Bazı kasılma taktikleri

Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

Whistle

Ruhsuz Filozof
Site yetkilisi
Kurucu
Kurumsal Üye
Geliştirici
Yardımsever Üye
Mesaj
11.567
Çözümler
551
Beğeni
12.246
Puan
5.915
Ticaret Puanı
2
Arkadaşlar bu taktiği bende uyguluyorum gerçekten hızlı kasılabiliyorum sizinle paylaşmak istedim :)

YÜK GEMİLERİ: Yük gemileri, uzayda çeşitli bölgelerde gezinen ve bilgisayar kontrolündeki gemiler tarafından korunan gemilerdir. İçlerinde cubit (oyun parası) vardır. İnsan veya saylonlara ait olabilirler. Birçok bölgede karşılaşabileceğiniz bu gemiler silah donanımına sahip değillerdir ancak düşman gemileri tarafından korunmaktadırlar. Bu gemilerle ilgili yapabileceğiniz üç şey var.

1. Eğer bilgisayar kontrolündeki gemilerden bol bol öldürmek isterseniz önce yük gemisinin etrafındaki koruma gemilerini öldürün. Daha sonra yük gemisini patlatmadan takip edin. Kısa süreli aralıklar ile yine koruyucu gemiler teker teker yanınıza sıçrayacaktır. Siz de birer birer onları öldürebileceksiniz. Bu yöntem yük gemisini kullanarak bilgisayar kontrolündeki düşman gemilerinin yanınıza sıçramasını sağlamak için birebirdir ve siz her sıçrayan gemiyi öldürerek ekipman vs. kazanabilirsiniz.

2. Diğer bir seçenek ise yük gemisinin etrafındaki koruma gemilerini patlatıp daha sonra yük gemisini de patlatarak cubit kazanmaktır.

3. Eğer birden fazla kişi iseniz veya partide iseniz, biriniz yük gemisinin etrafındaki gemileri kendi üstüne çekerken diğeriniz veya diğerleriniz yük gemisini patlatarak yine cubit kazanabilirsiniz.

SAVAŞ TAKTİKLERİ

1. Düşmanı Ekranda Bulma ve Takip: Ekranda bir nesne seçtiğinizde başka bir yöne dönerseniz o nesnenin yeri ekranın köşelerinde küçük bir okla görünür. Dost veya düşmana göre rengi değişir, diğer herşey gri bir ok ile görünür. Savaş anında düşmanın yerini bu ok sayesinde kolaylıkla bulabilirsiniz ve ona doğru dönebilirsiniz. Takip böylece kolaylaşır.

2. Düşmanı Takip ve Bulma Anında Geminizi Kontrollü Kullanmak: Düşman sağ sola kaçtığında ekranda üçgen yerini gösterir. Mause’un sağ tuşunu ekranda basılı tutup 4 yöne döndürerek geminizi istediğiniz yöne döndürebilirsiniz. Örneğin bir düşman sağ tarafta görünüyor ise veya sağ tarafa kaçtı ise mause’un sağ tuşuna ekranda basılı tutup mause’u sağa doğru yavaş yavaş itin. Gemi o taraf dönecektir. Bu sırada bir yandan da “D” tuşuna hafif hafif basarak dönüşünüzü hızlandırın. Her zaman dönüşleri mause ile yapıp, döneceğiniz yöne göre “W,A,S,D” tuşlarına hafif hafif basarak dönüşleri hızlandırabilirsiniz. Bu 4 tuşa uzunca basmak geminizde ani dönüşlere sebep olacağından kontrolü zorlaşacaktır.

3. Düşman Takip Taktiği: Savaş anında düşman gemilerinden küçük olanların her zaman arkasına geçip arkasından takip etmeye çalışın. Böylece size ateş edemeyecektirler.

4. Savaş Anında Hedef Hızına Ulaşma ve Kontrollü Takip: Hedef aldığınız düşmanı takip ederken arkasına geçmeye çalışın ki size ateş edemesin. Arkasına geçtiğinizde “T” tuşuna basarak hızınızı onun hızına eşitletin ve arkasında kalmaya çalışın. Bazı durumlarda “Q” tuşu ile hızınızı tamamen kesin. Mesela düşman sizin etrafınızda dönüyorsa. Ya da size doğru gelip hemen arkanıza doğru geçtiyse hızınızı “Q” tuşu ile kesin, ona doğru dönüp tekrar hız verin. Veya etrafınızda dönüyorsa hız vermeden olduğunuz yerde siz de dönün. “T” tuşu ile hızınızı hedefinizin hızıyla eşitlemek çok önemlidir.

