- Ticaret Puanı
- 0
Son zamanlar ülkece içinde olduğumuz durum hakkında neler düşünüyorsunuz arkadaşlar? Kardeş ülke olan Azerbaycan ile verdiğimiz bu savaş. Hak olanı geri almak hakkında?
Mutlaka şu veya bu sebepler için milleti savaşa sürüklemek taraftarı değilim. Savaş zorunlu ve hayati olmalıdır. Hakiki düşüncem şudur: Ulusu savaşa götürünce vicdan azabı duymamalıyım. Öldüreceğiz diyenlere karşı, “ölmeyeceğiz” diye savaşa girebiliriz. Ancak, ulusun hayatı tehlikeye girmedikçe, savaş bir cinayettir.
(1923, Adana) (Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, Atatürk Araştırma Merkezi, C. II, Ankara, 1997, s. 128)
Bu tarz durumlarda hükümet ile halkı ayırmak gerekiyor. Bu savaşı fırsat bilen bazı kesimler ülkemiz içerisinde de iç savaş çıkartmak için bazı söylemlerde bulundu. Ülkemizde de Türk vatandaşı kimliğini taşıyan ermeni kökenli insanlar da var. Tekrardan 6 - 7 Eylül'de yaşayan olayları canlandırmak isteyenlere fırsat vermemek gerekiyor.
Ne yazık ki her kökende kendini bilmez insanlar oluyor. Mümkün olduğunca tepkilerimizi direk kendini bilmez insanlara yönlendirmek daha doğru olacaktır. Onlara kızıp ülkemizde işinde gücünde olan, bu vatanı seven insanlara saldırmamak gerekiyor. Daha öncede çinli diye korelileri döven olmuştu çünkü
Ülkeler işini iyi yapan insanlara kucak açıyorken, ülkeden gönderilmesi gerekenlerin başına "işinde gücünde olanlar" yazarsan hata yapmış olursun. Yazına katılıyorum ama ülkenin bu durumda olmasıyla yardım etmesinin yakından uzaktan alakası yok.İşinde gücünde olanlar, gitsin kendi memleketinde işinde gücünde olsun. Olamıyorlarsa da o onların kaderidir yani Türkiye olarak her insana kucak açamayız bence.
Ermenilerin Amerika'da büyük güce sahip olması bu provokasyonu başarılı bir şekilde yürütmelerine yardımcı oluyor. Geçen sene araştırmıştım bu konuyu, tavsiye ederim çok şey öğrenirsin. kardashianlardan başlayabilirsinVe birde sosyal mecralarda dünyaca ünlü sanatçıların ermenilerin saçma sapan yalanlarına inanıp paylaşımlarda bulunması da ayrıcı beni deli ediyor şu görsele bakın lütfen
işinde gücünde olanlardan kastettiklerim zaten ahım şahım mesleklere sahip değiller. Vergisiz açılan dükkanlar ve iş yerlerinden ibaret. Sırf bunu yapacak diye de hiç bir ülke kolay kolay "sorun teşkil edebilecek" milletten bir kişiyi bile sınırlarından sokmuyor içeri. Ülkenin içinde bulunduğu bütün durumların sebebini buna bağlamıyorum elbette, ama çok çok yakından olan alakalı kısımları da var. Sana bana yapılmayan ayrıcalıkların, mültecilere yapılması gibi.Ülkeler işini iyi yapan insanlara kucak açıyorken, ülkeden gönderilmesi gerekenlerin başına "işinde gücünde olanlar" yazarsan hata yapmış olursun. Yazına katılıyorum ama ülkenin bu durumda olmasıyla yardım etmesinin yakından uzaktan alakası yok.
Ermenilerin Amerika'da büyük güce sahip olması bu provokasyonu başarılı bir şekilde yürütmelerine yardımcı oluyor. Geçen sene araştırmıştım bu konuyu, tavsiye ederim çok şey öğrenirsin. kardashianlardan başlayabilirsin