Jax Rehber / Diziliş

Jeex

MT Üye
MT Üye
Editör
Mesaj
158
Beğeni
147
Puan
741
Merhaba mmotutkunları üyeleri. Uzun zamandır oynadığım ve çok sevdiğim bir heronun rehberini yapmaya karar verdim. Baştan not olarak şunu geçelim;

!En iyi ben bilirim demiyorum, fakat benim kullandığım item dizilişi ve oynayış tarzımı anlattığım bir konu olacaktır. Sizin için farklı olabilir, benim için bu şekildedir. Gene de yeni başlayan arkadaşlara iyi gelecektir diye düşünüyorum.!

latest


Oyun Yeri

Jax yukarı koridorda, ormanda oynayabilen bir karakterdir. Hangisini tercih edeceğiniz size kalmış bir durum. Ben yukarı koridorda oynadığım için ona göre anlatacağım. Jax, yukarı koridorda doğru oynandığı takdirde gerçekten iyi işler çıkaran bir şampiyondur. Önemli olan, "karakterimin hasarı gayet iyi, ben bodoslama gireyim hacı" dememenizdir. Doğru yerlerde doğru hamleler yapmalısınız. Yoksa hiç olmadık şeyler başınıza gelebiliyor. :D

Ormanda ise işler biraz farklı işliyor. Diğer koridorlara atacağınız baskınlarda rakibin itmesini beklemeniz gerekebilir. Yoksa üstüne atlama yeteneğinizi kullanana kadar kendi kulesine yetişebilir rakibiniz. Bu sefer, kill aldırmak yerine sadece koridordan uzaklaştırırsınız, fakat siz gittiğiniz anda rakip geri gelebilir.



Yetenekler

Amansız Saldırı

Armsmaster_MasterOfArms.png


Jax'ın pasif yeteneğidir. Saldırı yaptıkça şampiyonun saldırı hızını arttırır. 8 adet yük birikir ve saldırıyı kestiğiniz anda yükler bitmeye başlar. Bittiği zaman saldırı hızı eskisine döner.

Sıçrama Saldırısı

JaxLeapStrike.png


Jax bir birime doğru sıçrar. Birimin rakip birim olması halinde, Jax silahıyla darbe indirir.

Jax bir hedef birimin üzerine sıçrar ve hedef rakipse 80/120/160/200/240 (+100% ek Saldırı Gücü) (+60% Yetenek Gücü) fiziksel hasar verir.

Bu yetenekle dost minyonlara, dost şampiyonlara zıplayabilirsiniz unutmayın!


Güçlendir

JaxEmpowerTwo.png


Jax silahını enerjiyle yükler ve bir sonraki saldırısının ek hasar vermesini sağlar.

Jax silahını enerjiyle doldurur ve bir sonraki normal saldırısı ya da Sıçrama Saldırısı'nın fazladan 40/75/110/145/180 (+60% Yetenek Gücü) Büyü Hasarı vermesini sağlar.


Karşı Saldırı

JaxCounterStrike.png


Jax'ın savaştaki hüneri, kısa süreliğine gelen tüm fiziksel saldırılardan sıyrılmasını ve ardından hızla karşı saldırıya geçerek çevresindeki bütün rakipleri sersemletmesini sağlar.

Jax 2 saniyeye kadar sürebilen bir savunma duruşuna geçerek gelen bütün normal saldırılardan sıyrılır ve alan etkili yeteneklerden %25 az hasar alır. 2 saniye sonra ya da bu yeteneği yeniden etkinleştirdiğinde, Jax çevresindeki rakipleri 1 saniyeliğine sersemletir ve onlara 55/80/105/130/155 (+50% ek Saldırı Gücü) fiziksel hasar verir.
Karşı Saldırı, Jax'in sıyrıldığı saldırı başına %20 daha fazla hasar verir (en fazla: %100 hasar artışı).


