Kararlı Sürüm Öncesi Geliştirici Notları 6

Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
favicon.ico

Gene geldik bir duyuruya daha. :)
Bu duyuruları yapmamızın sebebi oyunun geliştirilme aşamasında nelerin yapıldığı ve hangi kademede olduğunu belirtmemizdir.
Önceden belirterek sizlerin fikirlerinizi de almak istiyoruz.
Bu güncelleme daha çok sistemlerin stabil hale getirilmesi, bugların çözülmesi üzerine gidilmiştir. Bu nedenle son duyurudan bu yana biraz zaman geçti. :)
Burada yaptığımız duyurular oyuncuları ilgilendiren duyurular olduğu için sadece sizlerin bilmesi gerekenleri söylüyoruz.
Şimdi neler yaptık bir bakalım...

  1. Yüksel levelken düşük level metinleri kesince eşya atıyordu. Bu sorun çözüldü.
  2. Bağışıklık oranı %100'den orjinal Metin2'deki gibi düşürülmüştür.
  3. Arena'da yapılan bir takım buglar düzeltildi. (Güvenlik gerekçesiyle içeriğini vermiyoruz.)
  4. Çevrimdışı pazar sistemi tamamen yeniden yapılandırıldı. Bu yapılandırma ile beraber sistemde yapılan değişiklikler şunlardır;
    • Yeni sistem daha stabil olacağı için sunucu üzerindeki yük ve lag seviyesi minimuma düşecektir. Bu hususta eski sistemde karakterlere ve oyunun geneline çevrimdışı pazar ile ilgili koyduğumuz sınırlamaların bir çoğu kalktı. Bunlar nedir?
      • Karakter başına 1 tane pazar açılıyordu. Bu sayı 2'ye çıkarıldı.
      • Sadece ch1'de pazar kuruluyordu bu sınırlama kaldırıldı bunun yerine artık her kanalda pazar açabileceksiniz. Fakat kanal başı pazar limiti getirdik. Tıpkı kanal başına oyuna girebilen kişiler gibi.
    • Yeni sistemin getirdiği özellikler arasında bir karakterde birden fazla çevrimdışı pazar açılacağı için arayüzde değişiklikler yaptık. Bunlar sırayla
      • Depo'ya banka özelliği getirilmiştir. Bu hususta çevrimdışı pazardan elde edeceğiniz gelirler direk olarak depoya gidecektir. Depodan paranızı çekebilir veya yatırabileceksiniz.
      • Depoya eklenen banka sistemi sayesinde pazarı kurarken sattığınız eşyaların toplamı ile envanterinizdeki yang miktarı 2t'yi aşıyorsa pazar kurmanıza izin vermiyordu. Artık bu sınırlama ortadan kalktı. Depodaki bankaya 2t'den fazla para saklayabileceksiniz. Fakat tek seferlik çekimde veya yatırmada en fazla 2t değerini girebilirsiniz.
      • Çevrimdışı pazar yönetim sistemide depoya alındı. Artık satılamayan eşyalarınıza ve pazarlarınıza depo üzerinden erişebileceksiniz.
      • Çevrimdışı pazarınızdan bir eşyanın fiyatını değiştirmek için artık yönetim paneline erişmeniz gerekmeyecek. Bu özellik direk olarak pazarın kendisine eklendi. Kendi pazarınızın yanına gidip, pazarı açtığınızda fiyatını değiştirmesini istediğiniz itemin üstüne farenin sol tuşuna basarsanız bir pencere gelecek. Buraya yeni miktarı yazabilirsiniz.
      • Çevrimdışı pazarınızdan bir eşyayı kaldırmak için artık yönetim paneline erişmeniz gerekmeyecek. Bu özellik direk olarak pazarın kendisine eklendi. Kendi pazarınızın yanına gidip, pazarı açtığınızda kaldırılmasını istediğiniz eşyaya farenin sağ tuşuna basarsanız bir onay penceresi verecek. Onay verirseniz eşya çevrimdışı pazarınızdan direk olarak envanterinize gelecek.
      • Çevrimdışı pazarı kurduktan sonra süresini değiştirebileceğimiz özellik kaldırıldı. Bu yüzden kurarken süreyi iyi seçiniz. ;)
  5. Beceri kitaplarının geçme oranı %100'den orijinal Metin2'deki gibi yapıldı. Artık beceri kitapları okurken başarısız olabilir. %100 geçmesini istiyorsanız münzevi tavsiyesini kullanmanız gerekli.
  6. Beceri kitaplarını okuduktan sonra 24 saat bekleme süresi geri getirildi. Bu süreyi beklememek için Kötü Ruh Kovma Kağıdı eşyasını kullanmanız gerekli.
  7. Eşyalara eklenen taşların başarı olasılığı %100'den orijinal Metin2'deki gibi düşürülmüştür. Yukarıdaki iki madde ile beraber bunu yapmamızın sebebi oyunda eşya geliştirmenin kolay olmasıydı. Oyunumuz zaten 0 - 99 ve nostaljiyi yaşatmak olduğu için bu tür kolaylıklar kaldırıldı.

Duyuruda bahsedilen şeylerle ilgili ekran görüntüleri paylaşılmayacaktır. Oyunun açılmasına yakın tanıtım konusundan görebileceksiniz. :)
 
En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri
Üst