5. Hel Gemisi Zayıf Nokta: Geminin zayıf noktası sırt kısmıdır. Uçağınızı sırt kısmına çıkarıp onu sürekli orada takip edebilirseniz size ateş edemez. Diğer gemilerin de bu şekilde zayıf noktalarını bulabilirsiniz.

6. Birlik: Oyunda bir arada hareket etmeye çalışın. Bunun için partiler birebirdir.

7. Savaş Anında Küçük ve Büyük Gemi Ne Yapmalı: Savaş anında büyük ve küçük gemiler bir arada hareket ediyorsa, küçük gemiler küçük gemilere saldırmalı ya da büyük gemileri hedef alan roketleri vurmalıdırlar. Böylece saldırı gücü yüksek olan büyük gemiler rahat bir saldırı ortamı elde ederler. Düşman füzelerini kısa yoldan hedef almak için “Z” tuşuna basın. Füze patlayınca tekrar düşmanı hedef almak için “X” tuşuna basın.

8. Hedefe Kilitlenen Füzelerden Kurtulmak (Küçük Gemiler): Küçük gemiler bu füzelerden son hızda ve manevralar yaparak kurtulabilirler. Kamera arkanıza dönük olcak şekilde ilerleyin ve füzeyi izleyin. Yaklaştıkça ani ve uzun dönüşlerle kaçın. Füze her yaklaştığından bunu yapın. Bir süre sonra füze havada patlayacaktır. Bu süreçte de düşman gemisine uzaklaşın ki yeni füzeler atamasın. Ayrıca RCS süzülme cihazını da füzelerden kurtulmak için kullanabilirsiniz.

RCS Süzülme'nin Kullanımı: Son hızda ilerlerken yetenek slotlarınızdan bu ekipmanı aktif hale getirin. Bu sırada booster açık olmasın. Süzülmeyi etkin hale getirdiğiniz anda geminiz süzülmeye başlayacaktır. Gaza basmadan istediğiniz yöne geminizi döndürün. Geminiz en son gittiği yönde ilerlemeye devam edecektir. Bu şekilde Süzülmeyi etkin hale getirdiğiniz anda geminiz hala ileri doğru hareket ederken siz arkanıza dönebilirsiniz. Ya da istediğiniz herhangi bir yöne.

9. Hedefe Kilitlenen Füzelerden Kurtulmak (Tüm Gemiler): Sahte Hedef Atar denen ekipmanı uçağınıza yükleyin ve ona sahte hedef mermisi satın alın. Peşinize füze takıldığında onu ateşleyin. Füze sahte hedefi takip edecektir. Ancak sahte hedef 3 boydadır ve ne kadar büyük olursa füze yanıltma imkanı o kadar büyüktür. Sahte Hedef Atar denen cihazı geliştirebilirsiniz (upgrade edebilirsiniz).

10. Hedefe Kilitlenen Füzelerden Kurtulmak (Tüm Gemiler 2): En önemli yollardan birisi de hedefe kilitlenen füzeyi vurmaktır. Sizi takip eden füzeyi vurmak için ona dönük olmanız gerekir. Ancak birden fazla kişi bir arada iseniz birbirinizi hedef alan füzeleri vurarak yardımlaşmanız savaşta size büyük avantaj sağlayacaktır. Size ya da arkadaşlarınıza gelen füzeleri hedef almak için “Z” tuşuna basınız. Küçük gemiler füzeleri vurma konusunda daha başarılıdırlar.

11. Roket (Füze) Atma: Savaş anında kolayca roket atmak için düşman gerekli menzile girdiğinde ve roket atar aktif hale geldiğinde, roket atarı ''F'' klavyenizden basarak ateş edebilirsiniz. Füze tekrar yüklendiğinde tekrar aynı tuşa basın. Bunu sürekli yapabilirsiniz. Ancak her roket aratın belli bir uzaklık ve yakınlıktan ateşleme yaptığını unutmayın. Bu sebeple ateş edebilmek için gerekli mesafeyi korumalısınız.