Büyük Ustanın Kudreti


JaxRelentlessAssault.png


Peş peşe gerçekleştirilen her üçüncü saldırı fazladan Büyü Hasarı verir. Ayrıca, Jax bu yeteneği etkinleştirdiğinde azmini pekiştirerek, Büyü Direncini ve Zırh değerini kısa süreliğine arttırabilir.

Pasif: Jax peş peşe gerçekleştirdiği her üçüncü saldırıda fazladan 100/160/220 (+70% Yetenek Gücü) Büyü Hasarı verir.
Aktif: Jax azmini pekiştirerek, 8 saniyeliğine 30 Zırh ve 20 Büyü Direnci kazanır.İlave Zırh, 30/50/70 + %50 ilave Saldırı Gücüne eşittir.Büyü Direnci avantajı, 30/50/70 + %20 Yetenek Gücüne eşittir.



Önemli Notlar 1

Yetenekleri okuduğunuza göre, artık Jax'ın hybrid bir şampiyon olduğunu anlayabiliyorsunuz demektir. Hybrid, hem yetenek gücü hem de saldırı gücü kullanan karakter demektir. Bu anlamda, Jax hem yetenek gücüne hem de saldırı gücüne ihtiyaç duyacaktır. Fakat, biz sadece bir adet yetenek gücü veren eşya çıkacağız.

Eşyalar

Üçlü Kuvvet

uclu-kuvvet.jpg


+250 Can
+25 Saldırı Gücü
+%40 Saldırı Hızı
Bekleme Süresinde %20 Azalma
+%5 Hareket Hızı
+250 Mana


ÖZEL Pasif – Savaş Galeyanı: Normal saldırılar, isabet halinde 2 saniyeliğine 20 Hareket Hızı verirken; katletme halinde ise 60 Hareket Hızı verir. Bu Hareket Hızı avantajı, menzilli şampiyonlar için yarıya iner.
ÖZEL Pasif – Büyülükılıç: Bir yetenek kullandıktan sonra yapılan ilk normal saldırı, isabet halinde taban Saldırı Gücü değerinin %200 kadarına eşdeğer ilave fiziksel hasar verir (1.5 saniye bekleme süresi).

Neden Çıkmalıyız: 250 Can, 25 saldırı gücü, %40 saldırı hızı, bekleme süresini azaltma küçümsenecek şeyler değil. Ayrıca tamamen işimize yarayan şeylerle doldurulmuş. Bu eşyayı ilk olarak çıkın.


Guinsoonun Hiddeti

guinsoonun-hiddeti.jpg


+35 Saldırı Gücü
+50 Yetenek Gücü
+%25 Saldırı Hızı


Pasif: Normal saldırılar isabet halinde 15 ek büyü hasarı verir.


ÖZEL Pasif: Normal saldırılar 5 saniyeliğine +%8 Saldırı Hızı, +3 Saldırı Gücü ve +4 Yetenek Gücü verir (6 defaya kadar birikir). 6 yüke ulaştığında Guinsoo’nun Gazabı kazandırır.


Guinsoo’nun Gazabı: Her iki saldırıdan biri isabet etkilerini fazladan bir kez daha tetikler.

Neden Çıkmalıyız: Size az önce hybrid bir şampiyon oynadığımızı söylemiştim. Tek yetenek gücü verecek eşyamızda bu. Özel pasifi sayesinde kendi pasifimizle birlikte aşırı güçlendirecek. Saldırızı hızı da işimize yarayan etkenlerden.


Sterak'ın Güvencesi

sterakin-guvencesi.jpg


+450 Can


Özel Pasif:+%50 Taban Saldırı Gücü

Özel Pasif – Can Simidi: 5 saniye içinde şampiyon seviyesine bağlı olarak en az 400 ila 1800 hasar alınması halinde sahip olduğun ilave can miktarının %75 kadarına eşdeğer bir kalkan verir. 0.75 saniye sonra kalkan 3 saniye içinde bozunur (60 saniye bekleme süresi).

Sterak’ın Hışmı: Can Simidi devreye girdiğinde 8 saniyeliğine büyüyüp kuvvetlenmeni sağlar ve +%30 Sıvışma kazandırır.

