Whistle

S İ N İ R L E N M E K
Site yetkilisi
Kurucu
Kurumsal Üye
Geliştirici
Yardımsever Üye
Mesaj
11.567
Çözümler
551
Beğeni
12.262
Puan
5.915
Ticaret Puanı
2
Facebook'ta duvarınıza yazdığınız her şeyin altı yorumlarla dolsun, Twitter takipçileriniz binleri bulsun istiyorsanız şöhrete giden yolda dikkat etmeniz gereken şeyler var;

1. Komik olun
Biraz doğuştan gelir, biraz da antrenman gerektirir. Mizah anlayışı, zekânızı ve kişiliğinizi gösterip sizi sivriltebilecek bir silahtır. Her tür yazıda, yorumda başka bir pencereden bakmanızı sağlar. Güldürmek şart.

2. Küçük siteleri ben yarattım
Nerede, ne yazıyorsanız yazın, mutlaka ahkam kesin. Bu böyledir, şöyledir diye kestirip atın, geri adım atmayın. Olabildiğince ters görünün. Kendinize güvenin.

3. Çok yönlülük şart
Artık anneniz bile Facebook’ta, değil mi? Bir tek Facebook ve Twitter’ın popüler olmak için yeterli olmadığını unutmayın. Friendfeed, Flickr, Reddit, Linkedin, Digg ve YouTube üyeliklerinizin hakkını verin.

4. Blog şart
Sayıklasanız bile olur, mutlaka bir ya da iki blog’unuz olmalı. Kişiliğinizin farklı yönlerini gösteren blog’lar olmaları yararınızadır. Buralara yazdığınız her şeyin Twitter ve Facebook’ta duyurulmasına da özen gösterin.
Blog oluşturmak için sitemizin blog hizmetinden yararlanabilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız. =>

5. İyi fotoğraf kurtarır
Blog’a yazacak çok çarpıcı ve akıllıca şeyler bulamıyorsanız fotoğrafın gücüne inanın. Oradan buradan topladığınız ilginç resimleri, güzel kadınları, çarpıcı kareleri çarşaf çarşaf yayın. Gerekirse altına bir meşhur şairden iki dize attırırsınız.

6. Polemik şart
Twitter’da polemiğe girmek işe yarayacaktır. Belli konularda birden ateşiniz yükselsin, ona buna sataşın, ne kadar zekice tepkiler verirseniz ortalık o kadar alevlenir.

7. Sıcak gündem
Twitter’da güncel meseleleri sakın atlamayın. Dizi finalleri, Başbakan’ın açıklaması, WikiLeaks, GS-FB derbisi… Her konuda bir fikriniz olsun. 140 karakterde ukalalık yapabilmenin kitabını yazın.

8. Sıkı takip
Şöhret çaba gerektirir. Kendi kendinize sanal aleme yazı gönderip durmak yetmez. Başkalarının yazdıklarını sıkı takip edin. Ahkam kesmeniz gerektiğinde referanslarınız sağlam olsun.

9. Şu an ne yapıyorsun?
Facebook status’unuzu rahatsız edici bir insan olmayı göze olarak sık sık güncelleyin. Ama aşk şiirleri ya da Atatürk sözleri yazmak yerine iki yoldan birini tercih edin: Ya esprili ve rahat olun ya da derin anlamlarla kafa karıştırın. İkisi de sinir bozucu ama takip oranı yüksek.

10. Ünlüler yakınımdır
Her fırsatta ne kadar şöhretli arkadaşlarınız olduğunu ihsas ettirin, ağzınızdan kaçmış gibi birlikte neler yaptığınızı anlatın. Twitter’da bir iki ünlüyle doğrudan senli benli muhabette girin.

11. Özel hayatı unutun
Artık tüm hikâyeniz sanal âlemde. “Bugün bir türlü yataktan çıkamadım, çok uykum var”, “sular kesik duş alamadım”, “sevgilimle ayrıldık ölüyorum” gibi anonslar artık gündelik yaşamınızın bir parçası. Ona göre yaşayın.

12. Retweet gücü
Twitter dünyasında başkalarının çarpıcı twit’lerini retweet ederek dikkatleri çekebilirsiniz. En azından varlığınız hatırlanır. Neleri seçtiğiniz sizi yansıtır.

