Geliştirici Günlüğü: İnce Ayrıntıların Güzelliği :)

lonca-davet-kapak-png.1335

Oyunu oynarken fark edemediğimiz ince ayrıntılar vardır. İşte bu resimde de gördüğünüz gibi ince bir dokunuş gerçekleştirdik. Lonca daveti aldığımızda kimin gönderdiğini öğrenemezdik. Fakat Casro2'de bunu görebileceğiz. Yuppii....


Orijinal lonca davet.jpg

Normalde loncaya birisini davet ettiğinizde karşınızdaki kişiye bu mesaj giderdi.

Peki ya buna ne dersiniz? Siz daha önce hiç arkadaş listenizden yanlışlıkla bir başkasını sildiğiniz oldu mu? Aşağıdaki resimde gördüğünüz üzere artık yanlışlıkla birisini silme olasılığı düştü. Çünkü resimdeki gibi bir düzenleme yaptık ve birisini sildiğiniz zaman size böyle bir pencere gelecek.

Arkadaş listesinden birisini çıkarınca gelecek uyarı.jpg

Arkadaşlar kategorisinden birisini silmek istediğiniz zaman size böyle bir onay mesajı gelir.


Peki şimdi soruyor olabilirsiniz. Acaba Lonca, Engelliler veya Fısıltı Grupları kategorisinden bir şey silmek istediğim zaman normaldeki gibi sadece "Sil?" mesajı mı gelecek. Tabikide hayır! Biz bir şeyi yaptık mı enine - boyuna her şeyi yaparız. İsterseniz diğerleri için gelecek onay penceresinde neler yazdığına bir bakalım. :)

Loncadan birisini attığında çıkacak uyarı.jpg

Lonca'da yetkili iseniz Lonca kategorisinden birisini sildiğinizde (atmak) gelecek onay mesajı.


Engelliler kategorisi için;
Engel listesinden birisini kaldırdığımızda çıkacak uyarı mesajı.jpg

Engelliler kategorisinden birisini silmek istediğinizde gelecek onay mesajı.

Ve tabi orijinal Casro2 sistemi olan Fısıltı Grup'un Arkadaşlar penceresine eklediği ufak bir modülü unutmayalım. (Fısıltı Grup sistemiyle ilgili detaylar Kararlı Sürüm açılışında.)

Casro2 mesajlaşma grubundan çıkış uyarısı.jpg

Üyesi olduğunuz toplu mesajlaşma grubundan çıkmak isterseniz gelecek onay mesajı.

Peki ya grup kurucusu?
Casro2 mesajlasma grubundan lider cikis uyarisi.jpg

Kurucusu olduğunuz toplu mesajlaşma grubundan çıkmak isterseniz gelecek onay mesajı.

Evet arkadaşlar bu geliştirici günlüğümüzde ince ayrıntılara değinmek için yaptığımız ufak tefek dokunuşlardan bahsettik. Sizce de güzel olmamış mı? :) Biz bunları yaparken çok eğlendik. Serverimiz açıldığında da sizlerinde eğleneceğini düşünüyoruz.

Eee şimdi diğer sistemlerimizi merak edenler olacaktır. Lakin her şeyi anlatmaya kalksak sayfalar yetmez. Daha ufak tefek dokunuşların bir kısmını anlattık. Neyse şimdilik bu kadar bilgi ile idare edin. Açılış günü geldiğinde mevcut tanıtım konumuzu kararlı sürüm için güncelleyeceğiz.

Betadan Kalma Tanıtım Konumuz: Casro2 Online Tanıtım [22.02.2017]
Beta'dan Bu Yana Oyunda Yapılan Değişiklikleri Öğrenmek İçin: Casro2 Duyurular

Evet arkadaşlar bu geliştirici günlüğümüzden de bu kadar. Bu günlükte aslında ince ayrıntıların ne kadar önemli olduğunu anlamış olduk. Bizlere desteklerini esirgemeyen dostlarımıza (oyuncu, yayıncı) sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Takipte kalmayı unutmayın. :)

Dikkat testi: Resimde ufak bir ayrıntıyı dile getirmedim. Sizce resimlerde yer alan diğer ayrıntılar nedir?


Nostalji Yaşamak İsteyenler İçin Casro2!
 

Dosya Eklentileri

  • lonca davet - kapak.png
    lonca davet - kapak.png
    180,1 KB · Gösterim: 1.356
Son düzenleme:
Hocam Casro2 açılacak mı ? Yoksa sistem denemesi için mi tutuluyor. :)

Bu konu içinde yazan bir kaç cümle ile bu sorunun yanıtını alabilirsiniz. Geliştirici günlüğünü genelde her oyun yapımcıları yapar. Casro2 için yapılan şeyleri duygu ve düşüncelerimizi katarak sunuyoruz. :);) Kısacası geliştirici günlüklerinde yeniliklerden daha çok geliştiren kişilerin düşünceleri yer alıyor. Yenilikler güncelleme notlarında kısa kısa anlatılır.
 
Son düzenleme:
Bu arada sistemler yerinde olmuş eline sağlık :) dikkatimi çeken ayrıntılar; Oyuncu ve gm ayrılmış Gm için [GM 91] iken oyuncu için [Lv.18] yapılmış. Oyuncuya tıklayınca bir değişiklik var normalde farklı olarak isim ve can yeri galiba :) Mini mapte beyaz nokta var metin olabilir. Mini mapte 2 tane M var bunlardan diğeri ışınlama için olan M değilde S (spawn) yapılabilir son olarak zeminde değişik :) Ha birde nazmiye :D ;) Son olarak bir şeye daha değinmek istiyorum o da tasarım arayüzü çok kötü nasıl desem orijinal renklerle uyumsuz hatta birbirini katletmiş diyebilirim :)
 
Bu arada sistemler yerinde olmuş eline sağlık [emoji4] dikkatimi çeken ayrıntılar; Oyuncu ve gm ayrılmış Gm için [GM 91] iken oyuncu için [Lv.18] yapılmış. Oyuncuya tıklayınca bir değişiklik var normalde farklı olarak isim ve can yeri galiba [emoji4] Mini mapte beyaz nokta var metin olabilir. Mini mapte 2 tane M var bunlardan diğeri ışınlama için olan M değilde S (spawn) yapılabilir son olarak zeminde değişik [emoji4] Ha birde nazmiye [emoji1] [emoji6] Son olarak bir şeye daha değinmek istiyorum o da tasarım arayüzü çok kötü nasıl desem orijinal renklerle uyumsuz hatta birbirini katletmiş diyebilirim :)
Beğenmenize sevindim. Duyurularda orijinal etcye dönüş yaptığımızı belirtmiştim. Lakin bu ekran görüntüleri eski olduğu için böyle kaldı. Aslında istediğim gizli ayrıntılar bunlar değildi. Çünkü bu saydıklarınızın çoğu betada vardı. [emoji4]Gözünüzden kaçmamış ama. :D
 
Geri
Üst