Neden Çıkmalıyız: Jax, sadece saldırıya odaklanarak ilerletebilecek bir şampiyon değil. Yaşamamız için biraz da sağlam olmamız gerekiyor. Özel pasifi sayesinde ekstra taban saldırı gücümüzüle birlikte canımızı arttırmamız, takım savaşlarında öne çarpışan bir şampiyon olarak işimize yarayacak. Ayrıca canınız belirli bir seviyenin altına düştüğü zaman, sizi büyüterek kalkan sağlayacak. Kısacası, takım savaşlarında ölmemek için bize destek olacak.


Haşmetli Hydra

hasmetli-hydra.jpg


+450 Can
+50 Saldırı Gücü
+%100 Taban Can Yenilenmesi


ÖZEL Pasif – Biçiş: Temel saldırılar 5 + azami can değerinin %1 kadarını ilave fiziksel hasar olarak hedefe; 40 + azami can değerinin %2.5 kadarını da koni biçiminde bir alanda isabet alan diğer rakiplere fiziksel hasar olarak verir.
ÖZEL Aktif – Hilal: Bir sonraki saldırında, bütün hedeflerin aldığı Biçiş hasarı, fiziksel hasar olarak 40 + azami can değerinin %10 kadarına çıkar ve koni şeklindeki etki alanı büyür (20 saniye bekleme süresi).


Neden Çıkmalıyız: Sağlamlığımızı biraz daha arttırırken, aynı zamanda saldırı gücümüzü arttırmalıyız. Aldığımız 450 can, üstüne birde taban can yenilenmesi çok işimize yarayacak. Takım savaşlarında ölmememiz için gerekli bir eşya.


Koruyucu Melek

koruyucu-melek.jpg

+40 Saldırı Gücü
+30 Zırh


ÖZEL Pasif: Ölümcül hasar alındığında zamanı 4 saniye durdurduktan sonra taban canın %50 kadarını ve azami mananın %30 kadarını yeniler (300 saniye bekleme süresi).


Neden Çıkmalıyız: Öldük mü? Diriliriz! Takım savaşlarında ihtiyaç duyulan bir şampiyonsunuz, bu kesin. Verdiği zırh ve saldırı gücünden sonra, takım savaşında ölürsek tekrardan diriliyoruz. Böylelikle ölsek bile katkımız dokunuyor savaşa.

Merkürün Adımları

merkurun-adimlari.jpg


+25 Büyü Direnci


ÖZEL Pasif – Gelişmiş Hareket: +45 Hareket Hızı
ÖZEL Pasif – Sıvışma: Sersemletme, yavaşlatma, kışkırtma, korkutma, susturma, körleştirme, dönüştürme ve hareketsiz bırakma etkilerinin süresini %30 kısaltır.

Neden Çıkmalıyız: Çok fazla büyü kullanan, ya da ağır şekilde vuran karakterlere karşı çıkılabilir.


Ninja Tabisi

ninja-tabisi.jpg


+30 Zırh


ÖZEL Pasif: Normal saldırılardan gelen hasarın %10’sini engeller.
ÖZEL Pasif – Gelişmiş Hareket: +45 Hareket Hızı

Neden Çıkmalıyız: Saldırı gücü yüksek olan karakterlere karşı oynuyorsak çıkabiliriz.


Alternatif Eşyalar

Ruh Gömleği

ruh-gomlegi.jpg


+450 Can
+55 Büyü Direnci
+%100 Taban Can Yenilenmesi
Bekleme Süresinde %10 Azalma


ÖZEL Pasif: Tüm iyileştirme etkilerini %30 arttırır.

Neden Çıkmalıyız: Karşıda büyü hasarı vuran karakterler çok ise, Haşmetli Hydra yerine çıkabilirsiniz. Kesinlikle etkisi olur.