13. Nadirin kerameti
Bir film, yazar, oyuncu; mümkünse az bilinen bir şeyi çok sevin. Tutkuyla söz edin. “Bu insan acayip şeyler buluyor” diye peşinize takılanlar olsun.

14. Anket canavarı
Bu ülkede herkesin içinde bir anket canavarı vardır. Doğru yerden kışkırtırsanız, herkes oy kullanmak ister. Konu ne kadar saçma olursa olsun. Sitenizde, blog’unuzda parlak başlıklı bir anket açın, dört koldan duyurun ve kenara geçip bekleyin.

15. Trend avı
Google Trends’den popüler başlıkları takip edin. Yıldızı yükselen mevzuları twitter’da, Friendfeed’de atlamayın. Boş vakitlerinizde Google’da trendleri aratın, yeniliklerden ilk siz haberdar oluyormuşsunuz gibi yapın.

16. Alıntı canavarı
Köşe yazarı, romancı, öykücü, şair... Bundan sonra okuduklarınıza kimden neyi alıntılayabilirim diye bakın. Yılmaz Özdil’den mi, Tezer Özlü’den mi? Artık yapacağınız her alıntı, sizi yansıtacaktır.

17. Vitrin mühim
Profil resminizi dikkatli seçin. Eğer her fotoğrafınızda kötü çıktığınızı düşünüyorsanız, sizi temsil ettiğini düşündüğünüz bir hayali karakter seçin. Ama tabii ideali ‘çabasızca’ iyi çıktığınız, ‘cool’ göründüğünüz bir resim olması.

18. Protesto ruhu
Çok nefret edin, çok kızın, çok olun... Sosyal ortamlarda hararet işe yarar. Hükümetten apartman yöneticisine uzanan skalada yolunda gitmeyen her şeye, her icraata ses edin. Öfkeden birlik doğar.

19. Aşk, meşk, seks
Bu üçlünün geçtiği her tür ifşaat sosyal paylaşım ağının her türünde itibar görür. Hele birinci ağızdan bilgi veriyorsanız... İlla üçüncü sınıf olmak zorunda değil, bunun da yaratıcı bir modelini bulun işte.

20. Haber takibi
New York Times’a herkes bakar, Uganda gazetelerini taramanız, oralardan haberleri ortamla paylaşmanız lazım. Hem dünyada ne oluyor bitiyor siz öğrenirsiniz hem de duyuran insan olursunuz.

21. İsim birliği
Radikal’e yorum yazarken de, Twitter’da da, Facebook’ta da aynı ismi kullanmaya çalışın. Bir yerde parladığınızda, şöhretiniz birbirini beslesin, sanal âlemde marka olun.

22. Fotoğraf servisi
Çantanızda bir fotoğraf makinesi taşıyın ve etrafınızda gördüğünüz saçma tabelaları falan fotoğraflayın. Bunların internette dolaşan hazırları da var ama özgün malzeme iyidir.

23. Yorumun gücü
Başkalarının blog’larını es geçmeyin. İnsanların blog’larını izleyin, sayfalarına üye olun ve hatta yazılarına yorum yapın ki onlar da sizi fark etsin. Başkasının yazısına yorum olarak kendi yazınızı ekleyin gerekirse.

24. Kendiniz olun
Eğer sıkıcı bir insan olduğunuzu düşünüyorsanız, kendiniz olmanız da şart değil. Dert etmeyin, kendinizmiş gibi davranın. Zamanla ona dönüşürsünüz belki... Yeter ki sonradan pişman olacak şeyler yazmayın. Temizlemesi zor olur.

25. Listelemek iyidir
Listeler hep ilgi çeker. ‘Yağmurda dinlenecek 10 şarkı’, ‘İçinden zeplin geçen 10 öykü’, ‘Rokayla yapılabilecek 10 salata’... Ne kadar acayip liste yaparsanız, o kadar çok takip edilirsiniz.
 
Bence popi olmanın altında primcilik var.
Kesinlikle katılıyorum. Kaç senelik eski arkadaşlarım 1 yıl hiç konuşmamışken, 1 yıl sonra "knk pp beğensene" demeleri yok mu? :( Birde sosyal medyayı yaşanmaz hale getirirler fakat bu konuda anlatılan popilik bizim gördüğümüz kişiler gibi değil. Gördüğümüz popiler karşılıklı beğeni yapıyor genelde. ;)
 
Geri
Üst