Dungeon Hunter 5 |İnceleme|

Jeex

MT Üye
MT Üye
Editör
Mesaj
158
Beğeni
147
Puan
741
Baya uzun süredir böyle konular gelmiyordu tarafımdan. Bu sıralar, bilgisayara vakit ayırmamam gerektiğinden mobil oyunlara sarmış durumdayım. Eh, haliyle size bugün incelemesini yapacağım oyunda Dungeon Hunter 5 olacak.

İlk oyunun ne tarz bir oyun olduğu ile başlayalım isterseniz? DH5, zindan tabanlı RPG oyunu. Karakterlerimizle zindanlara giriyoruz, görevleri tamamlıyoruz ve gelişiyoruz. Durum sadece böyle mi ilerliyor? Hayır, bir çok özellik var aslında. Sadece zindan girip çıkmayı sevmeyen biriyseniz, uğraşabileceğiniz farklı sistemler bulunuyor.

Öncelikle oyunun tabanı olan zindan sistemine bakalım. Bu zindan sistemi, oyun içinde görevlerin bulunduğu, seviye atlattırdığı (sadece bu görevlerle seviye atlamıyoruz, fakat genel olarak bu zindanlarla atlıyoruz), bize para kazandırdığı ve oyunda ilerlettiği kısımdır. Yapmanız zorunlu mu? Değil, fakat oyunda ilerleyip gerçekten güçlü olmak istiyorsanız evet yapmanız gerekiyor. Burada, zindanlara belirli seviyeler koymuşlar. Örnek olarak, 1. zindan, 2. zindan diyerek uzuyor oyun. Zindanların içinde belli başlı görevler, kesmeniz gereken moblar ve en son öldürmeniz gereken boss bulunuyor. Zindanların içinde, en başta belirtilen bazı itemleri kazanmanız mümkün. Bu eşyaları genellikle etrafta bulunan nesneleri kırarak, parçalayarak kazanabilirsiniz. Veyahut mobların düşürmesi de muhtemel bir durum.

Zindanlar yavaş yavaş ilerlerken, bir de dört adet seviyesi bulunuyor bu zindanların. "Normal / Zor / Uzman / Destansı" şeklinde. Zindanların zorluğu arttıkça, zaten söylediğim gibi hem zindan zorluğu artıyor hem de gelen ödüller artıyor. Her zaman Normal seviye açıkken, görevleri tamamladıkça eski zindanların diğer seviyeleri artıyor. İlk Uzman oluyor, sonra Destansı gibi. Kısacası, siz görevleri tamamladıkça artış gösteriyor.

Size farklı özellikler var demiştim. Bunlardan birisi kale özelliği. Sizin bir kaleniz var, aynı diğer oyuncuların olduğu gibi. Bu kaleye zindanlardan veya kasalardan kazandığınız köleleri bu kaleye yerleştiriyorsunuz. Köleler sizin için altın biriktirirken, aynı zamanda size karşı olan baskınlara savunma yapıyor. Köleleri dediğim gibi kasadan çıkarma imkanınız var, veyahut zindanlardan kazanabilirsiniz.

Oyunda, ayrıca eşya geliştirme denilen bir olay var. Eşyaların belirli seviyeleri bulunuyor. Birincisi, kaynaştırma sistemi ile seviye yükseltmek, ikincisi ise "Evrim" sistemi ile yıldızlarını yükseltmek. Evrim ile yıldız yükseltmek, silahınıza veya kölenize daha çok kaynaştırma sistemi ile seviye yükleyip daha güçlü yapmanız demek oluyor.

Oyunda birde, etkinlikler ve günlük zindanlar bulunuyor. Evrim sisteminde, sizden belirli eşyalar istediği oluyor. 5 tane şundan bundan derken, bunları günlük zindanlardan çıkarıyorsunuz. Günlük zindanlar adından da belli olduğu gibi, gün gün açılıyor ve her zindan farklı eşyalar veriyor. Tabi ki, bu yüzden zindanlar gerçekten zor oluyor. Kısacası, iyi ekipmanlarla oraya gitmek gerekiyor. Etkinlik dediğimiz olayda, belirli zamanlarda etkinlikler açılıyor ve puana göre size hediyeler veriyor. Kısacası, etkinliğe katılıp iyi şekilde puan yapmanız gerekiyor.

İnceleme Notum: İyi bir oyun. Zaman geçirmeniz açısından tavsiye ederim.

İyi forumlar!​
 
Geri
Üst