Oynayış Stili

Üst koridorda oynanış stili, yerinde agresif olmanızdır. Ne çok agresif, ne çok defansif. Yerini bulduğunuz anda, girişmeli, öldüremiyorsanız zorlamamalısınız. Neden mi? Jax, ağır hasarı başlarda vurduktan sonra durulabiliyor. Böylece bir anda kendinizi ölü bulabiliyorsunuz.

Koridorda minyon keserken, ani bir şekilde E + Q kombonuzu kullanabilirsiniz. Sonrasında vuracağınız W ile hasarı bırakıp çıkabilirsiniz. Böylelikle rakibinizin potunu kullanmasına veyahut merkeze gitmesine yardımcı olabilirsiniz. Eh, bu da sizin işinize gelecek bir eylem olur.

Takım savaşlarında, saldırı gücü taşıyıcılarını öldürmek büyük bir önem taşır. Eğer, onu öldüremeyecek gibi hissederseniz, sadece E yeteneğiniz sayesinde sersemletmeniz ve W ile hasarı bıraktıktan sonra Q ile çıkmanız işe yarayabilir. Böylelikle takımınızdaki suikastçiler saldırı gücü taşıyıcısının işini bitirebilir. Bu durumda, siz de başka rakiplere odaklanırsınız. Unutmayın, onu sersemletmek önemlidir.

Koridorda öldüğünüzde veya bir şekilde geri kaldığınızda, diğer koridorlara baskın düzenleyerek kendinizi ileri taşıyabilirsiniz. Tabi bunu yaparken biraz dikkatli olun, baskında öldüreceğim diye ölmeyin. :D

İlk merkeze gittiğinizde kesinlikle hedefiniz Üçlü Kuvvet'in alt eşyası olan Ağırkan'ı bitirmek olsun. Koridorda canınızın çok olması ve saldırı gücünüzün artması sayesinde öne geçebilirsiniz.

Ormancınızla iletişiminiz iyi olsun. O geldiğinde rakibi sersemletmeyi ve ardından rakibi öldürmeyi unutmayın. En kötü merkezine döndürebilirsiniz. Ayrıca, karşı ormancıya karşı sürekli tetikte olun ve her yeri totemleyin. Jax sadece Q yeteneği ve Sıçra yeteneği sayesinde kaçabiliyor, aniden yakalanırsanız kaçamayabilir ve ölebilirsiniz. Dikkatli olun!

Umarım yararlı bir rehber olmuştur. Okuduğunuz için teşekkürler, iyi forumlar :)
 
Özgün içerik hazırlamanın zor olduğunu biliyorum. Bu yüzden yaptığınız rehberlerden dolayı teşekkür ederim. :)
 
Merhaba mmotutkunları üyeleri. Uzun zamandır oynadığım ve çok sevdiğim bir heronun rehberini yapmaya karar verdim. Baştan not olarak şunu geçelim;

!En iyi ben bilirim demiyorum, fakat benim kullandığım item dizilişi ve oynayış tarzımı anlattığım bir konu olacaktır. Sizin için farklı olabilir, benim için bu şekildedir. Gene de yeni başlayan arkadaşlara iyi gelecektir diye düşünüyorum.!

latest


Oyun Yeri

Jax yukarı koridorda, ormanda oynayabilen bir karakterdir. Hangisini tercih edeceğiniz size kalmış bir durum. Ben yukarı koridorda oynadığım için ona göre anlatacağım. Jax, yukarı koridorda doğru oynandığı takdirde gerçekten iyi işler çıkaran bir şampiyondur. Önemli olan, "karakterimin hasarı gayet iyi, ben bodoslama gireyim hacı" dememenizdir. Doğru yerlerde doğru hamleler yapmalısınız. Yoksa hiç olmadık şeyler başınıza gelebiliyor. :D

Ormanda ise işler biraz farklı işliyor. Diğer koridorlara atacağınız baskınlarda rakibin itmesini beklemeniz gerekebilir. Yoksa üstüne atlama yeteneğinizi kullanana kadar kendi kulesine yetişebilir rakibiniz. Bu sefer, kill aldırmak yerine sadece koridordan uzaklaştırırsınız, fakat siz gittiğiniz anda rakip geri gelebilir.



