuta sahip olması beklenmez. Bir insanın her birinde uzmanlık sahibi olması mümkün değildir. Ancak seçtikleri dilde uzman olmaları bekleniyor.


    Arka Uç Geliştirici Becerileri Daha Fazla Bilgi Arkadaslar

    1. Web Geliştirme Dilleri : Arka uç geliştiriciler, ön uç geliştiricilerle aynı anda çalışarak sunucu gerekçesini web uygulamasının dış bileşenlerine ayarlar. Bu mantığı yürütmek için arka uç mühendisi, sunucu tarafı komut dosyası dilini kullanır. Arka uç geliştirici becerileri hakkında konuşurken bilmeniz gereken en iyi programlama dilleri şunlardır:
    • Ruby : Ruby, Rails ile birlikte kullanılan bir programlama dilidir. PHP'nin Zend'e ya da Python'un Django'ya ne ise Ruby de Rails'e odur. Arka uç geliştiricileri bu dile çeken ve onu teknoloji yığınınızda olmazsa olmaz yapan şey, dilin saf sınıfı ve inceliğidir. Konfigürasyondan ziyade konvansiyonlara öncelik verir, bu da arka uç geliştiricilere, geliştirme sürecini başlatmak için dosyaları yapılandırmak için değerli geliştirme zamanlarını boşa harcamak zorunda kalmadıkları için yardımcı olur.
    • Python : Guido van Rossum tarafından küratörlüğü yapılan ve 1991'de kullanıma sunulan Python, yorumlanmış, son teknoloji, genel amaçlı bir programlama dilidir. Kodlama ihtiyacını çok önemli bir düzeye indirir ve üçüncü parti modüllerin varlığı nedeniyle yüksek kullanışlılığa sahiptir. Kullanım kolaylığı ve kapsamlı kitaplıklar, arka uç geliştiricilere diğer programlama dillerine kıyasla daha fazla üretkenlik sunar. Yalnızca masaüstü uygulamaları, Oss, İş Uygulamaları ve web çerçeveleri gibi temel uygulamalar oluşturmak için değil, aynı zamanda Python, AI ve ML tabanlı web geliştirme için en uygun olanıdır.
    • PHP : PHP (Hypertext Preprocessor), geliştiriciler tarafından web uygulamaları ve siteleri oluşturmak için kullanılan açık kaynaklı bir arka uç betik dilidir. PHP ayrıca çok çeşitli faydacı modüllere sahiptir ve PHP'de erişilebilen birkaç modül, diğerlerinin yanı sıra Grafik ve PDF'yi içerir. PHP'nin en büyük avantajlarından biri, basit sözdizimi nedeniyle öğrenmesi ve kullanması çok kolay olmasıdır. C diline aşina olan herkes PHP'yi zorlanmadan kolayca kavrayabilir.
    • Java : Java, ihmal edilebilir bir uygulama bağımlılığına sahip olacak şekilde tasarlanmış, nesne yönelimli, platformdan bağımsız, genel amaçlı bir programlama dilidir. Java'nın gücü, rahatlığı, aşamalar arası kapasiteleri ve güvenlik vurguları sonucunda geliştiriciler arasında en çok tercih edilen dil haline geldi.
      2. Kapsamlı Veritabanları Bilgisi: Veritabanlarından veri toplama ve kurtarma konusunda bilgi sahibi olun. Ön uç geliştiriciler veritabanlarıyla ilişki kurabilmelerine ve onlarla arayüz oluşturabilmelerine rağmen, sunucu tarafı geliştirme şu anda depolama ve kurtarma dahil olmak üzere bu bilgilere avantajlı ve olağanüstü erişimi kontrol etmenin standart yöntemidir. Harika sosyal tarzdaki veritabanlarıyla başlayın ve bilginizin izin verdiği ölçüde grafik veritabanlarına doğru ilerleyin.

      3. Uygulama Programı Arayüzüne (API) Bağlanma: İnternet tarayıcıları, web uygulamalarıyla etkileşime giren tek varlık değildir. Düzenli olarak bir kuruluş, ana sitesinin yanı sıra iOS veya Android için bir mobil uygulama sunacaktır. Ek olarak, sunucu tarafında oluşturulan HTML'yi değil (React, Vue veya Angular gibi yapılar aracılığıyla) JavaScript'i kullanan program tabanlı uygulamalar vardır. Ekran bilgilerini kurtarmak için bu uygulamalar, ilişkilendirilecek bir Uygulama Programcısı Arayüzü veya API gerektirir.

      HTML, internet tarayıcılarında madde tasarlamak için yardımcı olabilir, ancak farklı projeler tarafından kullanılacak bilgiler için büyük ölçüde geliştirilmiş konfigürasyonlar vardır. API bilgileri için en yaygın iki konum, JavaScript Nesne Gösterimini temsil eden JSON ve genişletilebilir İşaretleme Dilini temsil eden XML'dir.

      4. Sunucu İşleme: Sitenizin tüm müşteri ve ürün verileriyle ilgilenmek için bir veritabanına ihtiyacı vardır. Bir veritabanı, site içeriğini, bilgileri kurtarmayı, düzenlemeyi, değiştirmeyi ve depolamayı kolaylaştıran bir yapıda depolar. Sunucu adı verilen uzak bir bilgisayarda çalışır. MySQL, Oracle, Postgres SQL ve SQL Server gibi genel olarak kullanılan çok çeşitli veritabanları vardır. Sunucu yönetimi için bunlardan herhangi birini seçebilir ve bu konuda uzmanlık kazanabilirsiniz: Docker, Kubernetes, Nginx, Node.js, New Relic vb.

      5. Popüler Çerçeveler Bilgisi: Tercih ettiğiniz dil ile tanımlanan çerçeveler hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Örneğin, Java ile gidiyorsanız, Spring, Hibernate vb. bilmeniz gerekir. Bunlar iyi bilinen Java tabanlı çerçevelerdir. Ek olarak, Python için gitme şansınız varsa, Flask, Django veya başka bir Python tabanlı çerçeve bilmeniz gerekecektir.
 
Geri
Üst