12. Mermi Türü Değişme: Geminizde hangi silah olursa olsun mermi türünü değişmek için o silahın olduğu kutucuğa sağ tıklayın. Seçtiğiniz mermi türü için kuruldu diyecektir. Hangi mermiyi seçerseniz artık onda kuruldu yazar. Bu kutucuklar ekranın sağ alt kısmındaki uçak resminizin etrafındadır.

13. Otopilot: Otopilot ekipmanı geminizde varsa ona bastığınızda geminiz doğruca hedef aldığınız şey ne olursa olsun ona doğru döner. Bu sırada siz de yönlendirmeye çalışırsanız dönüş iptal olur ve kontrol size geçer. Otopilot enerji ile çalışır.

14. Savaş Anında Merminiz Biterse: Shift tuşuna basılı tutarak “R” tuşuna basarsanız “yeniden ikmal” ekranı açılır. Buradan dilediğiniz mermiyi savaş anında alabilirsiz. Gerekli mermi ya da roket için talep et diyip miktar girmeniz yeterli. Fiyatlar tüccardaki ile aynıdır.

15. İlk Vuran Herşeyi Alır: Düşman gemisi patlatmak, asteroid patlatmak ya da herhangi bir şeyi patlatmak veya konteynır toplamak konusunda her zaman ilk ateş eden (ilk toplayan) daha sonra kim patlatırsa patlatsın çıkan malzeme ve hammaddeyi alır. Yani ilk vuran herşeyi alır. Ayrıca günlük görevlerdeki droid ve düşman öldürme konusunda da ilk vuranın görevine işlenir. Daha sonrakiler sadece yardımcı olmuş olur. Aynı şekilde planetoide ilk maden gemisini çağıran hammaddeyi alır.

NOT: İlk ateşi yaptıktan sonra ateşi keserseniz öldürülen düşman gemisi droid size yazılmaz yardım eden oyuncuya geçer.

16. Asteroid Tarama: Asteroid taramalarında önce asteroidi scan cihazınızla tarayın daha sonra hammadde çıkarsa ateş etmeye başlayın. Aksi halde içi boş bir asteroid için boşa mermi harcarsınız. Silahınız otomatik ateşe edeceğinden asteroidi taramadan önce silahlarınızı '' G '' tuşu ile pasif hale getirin.

17. Filo Hammadde Paylaşımı: Filo üyeleri aynı bölgede ise kazanılan herşeyi paylaşırlar. Ayrıca planetoidden gelen hammaddeyi farklı bölgelerde olsalar da paylaşırlar. Ancak bir filo bir planetoid almışken sonradan üye olan birisi o planetoidden hammadde alamaz.

18. Düşmandan Kaçma: Eğer haklayamayacağınız bir gemi ile karşılaşırsanız hemen gaza basın. Başka bir bölgeye sıçrama işlemi başlatın. Peşinizde düşman olduğundan bu 1 dakika sürecektir. Space Bar (boşluk) tuşu ile hızınızı daha da arttırın ve 1 dakika boyunca düşmandan veya füzelerinden kaçmaya çalışın. Sonra sıçrayarak kurtulun.

19. Düşmandan Kaçarken Planetoid Kullanma: Eğer haklayamayacağınız bir düşman ile karşılaşırsanız ve yakınınızda bir planetoid varsa onun etrafından dolaşın. Böylece düşmanın sizi izlemesi zorlaşacaktır.

20. Düşmandan Kaçarken Koloni Karakolu Kullanma: Eğer haklayamayacağınız bir düşman ile karşılaşırsanız ve yakınınızda bir koloni karakolu var ise onu hedef alarak ona doğru gidin. İyice yaklaştığınızda yukarda çıkan “KENETLEN” sekmemsine tıklayın. Karakolun içinde güvende olacaksınız. Ayrıca düşman karakola yaklaştığında karakol gemisi ona ateş etmeye başlayacaktır.

Umarız faydasını görürsünüz.
 
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri
Üst