Yetenekler

Amansız Saldırı

Armsmaster_MasterOfArms.png


Jax'ın pasif yeteneğidir. Saldırı yaptıkça şampiyonun saldırı hızını arttırır. 8 adet yük birikir ve saldırıyı kestiğiniz anda yükler bitmeye başlar. Bittiği zaman saldırı hızı eskisine döner.

Sıçrama Saldırısı

JaxLeapStrike.png


Jax bir birime doğru sıçrar. Birimin rakip birim olması halinde, Jax silahıyla darbe indirir.

Jax bir hedef birimin üzerine sıçrar ve hedef rakipse 80/120/160/200/240 (+100% ek Saldırı Gücü) (+60% Yetenek Gücü) fiziksel hasar verir.

Bu yetenekle dost minyonlara, dost şampiyonlara zıplayabilirsiniz unutmayın!


Güçlendir

JaxEmpowerTwo.png


Jax silahını enerjiyle yükler ve bir sonraki saldırısının ek hasar vermesini sağlar.

Jax silahını enerjiyle doldurur ve bir sonraki normal saldırısı ya da Sıçrama Saldırısı'nın fazladan 40/75/110/145/180 (+60% Yetenek Gücü) Büyü Hasarı vermesini sağlar.


Karşı Saldırı

JaxCounterStrike.png


Jax'ın savaştaki hüneri, kısa süreliğine gelen tüm fiziksel saldırılardan sıyrılmasını ve ardından hızla karşı saldırıya geçerek çevresindeki bütün rakipleri sersemletmesini sağlar.

Jax 2 saniyeye kadar sürebilen bir savunma duruşuna geçerek gelen bütün normal saldırılardan sıyrılır ve alan etkili yeteneklerden %25 az hasar alır. 2 saniye sonra ya da bu yeteneği yeniden etkinleştirdiğinde, Jax çevresindeki rakipleri 1 saniyeliğine sersemletir ve onlara 55/80/105/130/155 (+50% ek Saldırı Gücü) fiziksel hasar verir.
Karşı Saldırı, Jax'in sıyrıldığı saldırı başına %20 daha fazla hasar verir (en fazla: %100 hasar artışı).


Büyük Ustanın Kudreti


JaxRelentlessAssault.png


Peş peşe gerçekleştirilen her üçüncü saldırı fazladan Büyü Hasarı verir. Ayrıca, Jax bu yeteneği etkinleştirdiğinde azmini pekiştirerek, Büyü Direncini ve Zırh değerini kısa süreliğine arttırabilir.

Pasif: Jax peş peşe gerçekleştirdiği her üçüncü saldırıda fazladan 100/160/220 (+70% Yetenek Gücü) Büyü Hasarı verir.
Aktif: Jax azmini pekiştirerek, 8 saniyeliğine 30 Zırh ve 20 Büyü Direnci kazanır.İlave Zırh, 30/50/70 + %50 ilave Saldırı Gücüne eşittir.Büyü Direnci avantajı, 30/50/70 + %20 Yetenek Gücüne eşittir.



Önemli Notlar 1

Yetenekleri okuduğunuza göre, artık Jax'ın hybrid bir şampiyon olduğunu anlayabiliyorsunuz demektir. Hybrid, hem yetenek gücü hem de saldırı gücü kullanan karakter demektir. Bu anlamda, Jax hem yetenek gücüne hem de saldırı gücüne ihtiyaç duyacaktır. Fakat, biz sadece bir adet yetenek gücü veren eşya çıkacağız.

