Yabancı ülkelerde Atatürk

Kyknos

Mutsuz
Emekli Üye
Editör
Mesaj
819
Beğeni
657
Puan
821
Ticaret Puanı
0

Şili'de Atatürk Anıtı! #27 - YouTube, Respect tarafından, 2 dakika önce tarihinde yayınlanmıştır.

KÜBA; SENİN BABAN ATATÜRK! - YouTube, Respect tarafından, 2 dakika önce tarihinde yayınlanmıştır.

Japonya da ki Atatürk Heykeli - YouTube, Respect tarafından, 1 dakika önce tarihinde yayınlanmıştır.






Umarım ders olur bir kaç kanı bozuk insana.






 
Atatürk, tüm dünyanın ibret alabileceği bir liderdi. Fakat onun liderliği otoriterliğinden değil. Tam tersine Avrupa'dan önce kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren, din ve vicdan özgürlüğü anayasal teminatına alan Laiklik ve daha bir sürü devrimleri var.
Düşman ülkeler bile Cumhuriyet'in ilk 10 yılındaki gelişmeleri gördükten sonra Atatürk'ü rol model edinebiliriz diye gazete yayımları vardı.

Atatürk, aydınlanma çağına katkıları bir yana emperyalizm (sömürge) altında yaşayan devletlere de ilham kaynağı olmuştur. Bunun en güzel örneği Küba'da verilebilir.
Bu yüzden Atatürk'ün her yerde heykelinin olması gayet normal. Atatürk yüzünden İsrail ve ABD'nin küresel projesi çöpe gitse de Atatürk'ün İsrail'de bile heykeli mevcut.

Sonundaki cümleye kesinlikle katılıyorum. "Umarım ders olur kanı bozuk insanlara"
Forumda siyaset yasağı olduğu için sadece dolaylı olarak şunu diyebilirim. Atatürk'ten nefret edenler ancak ve ancak İsrail ve ABD gibi sömürgeci devletlerin projesi başarısız olduğu için ederler. Bunu da din kılıfı altından yaparlar. Atatürk'ün dinimize hizmetleri de çok fazladır. Bu yüzden Atatürk'ü dini açıdan yıpratma girişimleri tarihi belgeler yalanlıyor.

Eğer geçmiş ile ilgili çok kafanız karışıyorsa son zamanlarda takip ettiğim Tarihin Bilinmeyen Yüzü programını izleyin. Youtube'da bölümleri mevcut. Her konuda tarihi belgeler ile bilgi veriliyor.

Bunlara ek olarak sitemizde değerlerimizi kullanarak reklamlarını ön plana çıkarmaya çalışan iki yüzlü alçaklarda mevcut. Şu ana kadar 2 kere Metin2 tanıtımlarında yaşadık bu sorunu. Bu hem TC Anayasasına hem forumun yasasına hemde genel ahlaka aykırıdır. Olacak O Kadar bu konu ile ilgili güzel bir skeç yayımlamıştı. İsterseniz bakalım;

Levent Kırca'nın da mekanı cennet olsun. Mizahı yollarla hatalarımızı bize bildiren değerli bir sanatçıydı. Onla büyüdüm ve onla öleceğim galiba. :)


Sitemizde Atatürk ve 3. şahıslar ilgili böyle hüküm bulunmaktadır.
ATATÜRK ve diğer 3. şahıslar aleyhine yazılan iletiler
MADDE 13

  1. Bu platformda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ULU ÖNDER Mustafa Kemal ATATÜRK'ün şahsına ve topluma kazandırdıklarına ilişkin 5816 sayılı ATATÜRK ALEYHİNE İŞLENEN SUÇLAR HAKKINDA KANUN'a aykırı ve toplum vicdanına sığmayan hiçbir ileti yazılamaz,paylaşım yapılamaz,ticari eylemde bulunulamaz.
  2. Üyeler, dünya ülkelerinin devlet başkanları,devlet büyükleri,siyaset ve din adamları ve diğer 3. şahıslar aleyhine konusu suç teşkil eden hiçbir paylaşımda bulunamaz,ileti gönderemez ve ticari eylemlerde bulunamaz.
  3. Bu maddenin 1. fıkrasına aykırı hareket eden üye; süresiz, bu maddenin 2. fıkrasına aykırı hareket eden üye; 5 ila 30 gün süresince forumdan uzaklaştırılır.
 
Geri
Üst