Eşyalar

Üçlü Kuvvet

uclu-kuvvet.jpg


+250 Can
+25 Saldırı Gücü
+%40 Saldırı Hızı
Bekleme Süresinde %20 Azalma
+%5 Hareket Hızı
+250 Mana


ÖZEL Pasif – Savaş Galeyanı: Normal saldırılar, isabet halinde 2 saniyeliğine 20 Hareket Hızı verirken; katletme halinde ise 60 Hareket Hızı verir. Bu Hareket Hızı avantajı, menzilli şampiyonlar için yarıya iner.
ÖZEL Pasif – Büyülükılıç: Bir yetenek kullandıktan sonra yapılan ilk normal saldırı, isabet halinde taban Saldırı Gücü değerinin %200 kadarına eşdeğer ilave fiziksel hasar verir (1.5 saniye bekleme süresi).

Neden Çıkmalıyız: 250 Can, 25 saldırı gücü, %40 saldırı hızı, bekleme süresini azaltma küçümsenecek şeyler değil. Ayrıca tamamen işimize yarayan şeylerle doldurulmuş. Bu eşyayı ilk olarak çıkın.


Guinsoonun Hiddeti

guinsoonun-hiddeti.jpg


+35 Saldırı Gücü
+50 Yetenek Gücü
+%25 Saldırı Hızı


Pasif: Normal saldırılar isabet halinde 15 ek büyü hasarı verir.


ÖZEL Pasif: Normal saldırılar 5 saniyeliğine +%8 Saldırı Hızı, +3 Saldırı Gücü ve +4 Yetenek Gücü verir (6 defaya kadar birikir). 6 yüke ulaştığında Guinsoo’nun Gazabı kazandırır.


Guinsoo’nun Gazabı: Her iki saldırıdan biri isabet etkilerini fazladan bir kez daha tetikler.

Neden Çıkmalıyız: Size az önce hybrid bir şampiyon oynadığımızı söylemiştim. Tek yetenek gücü verecek eşyamızda bu. Özel pasifi sayesinde kendi pasifimizle birlikte aşırı güçlendirecek. Saldırızı hızı da işimize yarayan etkenlerden.


Sterak'ın Güvencesi

sterakin-guvencesi.jpg


+450 Can


Özel Pasif:+%50 Taban Saldırı Gücü

Özel Pasif – Can Simidi: 5 saniye içinde şampiyon seviyesine bağlı olarak en az 400 ila 1800 hasar alınması halinde sahip olduğun ilave can miktarının %75 kadarına eşdeğer bir kalkan verir. 0.75 saniye sonra kalkan 3 saniye içinde bozunur (60 saniye bekleme süresi).

Sterak’ın Hışmı: Can Simidi devreye girdiğinde 8 saniyeliğine büyüyüp kuvvetlenmeni sağlar ve +%30 Sıvışma kazandırır.

Neden Çıkmalıyız: Jax, sadece saldırıya odaklanarak ilerletebilecek bir şampiyon değil. Yaşamamız için biraz da sağlam olmamız gerekiyor. Özel pasifi sayesinde ekstra taban saldırı gücümüzüle birlikte canımızı arttırmamız, takım savaşlarında öne çarpışan bir şampiyon olarak işimize yarayacak. Ayrıca canınız belirli bir seviyenin altına düştüğü zaman, sizi büyüterek kalkan sağlayacak. Kısacası, takım savaşlarında ölmemek için bize destek olacak.


Haşmetli Hydra

hasmetli-hydra.jpg


+450 Can
+50 Saldırı Gücü
+%100 Taban Can Yenilenmesi


ÖZEL Pasif – Biçiş: Temel saldırılar 5 + azami can değerinin %1 kadarını ilave fiziksel hasar olarak hedefe; 40 + azami can değerinin %2.5 kadarını da koni biçiminde bir alanda isabet alan diğer rakiplere fiziksel hasar olarak verir.
ÖZEL Aktif – Hilal: Bir sonraki saldırında, bütün hedeflerin aldığı Biçiş hasarı, fiziksel hasar olarak 40 + azami can değerinin %10 kadarına çıkar ve koni şeklindeki etki alanı büyür (20 saniye bekleme süresi).


Neden Çıkmalıyız: Sağlamlığımızı biraz daha arttırırken, aynı zamanda saldırı gücümüzü arttırmalıyız. Aldığımız 450 can, üstüne birde taban can yenilenmesi çok işimize yarayacak. Takım savaşlarında ölmememiz için gerekli bir eşya.


Koruyucu Melek

koruyucu-melek.jpg

+40 Saldırı Gücü
+30 Zırh


ÖZEL Pasif: Ölümcül hasar alındığında zamanı 4 saniye durdurduktan sonra taban canın %50 kadarını ve azami mananın %30 kadarını yeniler (300 saniye bekleme süresi).


Neden Çıkmalıyız: Öldük mü? Diriliriz! Takım savaşlarında ihtiyaç duyulan bir şampiyonsunuz, bu kesin. Verdiği zırh ve saldırı gücünden sonra, takım savaşında ölürsek tekrardan diriliyoruz. Böylelikle ölsek bile katkımız dokunuyor savaşa.

Merkürün Adımları

merkurun-adimlari.jpg


+25 Büyü Direnci


ÖZEL Pasif – Gelişmiş Hareket: +45 Hareket Hızı
ÖZEL Pasif – Sıvışma: Sersemletme, yavaşlatma, kışkırtma, korkutma, susturma, körleştirme, dönüştürme ve hareketsiz bırakma etkilerinin süresini %30 kısaltır.

Neden Çıkmalıyız: Çok fazla büyü kullanan, ya da ağır şekilde vuran karakterlere karşı çıkılabilir.


Ninja Tabisi

ninja-tabisi.jpg


+30 Zırh


ÖZEL Pasif: Normal saldırılardan gelen hasarın %10’sini engeller.
ÖZEL Pasif – Gelişmiş Hareket: +45 Hareket Hızı

Neden Çıkmalıyız: Saldırı gücü yüksek olan karakterlere karşı oynuyorsak çıkabiliriz.


Alternatif Eşyalar

Ruh Gömleği

ruh-gomlegi.jpg


+450 Can
+55 Büyü Direnci
+%100 Taban Can Yenilenmesi
Bekleme Süresinde %10 Azalma


ÖZEL Pasif: Tüm iyileştirme etkilerini %30 arttırır.

Neden Çıkmalıyız: Karşıda büyü hasarı vuran karakterler çok ise, Haşmetli Hydra yerine çıkabilirsiniz. Kesinlikle etkisi olur.


Oynayış Stili

Üst koridorda oynanış stili, yerinde agresif olmanızdır. Ne çok agresif, ne çok defansif. Yerini bulduğunuz anda, girişmeli, öldüremiyorsanız zorlamamalısınız. Neden mi? Jax, ağır hasarı başlarda vurduktan sonra durulabiliyor. Böylece bir anda kendinizi ölü bulabiliyorsunuz.

Koridorda minyon keserken, ani bir şekilde E + Q kombonuzu kullanabilirsiniz. Sonrasında vuracağınız W ile hasarı bırakıp çıkabilirsiniz. Böylelikle rakibinizin potunu kullanmasına veyahut merkeze gitmesine yardımcı olabilirsiniz. Eh, bu da sizin işinize gelecek bir eylem olur.

Takım savaşlarında, saldırı gücü taşıyıcılarını öldürmek büyük bir önem taşır. Eğer, onu öldüremeyecek gibi hissederseniz, sadece E yeteneğiniz sayesinde sersemletmeniz ve W ile hasarı bıraktıktan sonra Q ile çıkmanız işe yarayabilir. Böylelikle takımınızdaki suikastçiler saldırı gücü taşıyıcısının işini bitirebilir. Bu durumda, siz de başka rakiplere odaklanırsınız. Unutmayın, onu sersemletmek önemlidir.

Koridorda öldüğünüzde veya bir şekilde geri kaldığınızda, diğer koridorlara baskın düzenleyerek kendinizi ileri taşıyabilirsiniz. Tabi bunu yaparken biraz dikkatli olun, baskında öldüreceğim diye ölmeyin. :D

İlk merkeze gittiğinizde kesinlikle hedefiniz Üçlü Kuvvet'in alt eşyası olan Ağırkan'ı bitirmek olsun. Koridorda canınızın çok olması ve saldırı gücünüzün artması sayesinde öne geçebilirsiniz.

Ormancınızla iletişiminiz iyi olsun. O geldiğinde rakibi sersemletmeyi ve ardından rakibi öldürmeyi unutmayın. En kötü merkezine döndürebilirsiniz. Ayrıca, karşı ormancıya karşı sürekli tetikte olun ve her yeri totemleyin. Jax sadece Q yeteneği ve Sıçra yeteneği sayesinde kaçabiliyor, aniden yakalanırsanız kaçamayabilir ve ölebilirsiniz. Dikkatli olun!

Umarım yararlı bir rehber olmuştur. Okuduğunuz için teşekkürler, iyi forumlar :)
Birtürlü oynayamadığım bir herodur. Denesemde başaramıyorum oynamayı öğretecek birisi varmı ? :D
 
Allah kahretsin ! lanet gelsin :mad: hiçbirşey yapmadığım halde lol yine benim smurf kastığım hesabı banladı !!!
RİOT ARTIK ÇEK ELLERİNİ KASTIĞIM ÇARLARDAN !!!
 
Hayrola niye oyundan attılar?
Adam gelmiş anneme bacıma kardeşime sülaleme sövmüş ben gidip reportluyorum fakat riot community okadar reportlamama rağmen o adamı gidiyor onu banlaması gereken yerde tam tersini yapıyor beni banlıyor. Oyun içi videoya çekecektim haksızlığı fakat sürekli video çekmekte insanı yoruyor. Bakın burda ne demişim :
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.
 
Adam gelmiş anneme bacıma kardeşime sülaleme sövmüş ben gidip reportluyorum fakat riot community okadar reportlamama rağmen o adamı gidiyor onu banlaması gereken yerde tam tersini yapıyor beni banlıyor. Oyun içi videoya çekecektim haksızlığı fakat sürekli video çekmekte insanı yoruyor. Bakın burda ne demişim :
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.
Şimdi şöyle ss ile işlem yaptıklarını sanmıyorum. Genel chat kayıt logları vardır. Eğer sende küfür ettiysen ikinizde uçmuşsunuzdur. Eğer haksız yere engellendiğini düşünüyorsan mahkemeye başvurup dava açabilirsin. Başka türlü olacağını sanmıyorum.
 
Şimdi şöyle ss ile işlem yaptıklarını sanmıyorum. Genel chat kayıt logları vardır. Eğer sende küfür ettiysen ikinizde uçmuşsunuzdur. Eğer haksız yere engellendiğini düşünüyorsan mahkemeye başvurup dava açabilirsin. Başka türlü olacağını sanmıyorum.
Haksız yere engellendim zaten ama bir oyun için değmez :) Mahkemeye gidip dava açmaya gerek yok çünkü zaten oyunu bıraktım kalitesi iyice düştü
 
Oyunu bırakmanıza üzüldüm. Banlanma muhabbeti ve report muhabbetleri aşırı saçma zaten. Eğer 4 pre ile beraber oyuna girerseniz ve istemedikleri bir hareket yaparsanız direk reportluyorlar ve banlanıyorsunuz. Report sistemlerinin otomatik olması aşırı saçma oluyor maalesef. Lakin bu tür durumlarda niye banlandığınızı öğrenebiliyorsunuz diye biliyorum. Bir ticket atmayı deneyin, onlar kayıtları çıkaracaktır.

Lol'e gelen yeni eşyalar sebebiyle bu konu en kısa sürede güncellenecek.

Dipnot: Jax'ın ölmediğine, yarım saat boyunca savaştığına şahit oldum. Ancak ben yapamadım, rakibim yaptı. Rakibimin neler yaptığını, hangi eşyaları aldığını öğrenip, deneyip güncelleyeceğim. Harbiden, nasıl oldu o ya?
 
Geri
Üst